Jump to content

The Elder Scrolls V: Skyrim


Greet
 Share

Recommended Posts

The Elder Scrolls V: Skyrim

 

Pentru mulţi oameni cărora probabil le bâzâie puţin, 11.11.2011 a fost ziua în care se sfârşea lumea. Acum, depinde ce se înţelege prin asta: unii au văzut justiţia divină, Apocalipsa biblică, extratereştrii invadatori sau chinezii plecând la război; alţii au sfârşit-o cu existenţa normală pentru simplul motiv că în acea zi a apărut Skyrim. Am prieteni cu care n-am mai vorbit de pe respectiva dată, chiar mă întreb dacă mai sunt în viaţă sau dacă măcar supravieţuiesc printre munţi de cutii de pizza şi sticle de suc, lipiţi de calculator. Alţii au mai zis două vorbe, dar şi atunci toate începeau şi se terminau cu Skyrim... sistemul de crafting... şi să vezi magiiile... mamă, ce i-am dat-o aseară dragonului ăluia... cum care dragon? Ăla din pădure... Şi sunt doar câteva exemple despre felul în care Skyrim a reuşit să-şi atragă jucătorii, fani înrăiţi ai seriei The Elder Scrolls sau doar curioşi atraşi de hype-ul media şi de urletele excitate ale întregului Internet RPG-ist.

 

tesv2011111521521273.jpg

 

 

Disecat bine şi apoi pus la loc ca un imens puzzle, al cincilea joc din serie nu este o inovaţie uriaşă, ci doar aliniat cu ceea ce se aşteaptă de la un studio ca Bethesda, cu toată experienţa sa în materie de joc de rol. Da, Skyrim este imens, se poate spune că are quest-uri infinite, poveşti simpatice, surprinzătoare, scârboase sau revoltătoare, modificări de gameplay (în direcţia simplificării), dar pur şi simplu nu pot scăpa de sentimentul că Bethesda se repetă. Într-un fel, este exact ce a făcut Blizzard cu

StarCraft II. E practic acelaşi joc, dar cu faţă tridimensională şi unităţi machiate şi transformate, plus o poveste peste. Asta nu înseamnă că e o abordare greşită sau criticabilă în esenţă, până la urmă nu are rost să strici ceva ce merge foarte bine; totuşi, n-am reuşit să fiu luată de valul general de entuziasm care a învăluit lansarea lui Skyrim şi mai ales notele lui perfecte.

 

Lumea din Skyrim este vie, locuitorii îşi văd de treburile zilnice, se plâng de conducători, sunt de partea rebelilor sau ar vrea să-i vadă pe toţi decapitaţi, oricum sunt la curent cu evenimentele ce i-ar putea afecta. Unii trădează, alţii devin aliaţi fideli, ai oameni-pisică, orci cu temeperament volatil,dragoni şi mamuţi, rozătoare mutante, schelete ridicate din morminte, tot felul de monştri care abia aşteaptă să rupă o bucată din erou. Dialogurile contribuie mult şi ele, chiar dacă s-ar putea să le auzi repetându-se, uneori la două NPC-uri aflate unul lângă altul; la fel se mai întâmplă şi cu vocile actorilor,dar acest capitol se compensează printr-o coloană sonoră excepţională, marca Jeremy Souls.

Skyrim are şanse mari să fie măcar RPG-ul anului, dacă nu chiar jocul anului. În momentul de faţă, nici nu prea are concurenţă în categoria sa, alte jocuri apărute în ultimele 11 luni fiind destul de diferite ca abordare şi gameplay. Oricum, oferta este imensă şi atracţia, irezistibilă. Încă o misiune, încă un level up, iar s-a făcut dimineaţă, mă duc la serviciu şi toată ziua mă gândesc că vreau să mă întorc acasă să mă joc. Cu tot cu bug-uri, cu ciudăţeniile nerezolvate aduse de portare, Skyrim este o ofertă de nerefuzat

 

Părţi Bune

  • atmosferă şi univers excelente
  • misiuni practic infinite, poveste principală reuşită
  • multe detalii acolo unde contează
  • coloană sonoră excelentă
  • varietate mare în realizarea personajului
  • sistemul de Shouts

  • Părţi Rele

  • neplăceri cauzate de portare
  • bug-uri si probleme tehnice aleatorii
  • însoţitori şi AI cam ciudaţi
  • nicio inovaţie reală, doar variaţiuni pe teme deja folosite

Sursa:

go4games.ro

Edited by Greet
Link to comment
Share on other sites

Printre cele mai bune jocuri care le-am jucat vreodata .. joc de vre-o 2 saptamani , abia am ajuns la lvl 39 si tot imi pun probleme despre joc :)) va recomand sa cresteti mult in health si magicka , armuri va faceti daedric sau dragon , iar arme , folositi daedric greatsword + poison de damage + enchant + legendary + ruby + skill mare la two-handed = zeu !

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.