Jump to content

Retete pentru paine de casa

BTD Capone
 Share

Recommended Posts

Duse sunt vremurile in care stateam la coada la paine si asteptam camionul cu laditele incarcate, acum piata abunda de tot felul de produse de panificatie. Dar cine e un adevarat cunoscator, stie ca nimic nu se compara cu painea facuta in casa. Aroma ei, placerea ca ai facut-o cu mana ta si stii exact ce ingrediente are si cat e de sanatoada, parfumul de paine calda. Cele mai traditionale retete insa, sunt si cele mai bune. Pentru a obtine o paine pufoasa si pe gustul tuturor, gasiti tot ce aveti nevoie chiar aici:

Painea alba clasica

Painea alba, are o reteta foarte simpla.Trebuie doar sa va inarmati cu o cana de 250 de ml ca si unitate de masura: o cana de lapte, un sfert de cana de apa, 4-5 lingurite de unt sau untura, trei cani de faina alba, o priza de sare, o lingura de zahar, un pliculet de drojdie uscata. Se pun toate ingredientele in masina de paine si se alege programul normal, pentru paine alba. Ce mi-a placut cel mai mult, cat am asteptat sa se coaca painea, e ca aparatul meu minune are un hublou pe care poti sa privesti cum se face painea si sa o vezi cand e gata.

Paine cu ciocolata, cirese si nuci

O reteta mai bunicica. Aici avem nevoie de: o cana cu lapte, un ou, 3 linguri de unt, 3 cani de faina alba, o jumatate de cana de zahar, o canita (din cele de ceai) cu cacao pura (nu din cele indulcite), un praf de sare, un plic de drojdie uscata o cana de cirese fara samburi (proaspete sau din compot), o canita de nuci maruntite (tocate cu cutitul, nu macinate). Se pun toate in masina de paine si se alege programul potrivit. Masinile de facut paine au manuale de utilizare, ce contin fiecare program si tipurile de paine pentru care se foloseste. Asa ca e foarte simplu, in functie e ingrediente, sa alegeti programul potrivit.

Paine cu seminte

Este una dintre preferatele mele. Prefer mult sa mananc paine cu seminte, sau covrigi cu seminte sau susan, etc. Avem nevoie de: o cana mare de apa, 2 linguri de miere, 4 lingurite de ulei de masline, o cana si jumatate de faina, o canita de ceai plina cu fulgi de ovaz, o jumatate de canita de seminte de floarea soarelui, alta jumatate cu seminte de dovleac, susan, mac, chimen, o lingura de sare, o lingurita de drojdie. Se toarna toate ingredientele in masina de paine si se alege programul pentru paine cu seminte. Inainte de a fi gata de copt, se poate unge cu un galbenus si se pot presara seminte deasupra. Sa nu uitam ca aceast paine, este buna si pentru silueta. Deci merita incercata !

Sursa: www.flu.ro

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.