Jump to content

Mircea Miclea, despre vacanța de o lună: E ilogic să închizi peste tot. Cum explici elevilor din sate că trebuie să stea o lună în vacanță? Ar trebui


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

Mircea-Miclea-820x547.jpg

 

O vacanță de o lună este o soluție greșită, spune profesorul Mircea Miclea pentru Radio Europa Liberă. “Bănuiesc că inițial s-au gândit doar la București, pentru că are o rată de infectare foarte mare și ca să nu îl închidă atunci au venit cu soluția asta de vacanță de o lună. Dar cum explici elevilor din sate și sătuce că trebuie să stea o lună în vacanță? În baza a ce? E ilogic să închizi peste tot. E aberant”, a declarat Miclea.

 

 

Amintim că Sorin Cîmpeanu a anunțat o vacanță de o lună, fără nici o zi de cursuri online, pentru elevii din clasele pregătitoare – a VII-a, clasele a IX-a – a XI-a și pentru copiii de grădiniță. Concret, toți preșcolarii și elevii din clasele care nu susțin examene se întorc acasă, fără nicio legătură cu școala, în perioada 2 aprilie – 4 mai.

 

Bănuiesc că inițial s-au gândit doar la București, pentru că are o rată de infectare foarte mare și ca să nu îl închidă atunci au venit cu soluția asta de vacanță de o lună. Dar cum explici elevilor din sate și sătuce că trebuie să stea o lună în vacanță? În baza a ce? E ilogic să închizi peste tot. E aberant“, a declarat Mircea Miclea, pentru Radio Europa Liberă.
 

O soluție era să învețe online toți elevii în perioada dintre vacanțele de Paștele Catolic și cel Ortodox și în același timp să se prelungească acest an școlar. Ideea de a prelungi pentru restul claselor, nu pentru clasele care dau examene, era o idee foarte bună și era o modalitate de a recupera din ce s-a pierdut“, a precizat Miclea.

 

Ar trebui prelungită perioada acum și început mai devreme în septembrie”, a continuat fostul ministru al Educației.

 

Amintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat intempestiv pe 23 martie, ziua în care Bucureștiul a depășit rata de 6 la mie, că nu se va închide Capitala decât pe 2 aprilie, dar în acea zi se va închide școala din toată țara, până pe 4 aprilie (detalii aici).

 

Sursa: edupedu.ro

Edited by .Aku
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.