Jump to content

[PAWN] Shout Command

Tupi
 Share

Recommended Posts

În acest tutorial vă voi prezenta cum se poate realiza comanda prin care un jucător poate striga celor care se află în jurul său.

Înainte de toate eu am folosit include-ul: a_samp, sscanf2, foreach, zcmd și am definit SCM-ul

#include <a_samp>
#include <zcmd>
#include <sscanf2>
#include <foreach>

#define SCM SendClientMessage

Acum vom crea comanda în sine prin care vom striga către jucătorii care se află în jurul nostru.

CMD:shout(playerid, params[])
{
	new message[64], string[128], sendername[16], Float: Pos[3]; //ne cream variabilele de care avem nevoie
	if(sscanf(params, "s[64]", message)) return SCM(playerid, -1, "Use: /shout <Message>"); //verificam daca in sintaxa comenzii s-a folosit un mesaj

GetPlayerName(playerid, sendername, 16); //luam numele celui care foloseste comanda
  	GetPlayerPos(playerid, Pos[0], Pos[1], Pos[2]); //luam pozitia celui care foloseste comanda
	format(string, sizeof(string), "(( %s shout: %s ))", sendername, message); //formatam string-ul in felul urmator

foreach(Player, i) { //scanam toti jucatorii de pe server
    	if(IsPlayerConnected(i) && IsPlayerInRangeOfPoint(i, 30.0, Pos[0], Pos[1], Pos[2])) SCM(i, -1, string); //verificam daca jucatorul este online si se afla in raza cu cel care foloseste comanda atunci ii trimitem string-ul formatat mai sus
    	}

return 1;
}

Cam aceasta este comanda prin care putem striga celor care se află în apropierea noastră. Voi mai puteți adăuga și alte lucruri, sunete, etc. Sper că v-a fost de ajutor acest tutorial. Pentru orice întrebare/nelămurire puteți trimite un PM la un Programmer sau să deschideți un topic in secțiunea Help and Discussions.

• Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.