Jump to content

Au început evenimentele de iarnă. Detalii aici

TheVirus

Moderator: Newsletter
  • Content Count

    1576
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

154 Extraordinary

2 Followers

About TheVirus

  • Rank
    ★ Legends never die ★
  • Birthday 07/07/2001

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    București
  • Hobbies
    ¯\_(ツ)_/¯
    ¯\_(ツ)_/¯
    ¯\_(ツ)_/¯
    ¯\_(ツ)_/¯
    ¯\_(ツ)_/¯
    ¯\_(ツ)_/¯

Contact Methods

  • Skype
    the.virus15
  • Steam ID
    thevirusrpg

Previous Fields

  • Real name
    Dragos
  • RPG1 Nickname
    TheVirus
  • MIX Nickname
    TheVirus

Recent Profile Visitors

984 profile views
  1. Un studiu arată că informatica, medicina şi justiţia sunt domeniile de activitate care îi atrag cel mai mult pe elevii de clasa a VIII-a, ei fiind cel mai mult influenţaţi de familie în alegerea viitoarei cariere. „Domeniile de activitate care par să-i atragă în continuare pe elevi sunt: informatică şi noi tehnologii (2690 – 20,62%), medicina (2364 – 18,12%), justiţia (1979 – 15,17%), arta (1909 - 14,63%), economia (1598 - 12,25%), mass-media (1245 - 9,54%), turism (1082 - 8,29%)”, se arată în studiul Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CMBRAE) Studiul arată şi că elevii de clasa a VIII-a vor să se orienteze mai degrabă spre licee teoretice 73,63% (9602 elevi) decât spre filiera tehnologica – 5,88% (767 elevi) sau filiera vocaţională 8,91% (1162 elevi). Către învăţământul profesional se orientează 1,59% (208 elevi), către învăţământul profesional dual 1,15% (151 elevi), iar spre liceu şi învăţământ profesional special se orientează 67 elevi (cca 0,51%). Procentul celor nehotărâţi este de 6,04% (788 elevi). „Pentru 84,90% dintre elevi, familia este cel mai important factor în procesul decizional privind alegerea profilului şi a unităţii de învăţământ în care să îşi continuie studiile. Un alt factor important în construcţia deciziei privind alegerea profilului şi a unităţii de învăţământ îl constituie prietenii cu o pondere de 42,03% dintre opţiuni. Prin comparaţie, profesorii, consilierul şcolar şi dirigintele obţin următoarele ponderi, semnificativ mai mici, la nivelul opţiunilor elevilor: 10,78%, 9,03%, respectiv 8,43%”, menţionează sursa citată. Ce îi motivează pe elevii români să înveţe Studiul relevă şi faptul că elevii sunt dornici să aibă note bune pentru că sunt motivaţi de învăţare, dar şi pentru că vor să îşi mulţumescă părinţii. Personalitatea profesorilor sau climatul educaţional stimulativ se află la coada opţiunilor care îi motivează să aibă rezultate şcolare bune. „„Motivaţia pentru învăţare” (50,97%) şi „Dorinţa de a-şi mulţumi părinţii” ( 35,92%) reprezintă dimensiunile cu caracter dominant printre factorii care îi determină pe elevi să obţină rezultate bune la învăţătură. Ceea ce atrage atenţia în mod, credem, alarmant este faptul că unor dimensiuni care au o semnificaţie fizică ( Baza materială a şcolii) sau care posedă în mod categoric valenţe psihoemoţionale (Climatul educaţional stimulativ), respondenţii le acordă ponderi de 4,93%, respectiv de 7,67%. În acelaşi timp dimensiunea calitativă a actului didactic (Calitatea actului didactic) sau exprimarea prin stilul didactic, a personalităţii profesorului (Stilul didactic şi personalitatea profesorului) obţin ponderi, în cel mai bun caz, modeste: 8,22%, respectiv 13,39%”, arată studiul precizat. Studiul evidenţiază şi că peste 98% dintre elevii din Capitală vor să continue studiile. Studiul a fost realizat în perioada 17 octombrie- 07 noiembrie 2019. În anul şcolar 2019-2020, în unităţile de învăţământ cu nivel gimnazial (frecvenţă zi, stat) din municipiul Bucureşti sunt înscrişi în clasa a VIII-a 15.465 elevi. Chestionarul care investighează opţiunile şcolare ale elevilor de clasa a VIII-a a fost adresat unui număr de 14.932elevi, reprezentând 96,55% din totalul populaţiei şcolare circumscrise clasei a VIII-a. Dintre aceştia, 13.040 elevi au răspuns chestionarului adresat (84,31% din totalul populaţiei şcolare cuprinsă în clasa a VIII-a care a fost înregistrată în platformă). Un număr de 1892 elevi nu au răspuns chestionarului din diferite motive: au absentat motivat/nemotivat, nu au dorit să răspundă, au existat obstacole la nivelul unităţii de învăţământ privind posibilitatea utilizării echipamentelor IT. Sursa
  2. TheVirus

