Jump to content

Telefoanele Galaxy ar putea pierde funcția de încărcare wireless, dacă Samsung nu plătește o amendă uriașă


Shirogane
 Share

Recommended Posts

samsung încărcare wireless

 

 

 

Potrivit unei decizii judecătorești, Samsung trebuie să plătească o amendă de 192 milioane de dolari, reprezentând despăgubiri pentru folosirea unei tehnologii brevetate pentru încărcare wireless, prezentă în echiparea telefoanelor Galaxy fabricate începând cu anul 2016.

Dat în judecată în anul 2022 de o companie numită Mojo Mobility, producătorul sud-coreean este acuzat că i-a încălcat mai multe brevete atunci când a dezvoltat implementarea de încărcare wireless regăsită acum în echiparea a milioane de telefoane Galaxy. Aparent, Mojo Mobility ar fi încercat de mai multe ori să abordeze Samsung pentru negocierea unui parteneriat care să închidă disputele pe acest subiect, însă discuțiile avute încă din anul 2013 nu au dus la niciun rezultat.

Pierderea procesului cu Mojo Mobility reprezintă o înfrângere usturătoare pentru Samsung, care acum are de ales între plata despăgubirilor solicitate și tergiversarea procesului cu un nou apel. Însă a doua variantă este cam riscantă, producătorul sud-coreean riscând și o lovitură de imagine, în eventualitatea unei decizii judecătorești care să oblige dezactivarea retroactivă a suportului pentru încărcare wireless pe dispozitivele deja ajunse la consumatori. Milioane de telefoane mobile, căști wireless, încărcătoare wireless și smartwatch-uri ar putea să piardă funcția de încărcare wireless printr-o simplă actualizare de firmware.

 

 

 

Deși Samsung a încercat să rezolve procesul în 2023, pretinzând că acuzațiile aduse sunt nefondate, instanța a decis împotriva companiei. În afară de amenda de 192 milioane de dolari, Samsung va avea de plătit și o taxă pentru utilizarea brevetelor deținute de Mojo Mobility, corespunzătoare numărului de dispozitive vândute de acum înainte și echipate cu respectivele tehnologii de încărcare wireless.

Cert este că Samsung nu se află la prima „pățanie” de acest fel, compania plătind recent și o amendă de 142 de milioane de dolari, după ce aceeași instanță a decis că a încălcat brevete relevante pentru tehnologii 5G incluse pe dispozitivele din portofoliu.

 

 

 

SURSA

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.