Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ce despăgubiri pot primi poliţiştii de penitenciare?


.Aku
 Share

Recommended Posts

Hotărârea nr. 1078/2021 prevede condiţiile de acordare a despăgubirilor privind viaţa, sănătatea şi bunurile poliţiştilor de penitenciare.

Poliţiştii de penitenciare au dreptul la despăgubiri şi în situaţia în care au suferit, din culpa instituţiei, un prejudiciu material în timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

 

De exemplu, pentru invaliditatea survenită în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu acestea, poliţistului de penitenciare i se acordă despăgubiri după cum urmează: pentru invaliditate de gradul I – 10.000 euro; pentru invaliditate de gradul al II – lea – 8.000 euro; pentru invaliditate de gradul al III – lea – 6.000 euro.

 

Despăgubirile se acordă dacă faptul prejudiciabil s-a produs din motive independente de voinţa poliţistului de penitenciare, iar acesta nu a acţionat printr-o încălcare a normelor legale, regulilor de conduită ori de securitate a muncii de la locul de desfăşurare a activităţii.

 

Sursa: lexcafe.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.