Jump to content

Microsoft lansează o nouă actualizare Windows 11; Bug-ul care cauza performanța scăzută a PC-urilor cu procesor AMD e rezolvat


Recommended Posts

Microsoft

 

Probabil știți deja că Windows 11 a debutat cu un bug grav. Astfel, posesorii de PC-uri cu procesor AMD au avut parte de performanță scăzută în urma upgrade-ului. A urmat apoi o actualizare care chiar agrava problema, sistemele fiind încetinite și mai tare. Azi aflăm că Microsoft a lansat un nou patch pentru utilizatorii Insider care pare să rezolve o parte din aceste inconveniente. Avem detalii mai jos.

Utilizatorii aflați în programul Windows Insider pot acum instala versiunea 22000.282. Nu sunt rezolvate toate problemele, ci doar cea care cauza latența crescută în cazul memoriei accesate. Acest lucru ducea la o performanță cu 15% mai scăzută față de sistemele cu Windows 10.

Celălalt bug legat de procesoarele AMD este încă prezent. E vorba despre imposibilitatea sistemului de a rula task-urile pe cel mai rapid nucleu al CPU-ului. Și acest bug duce la o performanță cu mult scăzută. Totuși, potrivit AMD, rezolvarea acestei probleme ar urma să sosească sub forma unui update software. Astfel, cipseturile ar urma să primească curând o actualizare care ar trebui să elimine problema.

Pe lângă bug-ul L3 Cache prezent în Windows 11, actualizarea de azi rezolvă mult mai multe problemele, unele observate și în cazul PC-urilor cu CPU-uri Intel. De exemplu, unii utilizatori au raportat că bara de Start a Windows 10 apare și în cazul noului sistem de operare. Momentan acest update e disponibil doar pentru cei aflați în programul Windows Insiders. Totuși, Microsoft ar urma să-l lanseze până la sfârșitul acestei luni și în variantă stabilă.

Sperăm că AMD va reuși să dezvolte între timp și actualizarea pentru CPU-uri în timp util.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.