Jump to content

Claudiu L

Donator
  • Posts

    614
  • Joined

  • Last visited

4 Followers

About Claudiu L

  • Birthday 07/17/2000

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Real name
    Claudiu

Recent Profile Visitors

2609 profile views

Claudiu L's Achievements

Regular

Regular (8/14)

  • 200 Topics Rare
  • 100 Topics Rare
  • 50 Topics Rare
  • 15 Topics Rare
  • First Topic

Recent Badges

65

Reputation

  1. Ministerul Sănătății va realiza la 1 februarie 2023 o actualizare majoră a Catalogului național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed). Măsura este cuprinsă într-un proiect de ordin elaborat de Ministerul Sănătății, care prevede introducerea a 88 de medicamente în Canamed, modificarea a 74 de poziții și abrogarea a 87 de poziții. Printre cele 88 de noi medicamente se numără Zolgensma (substanța activă onasemnogene abeparvovec, DAPP Novartis Irlanda), orfan, indicat pentru tratamentul pacienților cu atrofie musculară spinală – preț maxim 10.342.098,76 cu TVA, Kimmtrak 100 micrograme/0,5 ml (tebentafusp, DAPP Immunocore Irlanda), orfan, indicat pentru tratamentul pacienților adulți cu rezultat pozitiv la antigenul leucocitar uman (HLA)-A*02:01 cu melanom uveal nerezecabil sau metastatic – preț maxim 70.958,69 lei, și Lumykras 120 mg (sotorasib, DAPP Amgen Olanda), inovativ, indicat pentru tratamentul pacienților adulți cu cancer pulmonar fără celule mici (NSCLC) avansat care prezintă mutația KRAS G12C – preț maxim 39.312,07 lei. Ultima corecție a prețurilor din Canamed a intrat în vigoare la 1 martie 2022, iar prețurile sunt valabile până la 28 februarie 2023. Totuși, un act normativ al Ministerului Sănătății intrat în vigoare recent sugerează că următoarea corecție a Canamed ar putea intra în vigoare de la 1 iulie 2023. Prețurile maxime stabilite de minister în Canamed sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere pe piață (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente din România care au relații contractuale cu Ministerul Sănătății, cu casele de asigurări de sănătate sau cu direcțiile de sănătate publică județene. Pentru farmaciile sau alte entități care nu se află în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, cu direcțiile de sănătate publică județene sau cu Ministerul Sănătății, prețurile sunt cuprinse în Catalogul public.
  2. - Nume: Kurtis - Link-ul catre profilul de website: https://www.rpg.b-zone.ro/players/general/Kurtis - Tipul de pachet dorit: 4 - Anunțul dorit: Cele mai noi haine din Los Santos se gasesc doar la afacerea cu ID 101, vino si probeaza! - Numărul de pachete de care am beneficiat saptămâna asta: 0/2 - Am luat la cunoștință regulile prezentate pe prima pagină: Da - Sunt de acord ca tipul pachetului și anunțul să fie modificate dacă este cazul: Da. - Alte precizări: Multumesc.
  3. De câteva săptămâni bune suntem loviţi de numeroase informaţii cu privire la pandemia cu COVID-19. În timp ce numărul cazurilor este în continuă creştere, iar cercetătorii acumulează mai multe date din capitolul coronavirus, există câteva afecţiuni pe care oamenii trebuie să le ia în serios, acestea fiind asociate virusului SARS-CoV-2. Centrul de Control şi Prevenţie a Bolilor a reuşit să observe îndeaproape care sunt persoanele cel mai afectate de COVID-19, iar în urma descoperirilor s-a pus şi mai mult accentul pe importanţa măsurilor de prevenţie. Într-un nou studiu publicat pentru Raportul Săptămânal de Morbiditate şi Mortalitate al CDC, cercetătorii au descoperit că majoritatea persoanelor spitalizate de COVID-19 se confruntau deja cu afecţiuni pre-existente. 