Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Cum au reușit insulele Feroe să scape de coronavirus / Măsurile luate de autorități, explicate pe larg într-un editorial publicat de premierul Nielsen

TincaLEGEND.
 Share

Recommended Posts

Pe 26 februarie epidemia de Covid-19 a fost oficial eradicată în Insulele Feroe. Din iulie 2020 arhipelagul nostru a trecut prin trei valuri pandemice, și de fiecare dată numărul cazurilor a scăzut rapid. La început părea a fi doar noroc. Acum pare mai degrabă rezultatul unei strategii de succes, scrie Bárður á Steig Nielsen (premierul Insulelor Feroe) într-un articol publicat de The Guardian și citat de Rador.

Cum am reușit? Din unele puncte de vedere răspunsul nostru la Covid-19 a urmat același parcurs ca în alte țări: testare, urmărirea contactelor, restricții de circulație, campanii de sănătate publică și reorganizarea sistemului nostru medical. Dar, din alte perspective, abordarea noastră a fost unică. Spre deosebire de mai toate celelalte guverne am decis încă de timpuriu că e bine să influențăm comportamentul cetățenilor noștri prin recomandări – nu prin măsuri legislative.

Încrederea generează și mai multă încredere – sau cel puțin acest lucru s-a dovedit a fi valid în cazul nostru. Suntem convinși că restricționarea cetățenilor noștri prin lege, în antiteză cu încurajarea lor prin recomandări, ne-ar fi adus într-o situație mai rea decât cea de acum.

Însă această strategie bazată pe încredere nu a fost unicul mijloc prin care am reușit să eradicăm virusul. Gestionarea noastră a pandemiei în primăvară și vară a fost unică în ce privește amploarea și eficiența capacității de testare. Anul trecut Insulele Feroe au avut ce mai mare rată de testare per capita din lume.

Am testat uneori chiar și 2% din populație – 1.000 de oameni – pe zi (populația noastră depășește un pic 50.000). Începând din iunie am cerut ca toți călătorii să fie testați la sosirea pe aeroport și am recomandat ca ei să facă un al doilea test după șase zile.

• .Aku locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.