    Welcome!
  3. O serie de atacuri ale urşilor în România în ultima perioadă a provocat temeri cu privire la faptul că populaţia de urşi ar fi scăpat de sub control în ţară. Trei oameni au fost ucişi de urşi într-o lună în România, ţara care deţine cea mai mare populaţie de urşi bruni din Europa. „Populaţia de urşi a crescut şi trebuie să fie redusă”, spune pădurarul Karoly Pal. Situaţia este de o asemenea anvergură încât unii dintre politicieni le-au „declarat război” urşilor. „Peste tot pe unde merg în această zonă oamenii spun că sunt prea mulţi urşi, atât de mulţi încât nu mai pot să-şi cultive terenurile. Oamenii sunt forţaţi să-şi abandoneze activităţile agricole şi terenurile şi le este frică să iasă din sate”, a mai spus pădurarul. Aproximativ 6.000 de urşi trăiesc în România, iar incidentele care implică aceste animale au crescut puternic în ultima perioadă. Doar în ultima lună doi bărbaţi din judeţul Mureş şi un altul din judeţul Bacău au murit în urma unor atacuri ale urşilor. Cele trei decese din ultima lună ridică la şase numărul persoanelor ucise de urşi anul acesta. Prin comparaţie, 11 persoane au fost omorâte de urşi în România în perioada 2000-2015. Pe lângă atacuri, urşii au fost implicaţi şi în alte incidente. Sâmbătă, un urs a fost lovit de o maşină în judeţul Harghita, iar autorităţile au eutanasiat animalul la 19 ore de la accident, timp în care ursul, care avea mai multe fracturi, a stat în agonie pe şosea. Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat de faptul că autorităţile nu şi-au făcut datoria în acest caz în mod corespunzător. El a declarat că au trecut peste 15 ore de la accident până când Ministerului Mediului i s-a cerut aprobarea ca ursul să fie împuşcat. De atunci, alţi doi urşi au fost loviţi de maşini. Mulţi români consideră că motivul pentru creşterea numărului de urşi este o lege din 2016 care interzice vânătoarea sportivă în cazul acestor animale. Experţii susţin că datele oficiale referitoare la numărul de urşi din România ar putea fi departe de realitate. „Din momentul în care această lege a intrat în vigoare, vânătorii au făcut tot posibilul pentru a raporta cât mai multe atacuri şi pierderi provocate de urşi”, explică Csaba Domokos, specialist din cadrul ONG-ului Milvus Group. „Nu există niciun fel de management din partea autorităţilor. Nu avem idee cât de mulţi urşi există aici”, spune el. Domokos adaugă că în lipsa unor politici clare, sătenii ar putea să ia singuri măsuri împotriva urşilor. „Suntem îngrijoraţi că oamenii vor începe să folosească otravă şi capcane”, spune el, ceea ce ar fi catastrofal pentru populaţia de urşi bruni a României. Parlamentul de la Bucureşti a adoptat în septembrie o lege care permite ca urşii să fie vânaţi în următorii cinci ani. Decizia a provocat nemulţumire în rândul activiştilor pentru protecţia mediului, iar o petiţie pentru abrogarea acestei legi a fost semnată până acum de 100.000 de persoane. Sursa
  4. Adidas a încheiat un parteneriat cu Staţia Spaţială Internaţională pentru a testa produsele în spaţiu, relatează CNN. "Discuţiile iniţiale au dus la ideea de a folosi caracteristicile unice ale laboratorului Staţiei Spaţiale Internaţionale, cum ar fi gravitaţia redusă, pentru cercetarea produselor, împreună cu experienţa noastră în performanţa pentru sportivi", a declarat James Carnes, vicepreşedinte al strategiei globale de brand pentru Adidas. Prima fază a parteneriatului se va concentra pe inovare prin testarea produselor în condiţii de gravitaţie redusă. Adidas a livrat mingi de fotbal către ISS la începutul acestui an pentru a efectua experimente în încercarea de a înţelege caracteristicile de zbor dincolo de Pământ. Fără distorsiunile induse de gravitaţie formei şi traiectoriei mingii şi a rezistenţei aerului, cercetătorii sunt capabili să se concentreze pe testarea altor variabile. Adidasii poate să încorporeze ceea ce învaţă din aceste teste în proiectarea formei, designului, texturii şi materialului pentru fabricarea viitoarelor mingi. Adidas va fi primul brand care va testa îmbunătăţiri ale încălţămintei în spaţiu. Compania intenţionează să îşi testeze tehnologia Boost, spuma pe care compania o foloseşte pentru unii dintre cei mai populari şi confortabili pantofi de sport, fără efectele gravitaţiei. Acest lucru ar putea influenţa performanţa şi confortul modelelor existente, în acelaşi timp deschizând calea către inovarea de noi produse. Sursa
