Asteptam propunerile voastre legate de forum aici: https://forum.b-zone.ro/forum/202-forum-suggestions/

Welcome to B-Zone Community

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more!

This message will be removed once you have signed in.

BIS aka OldNab

Moderator: Politics
 • Content count

  6676
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

BIS aka OldNab last won the day on May 31 2015

BIS aka OldNab had the most liked content!

Community Reputation

697 Fantastic

3 Followers

About BIS aka OldNab

 • Rank
  Glorie eternă Mareşalului!
 • Birthday 12/18/99

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Iaşi
 • Hobbies
  Ultranaţionalist român

Previous Fields

 • Real name
  Seba
 • RPG1 Nickname
  OldNab
 • RPG3 Nickname
  BIS
 • RPG4 Nickname
  BIS

Recent Profile Visitors

11628 profile views
 1. Trăim într-o perioadă în care oamenii se apropie de animale din ce în ce mai mult, pentru că acestea le oferă afecțiune și non-judecată. Tocmai de aceea foarte frecvent câinii sunt aleși ca animale de companie, iar acum aceștia pot fi chiar adoptați printr-o procedură deloc complicată și necostisitoare. Nu degeaba există vorba conform căreia câinele este cel mai bun prieten al omului sau că nu există un animal mai credincios stăpânului decât un câine. Mulți oameni confirmă asta, astfel că între ei și animalele lor se crează conexiuni puternice. Carmen Frățilă, fondatoarea Asociației Free Life din Satu Mare, explică simplitatea procedurii de adopție a unui câine și ce poate însemna o astfel de decizie în viața unui om. “În ceea ce privește adopțiile, la noi procedurile sunt foarte simple. Necesită doar prezența dumneavoastră la adăpost să vă alegeți cățelul potrivit. Să aveți la dvs. buletinul pentru că vom încheia un contract de adopție. În acel contract dvs. ne veți da toate datele și veți semna că veți avea grijă de cățel așa cum trebuie, adică îi veți oferi toate condițiile optime necesare. Trebuie doar să îl iubiți și să aveți grijă de el. Trebuie să mai știți niște lucruri: în cazul în care se întâmplă ceva cu cățelul va trebui să ne anunțați. În același timp, dacă plecați cumva din localitate pentru o perioadă mai îndelungată, din nou trebuie să ne anunțați. În cazul în care mutați cățelul la o altă locație, iarăși trebuie să ne anunțați.” – a declarat Carmen Frățilă, directorul Asociației Free Life Satu Mare. Toți cei care doresc să facă un bine atât lumii înconjurătoare, cât și lor înșiși sunt așadar invitați să ia în considerare adoptarea unui câine – întrucât prezența unui animăluț aduce fără îndoială multe momente speciale și bucurie. SURSĂ: Gazeta de Nord-Vest.
 2. Igiena dentară precară are consecinţe destul de grave asupra sănătăţii animalelor de companie, implicând mai mult respiraţia urât mirositoare: infecţiile parodontale pot avea efecte de la pierderea dentiţiei până la afectarea generală a organismului. Studiile de specialitate au arătat că problemele stomatologice sunt printre cele mai frecvente afecţiuni la câini şi pisici. Problema stomatologică specifică care trebuie prevenită este boala parodontală, cauza acestei probleme fiind strâns legată de prezenţa plăcii bacteriene şi a tartrului pe suprafaţa dentară. Partea bună este că îngrijirea preventivă a acestui fenomen se poate face şi acasă de către proprietar. Îngrijirea stomatologică profesională începe cu ajutorul medicului veterinar: animalele de companie sunt evaluate cu privire la prezenţa afecţiunilor stomatologice şi sunt tratate, dacă este cazul, înainte ca proprietarii să înceapă programul preventiv. În general, câinii şi pisicile ar trebui să beneficiaze de o curăţare dentară anuală începând cu vârsta de 2 ani, dar fiecare pacient ar trebui să aibă un program stomatologic individualizat. În