Jump to content

Psihoanatomia [#3 - Introducere]


Andrada
 Share

Recommended Posts

Continuam cu partea a 3-a!

 

BRATELE

 

Omul poate sa se exprime si fara ajutorul bratelor, insa nu poate sa actioneze ori sa se gandeasca la o actiune. Bratul stang este cel al libertatii de a crede sau de a gandi. Bratul drept apartine libertatii de a actiona sau de a agresa. Cand bratul drept il apuca pe cel stang, el sanctioneaza libertatea de a crede sau de a gandi; cand miscarea este inversa, este franata libertatea de actiune. Prin urmare bratele sunt libertatea de a actiona sau de a gandi.

 

BURICUL - individualism

 

Egoist in sens peiorativ, asocial si nesolidar. Individualistul are un renume prost, deoarece este o pata urata intr-o societate de clone.

 

BURTA - umor si speranta

 

Umorul este antidotul universal al disperarii. Cel care refuza sa rada nu mai are nici o speranta (faceti legatura cu ce am zis la definitie).

 

BURICELE DEGETELOR - empatie

 

Sensibilitatea este prima dimensiune a inteligentei umane, constatare mult timp aruncata in uitare de catre integrismul stiintific. Inteligenta interpersonala, emotionala ori sediu a ceea ce este resimtit, adevarul nu reprezinta ceea ce vedeti, ci ceea ce simtiti. Adevarul este relativ si puternic influentat de impresiile si de sentimentele individuale. Impresiile si sentimentele sunt ingrasamintele prejudecatilor care ne conduc pasii. Nu sunt deloc obiective, insa ne linistesc si ne vindeca de ignoranta care este, asa cum stie oricine, cea mai rea dintre pandemiile omenirii si germenul oricarei violente.

 

BUSTUL

 

Zgomotul, orarele ce trebuie respectate, timpul care trece intotdeauna prea repede, trancaneala fara rost, televizorul etc, iata cativa dintre vectorii stresului, de care trebuie sa invatati sa va aparati. Atitudinile bustului sunt un fel de barometru somatic, indicand nivelul de stres. Lenea organizata este un excelent mijloc antistres. *Daca vrei sa ajungi foarte batran, dormi mult!* 

Mai pe scurt, bustul este echivalentul stresului. Luati-o incetisor inaintea stresului care va agreseaza si opuneti-i inertia atunci cand simtiti ca se exercita o.. presiune asupra dumneavoastra.

 

BUZELE - minciuna sau cupiditate

 

Buza de sus simbolizeaza minciuna sau mania. Trebuie sa minti ca sa eviti sa te infurii ori sa te infurii ca sa eviti o minciuna? To be, ori not to be? Buza inferioara reprezinta domeniul cupiditatii. Lacomia si indivia sunt cele doua ''mamele'' ale cupiditatii, care nu este considerata un pacat capital, desi reprezinta motorul avaritiei.

 

CAPUL - sediu simbolic al contestarii

 

Capul este intotdeauna mult mai usor sa contesti ori sa revendici decat sa gandesti la solutii de schimbare. Nu trebuie decat sa clatini continuu din cap.

 

CALCAIELE - reusita

 

Adesea este nevoie sa strivesti esecul sub un calcai furios, pentru ca simtul reusitei sa poata repara la suprafata. Schemele voluntare se afla in calcaiul stang. Calcaiul drept corespunde centrilor de decizie. 

 

CEAFA - incredere in sine

 

Cel care se indoieste in mod sistematic de ceilalti nu poate sa aiba incredere nici in el insusi si de aceea face un torticolis dupa altul.

 

COAPSELE - toleranta sau intoleranta

Cel care tolereaza nu este neaparat tolerant. Coapsa stanga este sediul tolerantei, iar cea dreapta, sediul INtolerantei. Daca mana stanga este plasata intre coapse, atunci in mod automat in discutie se afla coapsa dreapta, fapt ce sugereaza ca iubita nu este deloc toleranta. 

 

Imaginati-va: Daca mana dreapta se afla prinsa intre coapse, atunci accentul se pune pe coapsa stanga, si toleranta este la ordinea zilei.

 

COATELE

 

Cotul drept este sediul realizarii sau al esecului. Cel care nu termina ce a inceput invata sa esueze fara sa se oboseasca. Cotul stang este in legatura cu credinta sau cu indoiala, credinta fiind singura bogatie pe care o impartim din toata inima cu ceilalti. Deci coatele inseamna esec si indoiala dupa cele spuse anterior.

 

COLOANA VERTEBRALA

 

Aceasta este sediu al intelepciunii in psihoanatomie. Ca sa devii intelept, trebuie sa traiesti o mie de ani. Si chiar mai mult! Aceasta este o stare de inaltare, o promisiunea facuta omului pentru o alta viata, intr-un paradis mitic in care unii vor sa creada cu toata puterea. Intelepciunea divina nu este ca intelepciunea omului. Prima nu-i decat o credinta religioasa, a doua este un obiectiv pe care il vizeaza toti cei care au inteles ca ambitia sau puterea reprezinta o ''iluzie optica''.

 

CRANIUL (Crestetul capului) - superstitie

 

Cand simtiti ca va cade cerul in cap, prima lovitura o primeste crestetul. Sinciputul (vertexul) reprezinta o granita absoluta intre om si ideea pe care si-o face despre divinitate. In principiu, aici s-ar incheia tunelul sufletului.

 

CRANIUL (Partea occipitala) - indoiala

 

Toti scepticii sunt abstinenti. Indoiala reprezinta o frana, iar scepticismul, o religie al carei obiectiv este sa franeze progresul constiintelor. Marii sceptici se recunosc dupa mania de a se scarpina mereu in cap.

 

Momentan atat, #stayclose.

Edited by Andrada
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.