Jump to content

[Tutorial] Creeaza o minge de golf

xBlake
 Share

Recommended Posts

Acest tutorial te va ajuta sa intelegi cum sa lucrezi cu filtrul spherize pentru a face obiectele sa para mai rotunde si 3D. Vom demonstra aceasta precum si efectul de lumina creing o minge de golf.

1.Pentru inceput trebuie sa realizam un patern, asadar deschidem un nou document de dimensiuni 25x25px: File - New - Width: 25 / Height/25 - OK.

Selectam culoarea negru, unealta Elipse Tool si tinand apasata tasta SHIFT desenam un cerc oriunde in scena.

1.jpg

2.De sus: Edit - Define Pattern - dai un nume - OK.

3.Creem un nou document: Filew - New - 350 x 350 px - OK.

Adaugam un nou Layer : Layer - New - Layer - OK.

Selectam unealta Elipse Tool din nou, tinanad apasata tasta SHIFT desenam un cerc pe toata suprafata.

*In timp ce desenam daca tinem apasata si tasta SPACE putem muta cercul.

2.jpg

4.Click dreapta pe layer - Blending Options - bifeaza Pattern Overlay - si selecteaza la Pattern cel creat la primul pas, iar la scale pune 80 % - OK.

5.Bifeaza apoi Color Overlay - selecteaza un gri, iar la opacity: 50 % - OK.

6.Click dreapta pe layerul cu cercul si selecteaza Convert to Smart Object pentru a putea lucra cu el ca o imagine fara stiluri, apoi click dreapta din nou si selecteaza Rasterize Layer.

7.De sus, Filter - Distort - Spherize - Amount: 100 % - OK

4.jpg

8.Filter - Render - Lighting Effects - la Style: selecteaza Default

Light Type: Omni

Texture Channel:Red

Bifat White is high

Height: 98

Apoi maresti, din stanga, tragand de un punct de pe cerc, raza cercului.

Am incercuit in imaginea urmatoare modificarile facute - OK.

5.jpg

7.De sus, Image - Adjustements - Levels - muti cursoul din mijloc in dreapta.

6.jpg

8.Edit - Free Transform si tinand shift rotim 45 de grade si micsoram bila.

7.jpg

9.Selectam layerul Background si creem un layer deasupra lui, Layer - New - Layer - OK

Selectam unealta Elipse Tool si desenam un oval asemanator cu rol de umbra:

8.jpg

Apoi Filter - Blur - Blur More.

10.Selectam layerul cu bila si de sus Filter - Render - Lighting Effects . Eu am adaugat urmatoarele setari, tu poti sa le modifici pana cand ti se pare ca arata mai bine numai atentie partea inferioara a razei luminii sa fie deasupra bazei bilei:

9.jpg

Pentru imaginea finala am adaugat bila pe un teren de golf:

10.jpg

Succes

Sursa : Tutorialul

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.