funcţie de starea e sănătate a animalului şi de temperamentul acestuia, periajul dinţilor este cel mai potrivit lucru pe care medicii veterinari îl recomandă proprietarilor să îl realizeze acasă. Periajul dinţilor o dată pe săptămână sau la fiecare trei zile uneori nu este suficient. Un periaj zilnic este de cele mai multe ori ideal, deoarece placa bacteriană se poate reface pe suprafaţa dinţilor chiar şi în 24 ore. Necesarul unui periaj este minim, acesta implicând doar o periuţă de dinţi moale şi o pastă de dinţi de uz veterinar (sau chiar cu bicarbonat de sodiu). Pentru ca periajul să fie o obişnuiţă, acesta trebuie început de la o vârstă de 2-3 luni, să fie efectuat zilnic şi medicul veterinar să fie consultat cu regularitate, anual sau la nevoie. Pentru început se pune o cantitate mică de pastă pe deget şi i se permite animalului să guste pasta. În cazul în care animalul nu acceptă pasta de dinţi, se poate efectua periajul doar cu periuţa de dinţi şi cu apă şi în general un periaj nu ar trebui să dureze mai mult de 1 minut. Nu se foloseşte pastă de dinţi de uz uman deoarece aceasta conţine fluor într-o cantitae mult mai mare decât este permisă la animale (pasta de dinţi de uz veterinar, conţine în general clorhexidină pentru a opri dezvoltarea bacteriilor). Zona de interes este partea exterioară a cavităţii bucale, iar mişcările trebuie să fie lente şi realizate cu răbdare. În cazul în care animalul refuză complet, aşteaptaţi câteva ore şi încearcaţi din nou. SURSĂ: Ziarul de Iaşi.
 3. @caiac, niciuna, pentru că al Treilea Război Mondial înseamnă distrugerea planetei, şi nu cred că-şi doreşte vreun stat acest lucru. Propunere respinsă.
 4. Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a anunțat, joi, că Guvernul de la Madrid va pune în aplicare articolul 155 din Constituție, care permite suspendarea autonomiei Cataloniei. Potrivit BBC, aplicarea articolului 155 ar urma să intre în vigoare sâmbătă. Anunțul Guvernului de la Madrid intervine imediat după ce liderul regiunii separatiste, Carles Puigdemont, a spus că se pregătește să declare independența totală a Cataloniei, dacă Guvernul Spaniei nu vrea să negocieze cu el. Premierul spaniol, Mariano Rajoy, le-a transmis acum o săptămână separatiștilor catalani că respinge orice mediere în criza care continuă după ce premierul Cataloniei, Carles Puigdemont, a semnat o declarație de independență, dar a cărei aplicare a suspendat-o în așteptarea unui dialog cu Madridul. 'Nu este posibilă o mediere între legea democratică și ilegalitatea sau nesupunerea civică', a anunțat Rajoy în fața Parlamentului de la Madrid. SURSE: România Liberă, Antena 3, Evenimentul Zilei, Digi24, România TV, HotNews, Capital, B1, EurActiv, Q Magazine, Realitatea, Gândul, Adevărul, Cotidianul, Publika, economica.net, NapocaNews, TVR, Antena 1, Cuget Liber, stiripesurse.ro, Bună Ziua Iaşi, ARQ, Revista 22, The Epoch Times, Europa FM, bursa.ro, JurnalTV, Ştiri din Bucovina, OrtodoxINFO, Black News, Amos News, independent.md, SuceavaLIVE.
 5. Senatorul PSD Eugen Teodorovici a declarat, marţi seară, că a absolvit un curs al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, fără a se prezenta la cursuri, primind diploma acasa. Academia face anchetă după declaraţiile parlamentarului. "Domnul Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul Naţional de Informaţii în 2013, un curs posuniversitar de 45 de zile dedicat civililor. Senatul actual al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) s-a autosesizat pentru a verifica condiţiile de absolvire în cazul domnului Teodorovici", transmite Academia de Informaţii printr-un comunicat de presă. Senatorul PSD Eugen Teodorovici a afirmat, marţi seara, la postul public de televiziune, că a primit o diplomă de la SRI, fără să fi participat la cursurile Academiei Naţionale de Informaţii. Fostul ministru a precizat că nu a mers personal să ridice acea diplomă, ci că „i-a adus-o cineva”, o persoană pe care nu o cunoştea. "Mi-au dat-o, a fost un master sau curs postuniversitar, nu ştiu ce o fi fost. (...) Nu m-am dus să o iau, mi-a adus-o cineva. (...) Nu îl cunoşteam", a spus Teodorovici. Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a declarat, miercuri, comentând afirmaţia senatorul Eugen Teodorovici, care a absolvit un curs ANI fără a se prezenta, că atunci când a fost el cursant exista obligaţia de a participa la un anumit procent de cursuri, dar că nu crede că a fost la toate. Solicitat să comenteze declaraţiile senatorul PSD Eugen Teodorovici, Manda a răspuns: „Nu am ce să comentez, am înţeles că s-au sesizat cei de la Academie, va exista acolo o analiză, o să vedem răspunsul, nu e o chestiune care să fi sesizat Comisia”. Întrebat dacă este o practică în acest sens, ca ANI să elibereze diplome în acest mod, Manda a răspuns: „Nu ştiu care sunt cursurile pe care le-a făcut domnia sa sau nu le-a făcut. Eu, când am fost la cursuri acolo, cred că aveam o obligaţie să participăm la un procent din cursuri”. „Am fost la diferite astfel de cursuri, nu cred că am fost nici eu la toate, şi la sfârşit s-a eliberat o diplomă, dacă e vorba de acelaşi lucru. Pot să vă spun că, dacă au fost acelaşi gen de cursuri, nu au fost cursuri de racolare, ci cursuri în care erau prezentate diferite aspecte din viaţa societăţii, diferite instituţii ale statului – cum funcţioneză - şi erau invitaţi şefii acelor instituţii să prezinte celor care sunt acolo la curs”, a adăugat Manda. SURSE: Mediafax, Adevărul, Libertatea, Evenimentul Zilei, HotNews, DC News, Antena 1, România Liberă, TVR, Cotidianul, România TV, ziare.com, Europa FM, Active News, Ziarul Financiar, Replica, Puterea, Fresh News 24, Revista 22, stiripesurse.ro, Telegrama, cetateanul.net, B1, economica.net.
 6. Având în vedere că Braşovul nu are regulamentul de creştere a animalelor, în ceea ce priveşte câinii, se poate aplica doar Legea nr. 258 din 2013, care, printre altele, prevede că într-un apartament, pot fi crescuţi maxim doi câini. Reprezentanţii Primăriei Braşov au precizat că, în baza acestui act normativ, Poliţia Locală poate efectua controale, având inclusiv dreptul de a solicita documentele animalelor de companie. Totodată, dacă locatarii reclamă faptul că vecinii au căţei gălăgioşi, care latră după ora 22.00, agenţii poliţiei locale pot aplica amenzi, în baza prevederilor legale referitoare la ordinea şi liniştea publică. Pe de altă parte, în cazul în care locatarii sunt nemulţumiţi de vecinii care au prea mulţi căţei sau au unii care sunt gălăgioşi, ei se pot adresa şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, unde există o „poliţie a animalelor”. SURSĂ: Bună Ziua Braşov.
 7. La o asociație de locatari din Piatra-Neamț s-a inventat taxa pentru pisică sau câine. Taxa percepută lunar este de 200 lei, ceea ce nu că e mult, ci e de-a dreptul aberant. Nu știm cine permite ca o asociație de locatari să perceapă asemenea taxe, dar ceva e clar că a scăpat de sub control. Asociația de locatari se află în cartierul pietrean Mărăței, iar taxa nu e la nivelul de propunere, ci se aplică „pe bune”, alături de foarte multe alte reguli instaurate de o persoană care pare să aibă probleme serioase. Din informațiile pe care le deținem, locatarii care au solicitat temeiul legal în baza căruia s-ar putea solicita o asemenea taxă au fost apostrofați de administrator și amenințați cu evacuarea dacă nu se conformează deciziilor stabilite. Cei care, spre exemplu, plătesc chirie, dacă dețin 2-3 animale de companie, trebuie să scoată din buzunar aproape un salariu minim pe lună. SURSĂ: ziarpiatraneamt.ro.
