Jump to content

Noaptea Cercetătorilor Europeni 2024. Muzee și campusuri universitare deschise, experimente și întâlniri cu oameni de știință în 21 de orașe din țară


Alucard ToV
 Share

Recommended Posts

Copii-experimente-laborator-chimie-820x546.thumb.jpg.f6e70b6fc074a814ffdb2ba91886ee60.jpg

 

Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment dedicat promovării științei și cercetării, se desfășoară, vineri, 27 septembrie, în universități și instituții din 25 de țări, anunță un comunicat de presă emis de Comisia Europeană. În România sunt organizate activități în 21 de orașe.

 

Anual, peste 1,5 milioane de persoane participă la acest eveniment, unde cercetătorii își prezintă munca prin experimente interactive, jocuri și competiții. Fiecare țară organizează propriile activități, conform sursei amintite.

 

Evenimentul are scopul de a evidenția diversitatea cercetării și inovației europene, arătând impactul direct pe care acesta îl are asupra vieții de zi cu zi. Vor fi prezentate publicului proiecte diverse, de la inițiative de conservare a biodiversității locale și până la descoperiri revoluționare în tratamentele pentru cancer sau cercetări despre fosile care ajută la înțelegerea climatului terestru. Intrarea la eveniment este liberă.

 

Pe platforma noapteacercetatorilor.eu au fost publicate informații despre activitățile organizate în următoarele orașe din România:

 

 

Pentru fiecare oraș amintit mai sus sunt menționate locul, intervalul în care se desfășoară și agenda evenimentului.

 

Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Iliana Ivanova, a subliniat importanța unor astfel de activități pentru tineri:

 

„Noaptea Cercetătorilor Europeni oferă o oportunitate unică de a interacționa cu cercetători de renume și de a descoperi universități, laboratoare sau muzee din interior. Sper ca acest eveniment să inspire tinerii să urmeze cariere în cercetare și inovație, domenii esențiale pentru viitorul Europei. Avem nevoie de creativitatea și inovația lor în Europa pentru a face față provocărilor complexe ale prezentului și viitorului. Acest spirit de curiozitate și descoperire îl celebrăm în această seară”, a afirmat comisarul, conform comunicatului.

 

Evenimentul este finanțat prin Acțiunile Marie Skłodowska-Curie, parte a programului Horizon Europe.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.