Jump to content

La școală cu ghiozdane, cărți și testul antidrog. Părinții: „Nu suntem de acord cu testarea în masă, că nu suntem o națiune de drogați”


Shirogane
 Share

Recommended Posts

Elevii din București ar putea să învețe despre efectele drogurilor și să fie testați în școli sau să aducă adeverință că au fost testați, conform unor propuneri venite din partea prefectului Capitalei.

 

 

 

Elevi testați antidrog și adeverința medicală la început de an școlar sunt două propuneri rezultate în urma unei ședințe de la Prefectura Capitalei, la care au participat mai multe autorități naționale. Scopul: combaterea consumului de droguri în rândul elevilor.

Trei propuneri are, de fapt, prefectul municipiului București, Rareș Hopincă, în încercarea de a-i convinge pe elevi să nu mai consume droguri:

 

  1. testarea în școală cu aparat antidrog;
  2. prezentarea unei adeverințe medicale la începutul anului școlar care să ateste că respectivul copil și-a făcut analize de sânge antidrog, dar documentul să nu prezinte rezultatele analizelor;
  3. introducerea în curriculă a unei ore de educație antidrog în școală.

 

 

Variantele au ajuns pe social media, după ce prefectul s-a văzut miercuri cu reprezentanți de la Agenția Națională Antidrog, Jandarmerie, Inspectoratul Școlar și până la Avocatul Copilului. „Noi am propus -și e foarte important și chiar vă rog să menționați că momentan consultăm opinia părinților, nu suntem în fața unor propuneri ferme”, spune Rareș Hopincă pentru Europa Liberă, după ce primele două idei au început să fie criticate și de părinți, și de copii, și de psihologi. „E foarte posibil ca unele dintre aceste măsuri să nu se regăsească în lista finală, pentru că, dacă părinții nu sunt de acord cu ele, oricum nu putem să le implementăm”, completează prefectul Capitalei.

 

 

Testarea, o măsură drastică în ochii elevilor

Președinta Consiliului Național al Elevilor, Miruna Croitoru, consideră că testarea antidrog în școli „este o măsură destul de drastică”.

„Ce am dori noi este să se meargă foarte mult pe informare, conștientizare, prevenție - să fie conștientizate toate efectele ale consumului de droguri”, spune ea, într-o discuție cu Europa Liberă.

 

 

Alexandru Rafila a precizat că a avut şi o discuţie deocamdată informală cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, iar „educaţia pentru sănătate este cea care poate să genereze comportamente de bună calitate, care să evite consumul de droguri, alcool şi tutun”.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.