 8. Deşi vizitele la medicul veterinar nu ar trebui să se limiteze la tratarea unei boli sau a unei dureri, românii ajung tot mai rar la un cabinet de specialitate cu animalul de companie. Cu toate astea, vizitele anuale pot reprezenta un pericol pentru sănătatea generală şi bunăstarea pisicii. În general, medicii veterinari pot afla detalii importante cu privire la istoricul medical şi comportamentul unei pisici, pot monitoriza greutatea corporală, pot asigura vaccinarea şi pot discuta despre nutriţie, aceasta fiind subiectul număruI unu pe care deţinătorii de pisici sunt interesaţi să-I discute cu medicul veterinar, conform unui studiu efectuat de Royal Canin. Chiar dacă ele îşi exprimă dragostea prin tors, mieunat şi alintat, pisiciIe sunt foarte bune la disimulat atunci când le este rău sau suferă. De aceea, este important să vă duceţi pisica la medicul veterinar pentru controale de retina, asta pentru a ajuta la descoperirea unor maladii posibile şi la luarea unor decizii în cunoştinţă de cauză cu privire la îngrijire, detalii care pot preveni problemeIe înainte de apariţia lor. În efortul de a creşte frecvenţa vizitelor preventive la medicul veterinar a proprietarilor de pisici, reprezentanţii companiei care a demarat studiul au încercat să înţeleagă mai bine cauzele reducerii numărului de vizite la medical veterinar. Rezultatele sunt surprinzătoare. 68% dintre deţinătorii de pisici consideră că pisicile sunt mai sănătoase decât câinii; Atunci când au fost întrebaţi de ce nu îşi duc mai des pisicile la medicul veterinar, primul motiv este efortul financiar (40%), în timp ce 31% dintre oameni au răspuns că ei consideră că pisicile lor nu au nevoie de control; 67% spun că şi-ar duce pisica la veterinar mai des dacă ar fi mai uşor să facă acest lucru. Este mult mai probabil să întâlniţi mai des bărbaţi în cabinetul medicului veterinar, decât femei; 34% dintre bărbaţii proprietari de pisici vizitează medicul veterinar mai des de o dată pe an, comparativ cu doar una din patru femei (26%); Potrivit American Association of Feline Practitioners, sunt câteva lucruri pe care deţinătorii de pisici Ie pot face pentru ca vizitele la medicul veterinar să fie mai puţin stresante: Să înţeleagă comportamentul pisicilor. Cabinetul medicului veterinar nu este un mediu familiar şi are imagini, sunete şi mirosuri care pot face pisica să simtă anxietate sau teamă. Acoperiţi-i cu un prosop cuşca în care o transportaţi pentru a bloca imaginea altor animale şi pentru a atenua sunetele nefamiliare. Respectaţi nevoia pisicii de a se adapta noului mediu. Ajutaţi-vă pisica să stea confortabil în cuşca de transport. Puneţi cuşca într-o încăpere de acasă în care pisica îşi petrece mult timp şi echipaţi-o cu un aşternut moale, familiar, dar şi cu jucării speciaIe. Luaţi cea mai bună cuşcă de transport pentru pisică. 0 cuşcă sigură, stabilă şi cu marginiIe dure, care se deschide în partea superioară , dar şi în faţă . Cea care poate fi separată din mijloc este cea mai bună pentru pisica pe care o deţineţi. Duceţi pisica la o clinică unde personalul este prietenos cu pisicile. Aceste clinici veterinare au făcut modificări specifice pentru a reduce nivelul de stres şi a oferi un mediu calm pentru tine şi pisica ta. Menţineţi o atmosferă calmă într-o casă cu multe pisici. La întoarcere, lăsaţi pisica în cuşca de transport timp de câteva minute, asta pentru a vedea cum reacţionează restul felinelor la mirosurile nefamiliare şi separaţi-le dacă există semne de tensiune. SURSĂ: Ce se întâmplă, doctore?.