90% dintre pacienţi aveau una sau mai multe afecţiuni, dintre cele mai comune pe care CDC le reaminteşte sunt hipertensiunea arterială (49.7%), obezitatea (48.3%), boli cronice de plămâni (34.6%), diabet (28.3%) şi boli cardiovasculare (27.8%). Datele colectate pentru studiu au fost oferite de COVID-NET, o reţea creată special pentru cazurile confirmate de COVID-19 în urma spitalizării în Statele Unite. Studiul realizat de Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor a folosit datele demografice de la 1.482 de pacienţi cu COVID-19 din perioada 1-30 martie, din 14 state diferite: California, Colorado, Connecticut, Georgia, Iowa, Maryland, Michigan, Minnesota, New Mexico, New York, Ohio, Oregon, Tennessee şi Utah. Un rol important în rândul pacienţilor spitalizaţi l-a reprezentat şi vârsta, iar astfel s-a descoperit că 74.5% dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 aveau peste 50 de ani, cei mai afectaţi fiind pacienţii de 65 de ani. Cei mai afectaţi erau bărbaţii, în proporţie de 54.4%, în special afro-americanii care reprezentau 33% dintre spitalizări. Într-un alt raport săptămânal, publicat de CDC pe 3 aprilie se arată că între cei 457 de pacienţi aflaţi la terapie intensivă şi cei 1.037 care nu se aflau la terapie intensivă, 78%, respectiv 71% dintre ei se confruntau cu una sau mai multe afecţiuni menţionate anterior. Un alt studiu din China, publicat în New England Journal of Medicine, arată că 1.099 dintre pacienţii spitalizaţi sufereau de boli severe (38.7%) faţă de 21% care nu se confruntau cu astfel de probleme de sănătate. Sursa: csid.ro
  4. Ministrul Sănătăţii din Singapore a anunţat sâmbătă, 4 ianuarie, primul caz suspect de virusul Wuhan. Este vorba de o fetiţă în vârstă de trei ani din China care a avut pneumonie şi care a călătorit în oraşul Wuhan. În prezent, copila este izolată ca măsură de precauţie, se află sub tratament şi urmează să fie evaluată, explică ministrul. Wuhan, oraş din China, este marcat de cazuri neobişnuite de pneumonie, aspect care a alarmat şi alte ţări. Se pare că apariţia virusului are legătură cu un magazin care are spre vânzare fructe de mare, dar şi animale vii, inclusiv păsări, şerpi şi organe de iepuri şi alte animale sălbatice. Cel puţin 44 de persoane au fost afectate, dintre care 11 sunt grav bolnavi, crescând astfel spectrul sindromului respirator acut sever cu care Singapore s-a confruntat în 2003. Pasagerilor care ajung din Wuhan în Aeroportul Changi, Singapore, le este verificată temperatura, medicii fiind în căutarea altor posibile cazuri. Experţii susţin că nu s-a raportat nicio transmitere a virusului de la o persoană la alta, ceea ce înseamnă că riscul este scăzut în public. Ministrul Sănătăţii informează că fetiţa se află în stare stabilă, fără să ofere alte detalii despre caz. De asemenea, menţionează că nu a intrat în contact cu magazinul Huanan din Wuhan, asociat cu cazurile de pneumonie. Testele preliminarii au ieşit pozitive în privinţa Virusului sinciţial respirator, o cauză comună a pneumoniei care apare în copilărie. Virusul Wuhan, semne şi simptome Datele arată că 59 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu virusul, şapte dintre ei fiind în stare critică. Toţi pacienţii se află în carantină, iar alte 163 de persoane care s-au aflat în contact cu acestea se află sub observaţie medicală. Oganizaţia Mondială de Sănătate susţine că simptomele includ febra şi dificultatea de a respira. Cât de rapid se răspândeşte virusul Wuhan Primul caz a fost descoperit în Wuhan pe 12 decembrie. Autorităţile din Hong Kong au anunţat alţi şase pacienţi care au fost depistaţi cu febră sau simptome respiratorii, după ce s-au întors din Wuhan. Astfel, numărul a crescut la 30. sursa: csid
  5. Claudiu L

    USR Tati
  6. Claudiu L

    Imi plac temele abordate, foarte tare!
  7. Claudiu L

    Foarte tare! Bravo
  8. Claudiu L

    Profesionist. Foarte faine toate, fara dubii.
  9. Claudiu L

    Foarte faine, dar putin prea mult darkness.
  10. Claudiu L

    Scuze eu atunci.
  11. Claudiu L

    Din ce am observat, nu.
  12. Claudiu L

    Vreau sa vina weekendul!
  13. Claudiu L

    Nu incepe razboiul, dar stai linistit, tot nu iei helper.
  14. Claudiu L

    Ok, asta chiar e trista.. sad rauu.
  15. Claudiu L

    slab, nici n-am prins duma ca nu-s bun la poker
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.