Iti incarci telefonul intr-un mod gresit. Acesta si alte 5 lucruri pe care le faci fara sa stii ca gresesti
Multi dintre cei care au un smartphone au impresia ca stiu sa il si utilizeze. Iata insa cateva sfaturi care iti arata ca lucrurile stau cu totul altfel
Una dintre marile probleme ale utilizatorilor de smartphone este bateria, care se descarca prea repede. Aceasta poate fi protejata daca iti incarci telefonul corect. Multi utilizatori nu stiu, insa, ce trebuie sa faca.
Acesta si alte cateva lucruri pe care s-ar putea sa le faci gresit, daca esti utilizator de telefon mobil inteligent:
1. Lasi Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul activat tot timpul
Atunci cand Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul e pornit, dar nu si folosit, iti mananca energie. Si pe urma te intrebi degeaba de ce bateria ta se termina atat de repede. Mai bine le tii dezactivate si le activezi la nevoie.
2. Folosesti telefonul in conditii meteo extreme
Smartphone-urile ar trebui folosite intre 0 si 35 de grade Celsius. Tot ce depaseste acest interval, poate avea efecte nedorite. Spre exemplu, bateria se poate descarca repede, iar telefonul se poate inchide singur. Incearca macar sa nu tii smartphone-ul in mana atunci cand afara e ger. Pune-l in buzunar, in rucsac sau in geanta. In felul asta va fi mai protejat.
3. Tinutul in priza in timpul noptii
Da, e convenabil sa te pui seara la culcare si sa pui telefonul in priza. Apoi sa-l scoti cand te trezesti. Insa daca il lasi conectat la incarcator si dupa ce e incarcat, sunt sanse sa ii strici bateria in timp. Aceasta se va descarca mai repede. Prin urmare, incearca sa incarci telefonul in timpul zilei. De asemenea, poti folosi o priza cu cronometru.
4. Nu il cureti
N-ai idee cat de multe bacterii sunt pe ecranul unui telefon. Ia o carpa moale si produse speciale si dezinfecteaza-l din cand in cand. In comert exista tot felul de solutii pentru a curata telefonul dar, sa fim seriosi, cati le folosesc...
5. Filmezi pe verticala
Nu mai filma tinant telefonul pe verticala, pentru ca aceste filmulete arata oribil. E preferabil sa il tii orizontal.
6. Nu iti protejezi smartphone-ul cu o parola
Apple zice ca jumatate din utilizatorii sai nu isi blocheaza telefonul cu o parola. In cazul in care ti se fura, gandeste-te doar ca toate datele tale personale, toate fotografiile si toate mailurile ajung in mana cui nu trebuie. Esti dispus sa risti?
Sursa: yoda.ro