 9. Orice adolescent în vârstă de minimum 15 ani care va dori să se declare decât alt gen decât sexul biologic o poate face fără să mai aducă drept dovadă teste medicale, terapie sau chirurgie. Prim-ministrul grec Alexis Tsipras le ceruse deputaților să arate „eroism politic" pentru a sprijini proiectul de lege: „Trăim în Europa – acest lucru înseamnă că ne străduim pentru progres, mai degrabă decât să rămână în obscurantism. Extindem drepturile omului și modernizăm țara … Nici o tradiție, nici o religie nu poate sta deasupra drepturilor omului”. Numeroși mitropoliți ortodocși au criticat legea, scrie stiripentruviata.ro. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei s-a întrunit joi pentru a răspunde proiectului de lege, declarând: „Proiectul propus stârnește tulburare în societate, atacă instituția sacră a familiei, contrazice buna morală și bunul simț și îl pierd pe om. În loc să diminueze confuzia și tulburările mentale, le va spori, dând naștere unui periculos fenomen social, și producând o situație tensionată mai ales în școli”. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, de asemenea a vorbit împotriva proiectului de lege, spunând: „Toate acestea fac un joc. Biserica are propriile ei puncte de vedere. Patria noastră are tradițiile ei, are instituția familiei, orice altceva sunt născociri ca să ne pierdem timpul.” Iar Sfânta Chinotită a Sfântului Muntele Athos a trimis o scrisoare către Ministerul Educației și Ministerul de Justiție din Grecia, cerând retragerea legii: „…suntem cuprinși de neliniște pentru ce ne rezerva viitorul. Chiar este permis in tara noastră ortodoxă ca în mod legal și flagrant să sfidezi legea divină? Deci Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea Sa, i-a creat femeie și bărbat (Facerea 1, 27)”. Monahii athoniți și-au exprimat indignarea și față de faptul că, în timp ce reprezentanții minorităților religioase primesc educație confesională, elevilor ortodocși le este inoculată ideea că "toate religiile sunt egale”, îndreptându-i pe aceștia spre agnosticism și ateism. Călugării athoniți și-au încheiat scrisoarea cu un cuvânt al Sfântului Paisie Aghioritul: „În aceste vremuri grele, fiecare dintre noi trebuie să facă tot ceea ce este omenește cu putință, iar ceea ce este cu neputință, să lase în voia lui Dumnezeu. Astfel conștiința noastră va fi liniștită pentru că am făcut ceea ce am putut. Daca nu opunem rezistență, atunci strămoșii noștri se vor ridica din morminte.” SURSĂ: Active News.
 10. Link către videoclip de pe YouTube: Părere personală: Unul dintre cele mai bune cântece prin care dai remove kebabului. Notă acordată: 10/10 Conține limbaj vulgar? Dacă da, în ce proporție? (mică / medie / mare): Nu.
 11. Doi importanţi lideri separatişti, inculpaţi de ”răzvrătire”, au fost plasaţi de justiţia spaniolă în arest preventiv, o decizie în urma căreia au fost anunţate manifestaţii marţi în Catalonia, relatează AFP. ”Nu are sens, nu avem cuvinte să descriem” această situaţie, ”de aceea îndemnăm societatea catalană să manifesteze mâine (marţi), evident în mod paşnic”, a declarat pentru presă Jordi Bosch, secretarul general al asociaţiei separatiste Omnium Cultural, relatează news.ro. O judecătoare a decis luni seara plasarea în detenţie a lui Jordi Cuixart şi a lui Jordi Sanchez, care conduc principalele asociaţii separatiste din Catalonia, Omnium Cultural şi, respectiv Adunarea Naţională Catalană (ANC). Aceste asociaţii au o foarte importantă capacitate de mobilizare, iar inculparea liderilor lor riscă să agraveze şi mai mult criza dintre Madrid şi Barcelona. Sanchez şi Cuixart, inculpaţi de răzvrătire de către Audienţa Naţională, o înaltă jurisdicţie însărcinată cu dosare de securitate naţională, au fost încarceraţi la închisoarea Soto del Real, în apropiere de Madrid, luni seara. Vestea încarcerării lor a antrenat ”concerte de caserole” în întreaga Catalonie, în semn de protest. În noaptea de luni spre marţi