Jump to content

Test Drive Mini Cooper S – Când jucăriile cresc

Kristi72
 Share

Recommended Posts

https%3A%2F%2Fwww.promotor.ro%2Fwp-conte

Mini Cooper revine sub forma unei noi generații, îmbinând și mai puternic trecutul cu prezentul și, de ce nu, puțin din viitor. Am trăit câteva zile cu un Cooper S și am revenit cu să vă povestesc pe larg – cu bune și cu rele – cum se prezintă noua generație a hatchback-ului.

Mini este un nume emblematic în industria auto. Primul model, lansat în 1957, a revoluționat modul în care mașinile sunt construite grație împachetării inteligente, care maximiza spațiul interior, fără a penaliza dimensiunile exterioare. Originalul Mini a fost opera inginerului Alec Issigonis, care a creat, dacă îi putem spune așa, o minune când vine vorba de împachetarea unui automobil.

Apoi modelele Mini au ajuns să concureze în diferite competiții. În 1961, micul model britanic a ajuns în mâinile lui John Cooper. Cu un motor mai puternic, frâne mai mari și câteva alte modificări fine, britanicul a creat unul dintre cele mai emblematice modele din istorie: Mini Cooper. Acest nume continuă să existe 60 de ani mai târziu, punând un zâmbet pe buzele oricui conduce sau privește un astfel de model.

ADN clasic de Mini, infuzie de modernitate

Nu cred că poți confunda noul model cu altceva. Este indiscutabil Mini și, comparativ cu vechea generație, este aproape identic la capitolul dimensiuni. Date fiind tendințele, este un lucru lăudabil. Kudos Mini! Lung de 3.876 mm, lat de 1.970 mm și înalt de 1.452 mm, noul Mini Cooper S în trei uși rămâne o mașină mică, agilă și creată cu distracția în minte.

Proporțiile îl recomandă instantaneu ca fiind un membru al gamei producătorului britanic, iar detaliile stilistice nu lasă loc de dezbatere. Farurile rotunde, grila mare care pare că îți zâmbește, stopurile cu semnătură luminoasă ce evocă drapelul Union Jack și plafonul purtat ca o șapcă definitivează caracterul Mini.

Configurația testată de noi a fost una îndrăzneață. În contrast cu caroseria vopsită în British Racing Green, dungile și plafonul roșii oferă o imagine distinctivă. Sunt elemente specifice Mini și, judecând după numărul de priviri pe care mașina le-a atras în cele câteva zile în care am derulat testul, conferă mașinii un anume „wow factor”.

Dat fiind faptul că mașina este echipată cu pachetul opțional John Cooper Works, exteriorul este mai agresiv. Acest lucru se datorează spoilerelor mai pronunțate, jantelor de 18 inch și eleronului montat în partea superioară a hayon-ului. De altfel, acest pachet include și frâne mai performante, dar și amortizoare adaptive controlate electronic.

Retro future cu puțin ajutor de la Samsung

Cred că la interior avem de-a face cu ceva mult mai revoluționar decât am văzut la exterior. Spun acest lucru pentru că în noile modele Mini vei întâlni o premieră în industrie. Este vorba despre ecranul central – și singurul de altfel – care tronează pe planșa de bord. Acest afișaj OLED produs de Samsung reprezintă centrul de comandă al interiorului.

sursa

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.