Jump to content

Ceasurile Samsung Galaxy Watch, validate pentru monitorizarea activității fizice în studii clinice


Shirogane
 Share

Recommended Posts

Ceasurile Samsung Galaxy Watch, validate pentru monitorizarea activității fizice în studii clinice

 

 

Samsung Galaxy Watch a fost recent validat pentru monitorizarea precisă a activității fizice, conform unui studiu realizat în colaborare cu Universitatea Michigan. Cercetările, efectuate de Michigan Performance Research Laboratory (MiPR) din cadrul Human Performance & Sport Science Center (HPSSC), au demonstrat că ceasurile Galaxy Watch oferă date comparabile cu cele obținute prin echipamente clinice și de științe sportive, confirmând astfel acuratețea acestora.

 

Principalele rezultate ale studiului

 

1. Ritmul cardiac

Una dintre cele mai importante măsurători în timpul exercițiilor fizice este ritmul cardiac. Studiul a arătat o corelație de 90% între datele colectate de Galaxy Watch și electrocardiogramele, considerate standardul de referință în domeniu.

2. Estimarea pierderii de lichide

Menținerea hidratării corecte este esențială în timpul antrenamentelor, iar Galaxy Watch a obținut o corelație de 95% în estimarea pierderilor de lichide pe distanțe cuprinse între 2,5 și 20 km, demonstrându-și utilitatea în gestionarea acestui aspect crucial.

3. VO2 Max

Măsurarea VO2 max, care indică capacitatea organismului de a utiliza oxigenul în timpul efortului fizic, a prezentat o corelație de 82% între Galaxy Watch și echipamentele clinice de diagnosticare, ceea ce indică o aliniere satisfăcătoare a datelor.

4. Procentajul de grăsime corporală

Pentru evaluarea compoziției corporale, Galaxy Watch a demonstrat o corelație de 95% comparativ cu DEXA, testul standard în acest domeniu.

Media corelațiilor de 90,5% este remarcabilă pentru un dispozitiv purtabil neprofesional, confirmând că ceasurile Galaxy Watch oferă o acuratețe demnă de încredere. Aceste rezultate plasează Samsung într-o poziție favorabilă pe piața smartwatch-urilor, sugerând că produsele sale sunt superioare în ceea ce privește precizia măsurătorilor, comparativ cu alte branduri.

Deși studiul nu specifică exact modelele utilizate, este probabil ca cercetările să fi inclus cele mai noi modele, lansate în iulie la Paris: Galaxy Watch Ultra și Galaxy Watch 7. Aceste ceasuri au fost concepute pentru a oferi performanțe avansate, iar validarea științifică confirmă că Samsung a reușit să atingă acest obiectiv.

 

 

 

 

SURSA

Link to comment
Share on other sites

O mică menţiune, ca o părere personală: sunt foarte utile ca monitorizare a sănătăţii dar se recomandă şi de către specialişti să fie utilizate periodic, nu e indicat să foloseşti chiar nonstop, totuşi e un Gadget, nu un ceas normal.

 

 

 

Topic closed, fără comentarii în mai mult de 72h+ (al meu de mai sus nu se pune)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.