Tupi Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 (edited) În acest tutorial vă voi prezenta cum se poate realiza comanda prin care un admin(6/scripter/etc) poate da restart la server direct din joc. Înainte de toate eu am folosit include-ul: a_samp, zcmd și am definit SCM-ul #include <a_samp> #include <zcmd> #define SCM SendClientMessage Acum vom crea comanda în sine prin care vom putea da restart la server ca admin. CMD:restartserver(playerid, params[]) { //eu verificarea pentru admin o voi face in felul urmator, adica daca este logat cu parola RCON if(!IsPlayerAdmin) return SCM(playerid, -1, "Nu ai acces la aceasta comanda!"); //insa voi o puteti face in functie de enum-ul pe care il aveti in gamemode (ex: if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 6) ) new string[64], sendername[16]; //cream variabilele de care avem nevoie GetPlayerName(playerid, sendername, 16); //luam numele celui care foloseste comanda format(string, sizeof(string), "AdmInfo: Administratorul %s a dat restart la server.", sendername); //formatam string-ul in felul urmator SendClientMessageToAll(-1, string); //il trimitem tuturor jucatorilor de pe server. SendRconCommand("gmx"); //dupa care trimitem catre consola serverului comanda GMX care executa un restart al serverului return 1; } Cam aceasta este comanda prin care un admin de nivel X sau X+ poate da restart la server direct din joc. Voi mai puteți adăuga și alte lucruri, dialoguri de confirmare, timere, etc. Sper că v-a fost de ajutor acest tutorial. Pentru orice întrebare/nelămurire puteți trimite un PM la un Programmer sau să deschideți un topic in secțiunea Help and Discussions. Edited November 7, 2020 by Tupi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tupi Posted November 10, 2020 Author Share Posted November 10, 2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts