Jump to content

De ce a introdus Samsung securitatea Knox pe telefoanele din gama A?


Shirogane
 Share

Recommended Posts

Samsung-secured-by-knox-galaxy-A4.jpg

 

 

 

 

 

 

În review-urile noastre pentru noile telefoane din gama midrange a celor de la Samsung, Galaxy A35 și Galaxy A55, am menționat, atât eu, cât și Cătălin, că una dintre marile noutăți din acest an este certificarea Knox. Mai exact, telefoanele ceva mai accesibile ale producătorului sud-coreean beneficiază acum de aceeași protecție pe care o au de câțiva ani flagship-urile. Îți vei da seama de asta imediat ce pornești noul telefon, când pe ecran va apărea sintagma „Secured by Knox”. Ce înseamnă însă asta și ce efect are asupra noastră, utilizatorii de zi cu zi? Ei bine, asta încercăm să deslușim și să aflăm în rândurile următoare.

Menționam și în review-ul pentru Galaxy A35 că Knox e o alegere foarte interesantă din partea Samsung pentru noile midrange-uri, în principal pentru că beneficiile sale majore nu se văd, doar se simt. Utilizatorii obișnuiți nu știu foarte multe lucruri despre Knox și felul în care funcționează, însă asocierea cu Fort Knox, cel mai bine păzit loc din lume, nu este întâmplătoare.

 

 

 

Knox are rolul de a proteja telefonul împotriva atacurilor cibernetice și nu numai. Telefoanele care au această certificare, „Secured by Knox”, încep practic cu un procesor care are deja elemente de securitate integrate, ceea ce înseamnă că protecția datelor este luată în calcul încă de la capitolul realizării design-ului. Am vorbit recent și în emisiunea noastră de la Prima TV (connect, în fiecare sâmbătă de la 11:30 și în reluare duminica de la 10:30) despre cum amenințările cibernetice s-au schimbat constant în ultimii ani și au devenit mai capabile să se adapteze la metodele de protecție ca niciodată. Odată cu evoluția inteligenței artificiale, ne așteptăm și ca astfel de atacuri să evolueze, la rândul lor, și să devină din ce în ce mai puternice și mai greu de îndepărtat. Sigur, poți spune că „nu mi se întâmplă mie asta, nu are ce date să îmi fure, sunt atent pe ce apăs oricum”, dar niciodată nu e așa. Oricât de pregătit ai fi să depistezi o amenințare, precum un mail sau SMS fals, tot timpul va exista posibilitatea de a nu fi atent în momentul în care îl primești, și de a da click pe el fără să-ți dai seama. Greșelile gramaticale de odinioară din mail-urile de tipul „Coletul tău a ajuns, trimite-ne 10 euro ca să îl primești” nu prea se mai găsesc acum, pe măsură ce aplicațiile de traducere și LLM-urile precum ChatGPT sunt din ce în ce mai folosite și mai avansate.

 

 

 

SURSA

Edited by Shirogane
actualizari tehnice
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.