Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Desert: prajitura Petre Roman


.Aku
 Share

Recommended Posts

 

Desert prajitura Petre Roman

 

 

INGREDIENTE

 

Blat:

7 oua

7 linguri zahar

7 linguri faina

7 linguri nuci macinate

1 plic praf de copt

 

Crema:

3 galbenusuri

200 g zahar

1 plic zahar vanilat

300 ml lapte

3 linguri faina

250 g unt

 

Caramel:

200 g zahar

50 g unt

 

Glazura:

3 albusuri

200 g zahar

 

Decor:

ciocolata rasa

 

 

MOD DE PREPARARE RETETA:

Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt, nucile si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava (25*35cm). Coacem aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua, pe orizontala .

 

Pentru crema: batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. In faina adaugam laptele treptat amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase. Turnam apoi peste spuma de galbenusuri si punem castronul pe aburi, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Lasam crema sa se raceasca. Untul adus la temperatura camerei il mixam spumos iar in el punem cate o lingura din crema racita si omogenizam, pana incorporam toata crema.

 

Pentru caramel: punem pe foc intr-o craticioara zaharul si amestecam pana se topeste; luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine de tot. Cu ajutorul unei linguri, stropim cele 2 blaturi cu caramelul cald. Lasam cam 5 minute sa se raceasca caramelul si incepem asamblarea prajiturii astfel: primul blat - jumatate de caramel - jumatate de crema - al doilea blat - restul de caramel - restul de crema.

 

Pentru glazura: mixam albusurile pe aburi cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc. Asezam bezeaua calda peste crema.

 

Pentru un aspect frumos, punem ciocolata pe prajitura!

 

Sursa: bucataras.ro

Data: 24 decembrie, anul 2020

Ora: 11:32

Link to comment
Share on other sites

  • .Aku locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.