Jump to content

România, singura țară din UE cu regiuni fără COVID în ultimele două săptămâni. Situația din Europa este însă îngrijorătoare


SoA Nico
 Share

Recommended Posts

coronavirus europa

 

 

România este singura țară din Uniunea Europeană care are două regiuni, județele Vrancea și Mehediniți, unde în ultimele două săptămâni nu a fost raportat oficial niciun caz de COVID, potrivit datelor date publicității vineri de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). Situația la nivel european este însă îngrijorătoare. Deja numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut în țările Uniunii Europene cu peste 60 la sută în ultima săptămână, mai ales în rândul tinerilor. În plus, ECDC prognozează o creştere puternică a numărului de cazuri de COVID-19 în săptămânile următoare, urmând ca până la 1 august să se ajungă la aproape de cinci ori mai multe cazuri noi, din cauza variantei Delta şi a relaxării măsurilor antiepidemice.

 

În cele mai afectate state (Spania, Portugalia, Irlanda, Olanda, Belgia, Cipru, Grecia), cea mai mare creștere a ratei de infectare a fost raportată în rândul tinerilor de 15-24 ani, în timp ce la persoanele de peste 65 de ani creșterile sunt limitate, arată datele ECDC. 

 

La momentul actual, tendinţa de creştere a cazurilor se înregistrează în două treimi din cele 30 de state monitorizate de ECDE.

În intervalul 5-11 iulie, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană a făcut un salt de 60%, crescând pentru a doua săptămână consecutiv din cauza relaxării măsurilor şi a propagării variantei Delta, detectată iniţial în India.

 

Previziunile ECDC pentru începutul lunii august:

 

În zona care include Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda, agenţia europeană prognozează o incidenţă de mai mult de 420 de cazuri noi la 100.000 de locuitori pentru săptămâna care se încheie la 1 august, faţă de sub 90 în săptămâna trecută, scrie AFP, preluată de Agerpres.

 

Pentru săptămâna care se termină la 8 august, adică proiecţia sa cea mai îndepărtată, ECDC prognozează o nouă creştere a incidenţei, la peste 620 de cazuri la 100.000 de locuitori.

 

Chiar dacă aceste proiecţii rămân ipoteze epidemiologice, acest nivel corespunde celui observat în timpul vârfurilor epidemice din toamna lui 2020 şi din aprilie 2021, conform datelor agenţiei UE.

 

Totuşi, numărul de spitalizări şi cel de decese ar urma să crească mai puţin rapid, mai ales datorită campaniei de vaccinare. Însă rata deceselor asociate COVID-19 ar urma să depăşească din nou pragul de 10 la 100.000 de locuitori, faţă de 6,8 săptămâna trecută.

 

Luna trecută, agenţia cu sediul la Stockholm avertizase că, până la sfârşitul lunii august, 90% dintre noile infectări vor fi cu varianta Delta.

 

Sursa: click

Edited by low Alucard
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.