s-au răspândit rapid îndemnuri la manifestaţii pe reţele de socializare, anunţând mobilizări în întreaga Catalonie şi nu numai - la Valencia de exemplu. O scurtă grevă este prevăzută marţi la prânz (13.00, ora României), în vederea reclamării ”eliberării deţinuţilor politici”, dar şi manifestaţii în faţa prefecturilor marţi seara. Înainte să fie plasat în detenţie, Jordi Cuixart a înregistrat un clip video difuzat în cursul nopţii. ”Bine aţi venit. Dacă vedeţi această înregistrare video, aparatul de stat a decis să mă priveze de libertate”, spune el. ”Vă trimit un mesaj de seninătate”. Cuixart anunţă în această înregistrare video că, dacă va fi necesar, organizaţia sa va acţiona ”în clandestinitate”, însă în mod paşnic. Spania se adânceşte, zi de zi, şi mai mult, într-o criză politică fără precedent de când a revenit la democraţie. În această criză, Madridul îi înfruntă pe separatiştii aflaţi la putere în Catalonia, care ameninţă să declare independenţa în mod unilateral, pe baza unui referendum de autodeterminare organizat pe 1 octombrie, în pofida faptului că a fost interzis de justiţie şi în care afirmă că au obţinut o victorie cu 90% din voturile exprimate, în contextul în care 43% din catalanii cu drept de vot au participat la scrutin. Jordi Cuixart şi Jordi Sanchez sunt suspectaţi că au încurajat sute de persoane, pe 20 septembrie, la Barcelona, să blocheze ieşirea dintr-un imobil în care efectuau percheziţii, în legătură cu organizarea referendumului, a unor membri ai Gărzii Civile. Aceşti membri ai Gărzii Civile au rămas în clădire până la miezul nopţii. Omnium Cultural şi Adunarea Naţională Catalană sunt vârfurile de lance ale separatismului în Catalonia, o regiune împărţită aproape egal între susţinătorii rămânerii în Spania şi cei ai secesiunii. Un purtător de cuvânt al Guvernului separatist catalan a catalogat drept o ”provocare din partea statului spaniol” plasarea în detenţie a celor doi lideri şi i-a îndemnat pe simpatizanţii acestora să rămână paşnici. ”Avem din nou, un lucru trist, deţinuţi politici” în Spania, a apreciat preşedintele separatist catalan Carles Puigdemont într-un mesaj postat, în engleză, pe contul său de Twitter. ”Libertate celor doi Jordi”, se putea citi pe afişul unuia dintre cei aproximativ 400 de manifestanţi adunaţi într-o piaţă în centrul Barcelonei către miezul nopţii de luni spre marţi. Aceste detenţii au loc după ce Madridul i-a dat luni un ultim termen de trei zile preşedintelui catalan să revină la legalitate. De o săptămână, Carles Puigdemont lasă să planeze posibilitatea unei declaraţii de independenţă, sugerând, fără să o spună în mod deschis, că a ”suspendat” această declaraţie în vederea unui dialog cu Madridul. ”Sperăm ca în orele care vin (...), veţi răspunde cu claritatea pe care o cer toţi cetăţenii”, i-a scris premierul spaniol Mariano Rajoy lui Carles Puigdemont. Rajoy a subliniat luni că mai sunt doar trei zile, până joi, la ora locală 10.00 (11.00, ora României), pentru a se reveni pe drumul drept. El a răspuns astfel unei scrisori a preşedintelui catalan, în care îşi exprima dorinţa ”să dialogheze în următoarele două luni”, abţinându-se însă să precizeze negru pe alb, aşa cum cere Madridul, dacă regiunea şi-a proclamat sau nu independenţa. În pofida faptului că societatea catalană este împărţită, Carles Puigdemont estimează că a primit un ”mandat” în vederea unei secesiuni, după referendumul de autodeterminare de la 1 octombrie, care a fost boicotat de către opoziţie. În cazul în care el insistă, Guvernul central ar putea să suspende total sau parţial autonomia Cataloniei. Rajoy continuă să refuze orice dialog, atât timp cât separatiştii nu îşi retrag ameninţarea de a-şi proclama unilateral independenţa. El nu vrea să audă de mediere, iar statele membre ale Uniunii Europene (UE) nici ele, pentru a nu deschide o adevărată cutie a pandorei secesiunilor pe continent. SURSE: ProTV, B1, stiripesurse.ro, Antena 3.
