Jump to content

Test Drive BMW M340i facelift – Daily driver-ul perfect


Kristi72
 Share

Recommended Posts

https%3A%2F%2Fwww.promotor.ro%2Fwp-conte

 

BMW a reușit să capitalizeze inteligent divizia sa de performanță, cu tot mai multe modele M Performance care și-au făcut loc în gamă. Seria 3 M340i este, cu siguranță, unul dintre cele mai interesante dintre acestea.

 

Seria 3 este, pentru mulți, sedanul ideal – suficient de spațios, premium, dinamic – în timp ce M3 este modelul care a stabilit pentru decenii etalonul în segment. Dar există o versiune care te face să te gândești de două ori înainte, iar aceea este BMW M340i.

 

Sedanul de clasă medie de la BMW a oferit întotdeauna, într-o formă sau alta, o variantă performantă, dar care, totuși, să fie poziționată sub M3. Acest lucru se întâmplă și în prezent, dar parcă linia a devenit suficient de subțire încât să ai de luat o decizie importantă.

 

 

Cea de-a șaptea generație a sedanului german a debutat în 2018, sub numele de cod G20, iar în 2022 a primit un facelift, sau un Life Cycle Impulse, așa cum îl numește BMW. Anul trecut, mașina a mai primit un mic update, astfel că am luat la test un M340i actualizat, mașină care m-a făcut să mă gândesc serios la un lucru – Chiar ai nevoie de un BMW M3?

Ce aduce nou actualizarea lansată în 2024?

Acest LCI 2 va fi un fel de joc pentru pasionații mărcii, unul în care vor încerca să găsească diferențele, deoarece acestea sunt minimale, iar pe foarte multe nici măcar nu le poți vedea de la exterior. Cele mai multe schimbări au fost operate fie sub caroserie, fie la nivelul cabinei.

BMW s-a concentrat pe rafinarea suspensiei și a șasiului pentru Seria 3, dar a introdus și baterii noi pentru versiunile hibride cu încărcare la priză, care beneficiază acum de autonomii pur electrice mai mari, o veste bună pentru cei care vor alege un 330e. Dar noi vorbim acum despre M340i, nu-i așa?

Turelele amortizoarelor punții spate au fost rigidizate pentru un plus de control și comportament dinamic îmbunătățit, în timp ce suspensia a fost recalibrată pentru a îmbina mai bine caracterul sportiv cu dinamica specifică acestui model. Sunt schimbări subtile, dar care, spune BMW, ar trebui să creeze o experiență de condus mai plăcută, fie că îți duci copiii la școală, fie pui totul în Sport pe un drum virajat.

 

Cabina a suferit cele mai importante schimbări

Comparativ cu primul facelift suferit de sedanul de clasă medie, cabina a suferit cele mai mari schimbări, pe care fanii mărcii le vor identifica imediat. Structura interiorului a rămas aceeași, păstrând astfel o ergonomie foarte bună și materiale de calitate în cele mai multe zone pe care pui mâna. Acest lucru contribuie foarte mult la calitatea percepută a cabinei.

Forma planșei de bord a rămas aceeași, înglobând deja bine-cunoscutele ecrane de 12,3, respectiv 14,9 inch, pe care rulează sistemul de infotainment iDrive 8.5. BMW a modificat forma aeratoarelor pentru a se alinia cu restul gamei, precum noua Serie 5 sau Seria 7. De asemenea, volanul a fost și el modificat, iar cel pe care îl vedeți în fotografiile noastre este inclus doar pe mașinile echipate cu pachetul M estetic sau pe M340i. În standard, Seria 3 folosește acum un volan în două spițe, așa cum am văzut și la alte modele BMW recent lansate.

Cabina păstrează un aer familiar, iar cei care au condus în trecut un Seria 3 din această generație se vor acomoda imediat. Comenzile sunt dispuse într-un mod logic, grafica ecranelor este ireproșabilă, la fel și timpul de răspuns al ecranelor, însă meniul rămâne cea mai mare problemă. Este destul de complicat să navighezi prin multitudinea de funcții în timp ce te deplasezi, dar măcar BMW a păstrat controller-ul pentru iDrive, care este dispus pe consola centrală.

 

Scaunele din față oferă un nivel bun de suport lateral fără să fie inconfortabile – ba chiar poți ajusta pernuțele spătarului dacă vrei și mai multă susținere laterală. Pentru persoanele cu picioare lungi există și pernele extensibile din baza scaunelor, astfel că îți vei găsi ușor o poziție confortabilă de condus. Locurile din spate nu sunt la fel de generoase în ceea ce privește spațiul, dar doi adulți pot călători fără probleme pe bancheta lui BMW Seria 3.

 

Există și câteva detalii de confort, precum cotiera cu două suporturi de pahare sau aeratoarele pentru sistemul de climatizare. Pentru cei ce caută un volum interior mai mare, recomand să vă uitați către un Seria 3 Touring, disponibil inclusiv cu această motorizare de top. Comparativ cu sedanul, care are un volum în portbagaj de 480 de litri, break-ul oferă un volum minim de 500 de litri, cu posibilitatea de rabatarea a banchetelor, ceea ce duce la un volum maxim de 1.510 litri. În plus, Seria 3 Touring încă păstrează luneta ce se poate deschide independent de hayon, spre deosebire de noul Seria 5 Touring.

În ciuda cilindreei aparent prohibitive, M340i nu este un mare consumator

Sub capota lui BMW M340i se află deja bine-cunoscutul motor B58, un propulsor cu șase cilindri în linie, pe benzină, supraalimentat cu o singură turbină. În acest caz, avem de-a face cu o variantă mild-hybrid, însă nu cea mai modernă formă a ei. Pentru M340i, BMW cotează motorul la 374 CP și 500 Nm, fiind asistat de un motor electric de 11 CP și 25 Nm montat în transmisia automată cu opt rapoarte. Grație tracțiunii oferite de sistemul xDrive, mașina pune bine puterea la sol, iar producătorul declară că M340i poate sprinta de la 0 la 100 km/h în doar 4,4 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

 

sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.