Jump to content

AstraZeneca spune că datele studiilor din SUA arată că vaccinul este eficient cu 79%


TLG WilliamS
 Share

Recommended Posts

AstraZeneca spune că datele studiilor din SUA arată că vaccinul este eficient cu 79%

 

 

AstraZeneca spune că datele din studiile avansate dintr-un studiu SUA privind vaccinul său COVID arată că sunt 79% eficiente.

 

Deși vaccinul AstraZeneca a fost autorizat în peste 50 de țări, nu a primit încă undă verde în SUA. Studiul SUA a cuprins 30.000 de voluntari, dintre care 20.000 au primit vaccinul, în timp ce restul au primit fotografii inexact. Rezultatele au fost anunțate luni.

 

Într-o declarație, AstraZeneca a declarat că vaccinul său COVID-19 are o rată de eficacitate de 79% în prevenirea COVID simptomatică și este 100% eficient în oprirea bolilor severe și a spitalizării. Anchetatorii au spus că vaccinul a fost eficient la toate vârstele, inclusiv la persoanele în vârstă - ceea ce studiile anterioare din alte țări nu au reușit să stabilească.

 

Primele descoperiri din studiul SUA sunt doar un set de informații pe care AstraZeneca trebuie să le transmită Administrației pentru Alimente și Medicamente. Un comitet consultativ al

FDA va dezbate public dovezile din spatele împușcăturilor înainte ca agenția să decidă dacă va permite utilizarea de urgență a vaccinului.

 

Oamenii de știință au așteptat rezultatele studiului SUA în speranța că va clarifica o parte din confuzia cu privire la cât de bine funcționează fotografiile.

 

Marea Britanie a autorizat mai întâi vaccinul pe baza rezultatelor parțiale din testele efectuate în Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud, care au sugerat că focurile au fost eficiente cu aproximativ 70%. Dar aceste rezultate au fost tulbure de o greșeală de producție care i-a determinat pe unii participanți să primească doar o jumătate de doză în prima lor lovitură - o eroare pe care cercetătorii nu au recunoscut-o imediat.

 

Apoi au venit mai multe întrebări, despre cât de bine a protejat vaccinul adulților în vârstă și cât timp trebuie să așteptați înainte de a doua doză. Unele țări europene, inclusiv Germania, Franța și Belgia, au reținut inițial împușcătura de la adulții în vârstă și și-au anulat deciziile doar după ce noi date au sugerat că oferă protecție persoanelor în vârstă.

 

Săptămâna trecută, mai mult de o duzină de țări, în majoritate din Europa, au suspendat temporar utilizarea fotografiei AstraZeneca după ce au raportat că a fost legată de cheaguri de sânge. Joi, Agenția Europeană a Medicamentului a concluzionat după o investigație că vaccinul nu crește riscul general de formare a cheagurilor de sânge, dar nu a putut exclude faptul că acesta a fost conectat la două tipuri foarte rare de cheaguri.

 

Franța, Germania, Italia și alte țări și-au reluat ulterior utilizarea împușcăturii vineri, politicieni în vârstă ridicându-și mânecile pentru a arăta că vaccinul este sigur.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.