 12. Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, le-a propus liderilor din partid, la şedinţa de joia trecută, în care se discuta despre demisia celor trei miniştri, să se întâlnească la un şpriţ că în vremurile bune la Belina, locul care face obiectul anchetei DNA, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Contactat de HotNews.ro, Ştefănescu a spus că le-a propus liderilor PSD să se întâlnească “la un şpriţ, ca băieţii” în judeţele cu baroni puternici, pentru a discuta problemele interne, dar a negat că ar fi fost vorba de Belina. Sursele citate au detaliat însă discuţiile din PSD de săptămâna trecută, afirmând că Liviu Dragnea s-ar fi declarat iniţial de acord cu propunerea lui Ştefănescu de a merge la Belina împreună cu liderii partidului şi chiar ar fi intenţionat să o supună la vot. Au fost însă câteva voci care s-au opus propunerii lui Ştefănescu, pe motiv că o asemena deplasare ar arată rău în ochii opiniei publice iar Dragnea în cele din urmă a renunţat la idee. Codrin Ştefănescu a explicat de ce le-a propus liderilor PSD să se întâlnească “la un şpriţ” în judeţele care au câştigat alegerile cu scoruri mari, precizând că nu a fost vorba de o deplasare la Belina. SURSE: Realitatea, HotNews.
 13. Rusia ia în considerare pedepsirea părinților, dacă copiii lor participă la proteste împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a declarat un șef din cadrul Ministerului rus de Interne. Timur Valiulin, care ocupă funcția de director al Departamentului antitero, a mai spus că Guvernul este „îngrijorat” că tinerii participă la proteste, fără să fie sancționați, astfel că ia în considerare să „îi tragă la răspundere” pe părinți, profesori și organizatori, potrivit RBC, citat de The Independent. „Ne facem griji pentru tinerii care participă la acțiuni stradale necoordonate. Procentul tinerilor protestatari este în creștere. Ne alarmează cât de mult a scăzut vârsta medie a celor care manifestează. Ne gândim că dacă putem introduce amendamente, astfel încât să îi tragem la răspundere atât pe organizatorii protestelor, cât și pe părinții elevilor, dar și pe profesorii lor”, a spus oficialul rus. Totodată, șeful Comisiei Social-Politice a Consiliului Federal, Valeri Ryazansky a precizat că Parlamentul încearcă de ceva timp să găsească o soluție la această problemă. „La fel cum părinții sunt sancționați, dacă copiii lor sunt prinși conducând o mașină, ei trebuie trași la răspundere dacă minorii pe care-i au în grijă sunt implicați în acțiuni ilegale”, a spus el. Pe de altă parte, directorul Uniunii „Educație pentru toată Rusia” susține că profesorii nu ar trebui să fie considerați responsabili. „Profesorii nu pot controla ceea ce se întâmplă în afara școlii. Cei care sugerează că părinții și profesorii trebuie să fie aduși în fața Justiției nu știu cum să abordeze situația”, a spus Galina Merkulova. Precizările vin la câteva zile după ce sute de protestatari au participat la manifestații organizate la Moscova, de ziua președintelui rus Vladimir Putin. Inițial, protestele erau programate să aibă loc în orașul natal al lui Putin, St. Petersburg, însă organizatorii au extins manifestațiile după ce liderul opoziției, Alexei Navalnâi a fost arestat. Forțele de ordine au declarat, pentru Interfax, că la protestul din Moscova au participat aproximativ 700 de persoane. În alte orașe, au fost arestate 80 de persoane. SURSE: ProTV.
