Jump to content

[PAWN] Server Restart

Tupi
 Share

Recommended Posts

În acest tutorial vă voi prezenta cum se poate realiza comanda prin care un admin(6/scripter/etc) poate da restart la server direct din joc.

Înainte de toate eu am folosit include-ul: a_samp, zcmd și am definit SCM-ul

#include <a_samp>
#include <zcmd>

#define SCM SendClientMessage

Acum vom crea comanda în sine prin care vom putea da restart la server ca admin.

CMD:restartserver(playerid, params[]) {
  //eu verificarea pentru admin o voi face in felul urmator, adica daca este logat cu parola RCON
  if(!IsPlayerAdmin) return SCM(playerid, -1, "Nu ai acces la aceasta comanda!");
  //insa voi o puteti face in functie de enum-ul pe care il aveti in gamemode (ex: if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 6) )
  new string[64], sendername[16]; //cream variabilele de care avem nevoie
  GetPlayerName(playerid, sendername, 16); //luam numele celui care foloseste comanda
  format(string, sizeof(string), "AdmInfo: Administratorul %s a dat restart la server.", sendername); //formatam string-ul in felul urmator
  SendClientMessageToAll(-1, string); //il trimitem tuturor jucatorilor de pe server.
  SendRconCommand("gmx"); //dupa care trimitem catre consola serverului comanda GMX care executa un restart al serverului
  return 1;
}

Cam aceasta este comanda prin care un admin de nivel X sau X+ poate da restart la server direct din joc. Voi mai puteți adăuga și alte lucruri, dialoguri de confirmare, timere, etc. Sper că v-a fost de ajutor acest tutorial. Pentru orice întrebare/nelămurire puteți trimite un PM la un Programmer sau să deschideți un topic in secțiunea Help and Discussions.

Edited by Tupi

• Tupi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.