 14. Criza din Peninsula Coreea riscă să conducă la izbucnirea "în orice moment" a unui "război nuclear", avertizează Kim In-Ryong, adjunctul ambasadorului Coreei de Nord la Naţiunile Unite, subliniind că orice ţară care ar participa de partea SUA la o intervenţie militară va deveni ţintă. "Criza din Peninsula Coreea, asupra căreia este îndreptată atenţia întregii lumi, a atins un punct din care nu se mai poate reveni, astfel că un război nuclear poate izbucni în orice moment", a declarat Kim In-Ryong în cadrul sesiunii unei comisii a Adunării Generale ONU. "Atât timp cât nu participă nimeni la acţiuni militare ale Statelor Unite împotriva Coreei de Nord, nu intenţionăm să folosim sau să ameninţăm cu folosirea armelor nucleare împotriva altor ţări", a subliniat Kim In-Ryong, potrivit postului CBC. În contextul amplificării tensiunilor, Administraţia Donald Trump pare să nu excludă posibilitatea iniţierii negocierilor directe cu regimul Kim Yong-Un. "Eventual, sigur că nu excludem posibilitatea discuţiilor directe. Ne concentrăm pe diplomaţie pentru a rezolva problema pe care o reprezintă Coreea de Nord. Cu toate acestea, alături de aliaţii noştri, Japonia şi Coreea de Sud, trebuie să fim pregătiţi pentru cel mai grav scenariu în cazul în care diplomaţia eşuează", a declarat John J. Sullivan, adjunct al secretarului de Stat american. SURSE: Mediafax, ProTV, stiripesurse.ro, Ziarul Financiar, HotNews, Antena 3, Gazeta de Sud, ziare.com, Telegraf, Orange, Magna News, Timpul, Jurnal Arădean, The Epoch Times, Antena 1, România Liberă.
 15. Preşedintele Igor Dodon a încălcat Constituţia atunci când a refuzat repetat numirea în funcţie a unui ministru. Hotărârea fost pronunţată astăzi de Curtea Constituţională. la sesizarea Guvernului care a cerut interpretarea unor prevederi din articolul 98 din Constituţie. Şi asta după ce Dodon a respins a doua oară candidatura lui Eugen Sturza pentru funcţia de ministru al Apărării. „Preşedintele ţării are dreptul să verifice capacităţile candidatului propus, însă nu are dreptul de veto faţă de propunerea prim-ministrului. (...) În arhitectura constituţională a RM, preşedintele trebuie să aibă un rol neutru, de arbitru şi să nu fie un jucător politic”, se spune în decizia Curţii. „Refuzul deliberat al preşedintelui de numire a candidatului propus repetat de prim-ministru este o încălcare gravă a obligaţiilor sale constituţionale, circumstanţe ce justifică iniţierea de către Parlament a procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui”, a mai notat Curtea, adăugând că „mecanismul de demitere a Preşedintelui ţine de opţiunea Parlamentului, fiind o procedură complexă şi de lungă durată, care nu soluţionează prompt problema funcţionalităţii depline a instituţiilor fundamentale obstrucţionate deliberat de către Preşedinte”. „- În sensul articolului 91 din Constituţie, refuzul Preşedintelui de a-şi executa obligaţiile constituţionale constituie imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţia (atribuţiile) în cauză şi justifică instituirea interimatului funcţiei, care se asigură, în ordine, de Preşedintele Parlamentului sau de Primul-ministru, pentru exercitarea acestei (acestor) obligaţii constituţionale a Preşedintelui. - Instituirea interimatului funcţiei, cauzat de refuzul deliberat de a executa o obligaţie constituţională şi circumstanţele care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte urmează a fi constatate în fiecare caz în parte de către Curtea Constituţională, în conformitate cu competenţa atribuită acesteia prin articolul 135 alin. (1) lit. f) din Constituţie”. Hotărârea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. SURSE: JurnalTV, ProTV, cursdeguvernare.ro, all moldova, Prime, Ziarul de Iaşi, Radio România Actualităţi, MediaNews, MoldovanDREAM, B1, Cotidianul, TV8, Revista 22, Replica, Digi24, republika NEWS, Moldova24, bani.md, Romanian Global News, Libertatea, Gândul, Liber TV, money.ro.