  5. Boring Company a fost fondată e către Elon Musk ca subsidiară a SpaceX în 2017, ulterior, în 2018, a devenit o companie independentă. Compania a început să sape tunelul care va lega Las Vegas Convention Center şi New Exhibit Hall. Autorităţile din Las Vegas au aprobat în luna mai începerea lucrărilor la acest tunel, contractul ridicându-se la suma de 48,6 milioane de dolari. Proiectul include construirea a două tuneluri, la o distanţă de aproximativ 12 metri sub suprafaţa. Acestea vor permite deplasarea a 4.400 de persoane pe oră, cu ajutorul unor vehicule electrice care vor putea atinge viteze de 250 de km/h. De asemenea, în proiectul aprobat în luna mai este inclus şi un tunel pietonal care va permite deplasarea între cele două spaţii în aproximativ 15 minute. Acest proiect va trebui să fie gata până în luna ianuarie a anului 2021, cu precizarea că, pe viitor, autorităţile din Las Vegas iau în calcul posibilitatea ca lucrările să fie extinse şi să permită conectarea altor atracţii din oraş. Pe lista scurtă a atracţiilor care ar putea să fie legate prin tuneluri se numără Bulevardul Las Vegas şi Aeroportul Internaţional McCarren. The Boring Company a fost înfiinţată în luna decembrie a anului 2016 de către Elon Musk ca subsidiară a SpaceX, ulterior, în 2018, compania a devenit independentă. Conform lui Musk, cel care deţine pachetul majoritar de acţiuni, compania a fost creată pentru a răspunde problemelor traficului rutier prin construirea de tuneluri. Sursa
  6. Londra, Roma, Paris, Bruxelles sau Milano se numără printre cele mai căutate destinaţii din Europa pentru un city break. Dar cum ar fi să fii turist chiar în oraşul tău şi să te bucuri de toate avantajele pe care acest lucru le implică? Ne referim aici la Bucureşti, capitala ţării noastre, care a împlinit luna trecută 560 de ani de atestare documentară. Câte locuri din Bucureşti ai vizitat? Cât cunoşti din istoria şi cultura oraşului în care locuieşti? Câte restaurante şi experienţe ai încercat şi avut aici? Pornind de la aceste întrebări, ai putea avea parte de o experienţă inedită: să fii turist chiar în oraşul tău. Ne referim aici la turist în adevăratul sens al cuvântului. Te trezeşti într-o sâmbătă de dimineaţă, îţi faci un bagaj mic care să includă haine (inclusiv un costum de baie), încălţări de schimb şi cosmeticele necesare pentru două zile de deplasare (şi alte lucruri indispensabile ţie), chemi un taxi şi pleci către hotel. Destinaţia nu este una aleatorie, ci Radisson Blu, cel mai mare hotel de cinci stele din România, un complex unde fiecare oaspete care îi păşeşte pragul trăieşte o experienţă de neuitat. Acest complex hotelier este partener în programul Mastercard Premium & Business din 2015, prin intermediul căruia oferă, în anumite termene şi condiţii, serviciul de late check-out, precum şi 15% reducere din nota de plată la toate restaurantele si barurile din cadrul complexului. Mai multe detalii despre acestea, precum si despre meniuri accesaţi http://tasteofbucharest.ro/ Amplasat pe ruinele istoricului Hotel Nestor, care s-a prăbuşit din cauza cutremurului din 1977, Radisson Blu este fostul hotel Bucureşti. Deschis în 2008 sub numele de Radisson SAS, acesta si-a schimbat denumirea in 2010 in Radisson Blu, fiind în prezent cel mai mare hotel din Europa de Est al Radisson Hotel Group. Acesta găzduieşte un Centru de Conferinte, cu 11 săli la standarde de înaltă calitate şi cu o sală de bal capabilă să găzduiască, în format cocktail, o recepţie cu până la 650 de invitaţi. Situat pe Calea Victoriei la numerele 63-81, hotelul Radisson Blu Bucureşti dispune de un număr total de 487 camere şi apartamente în care eleganţa este cuvântul de ordine. Toate camerele sunt luxoase şi bine utilate, cu paturi twin sau matrimoniale, Wi-Fi de mare viteză gratuit, aer condiţionat cu reglare individuală a temperaturii, minibar, precum si alte facilităţi. De asemenea, Royal Suite de la etajul 7 oferă o privelişte aproape panoramică asupra oraşului, iar Presidential Suite, situat la etajul 8 şi cu o dimensiune de 200 mp, oferă intimitatea de care fiecare oaspete are nevoie. După ce te-ai cazat într-una dintre camere sau apartamente, poţi să începi să beneficiezi imediat de facilităţile pe care le oferă acest hotel luxos sau poţi să amâni puţin şi să ieşi pe Calea Victoriei pentru o plimbare. Dincolo de magazinele, restaurantele sau cafenelele amplasate pe bulevardul lung de 2,7 km, Calea Victoriei, artera cu o istorie de peste 400 de ani, găzduieşte sediile unor importante instituţii de cultură din Bucureşti. Pornind de la hotelul Radisson Blu o poţi lua în dreapta, pe Calea Victoriei, şi în circa 200 de metri găseşţi Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), care găzduieşte, printre altele, cea mai mare colecţie de artă românească, europeană şi orientală, medievală şi modernă. Un punct de atracţie pentru vizitatorii MNAR este Sala Tronului, dar şi alte spaţii cu importanţă istorică deoarece această clădire este fostul Palat Regal. Vizavi de el poţi admira Ateneul Român, frumoasa clădire construită în anii ’80 ai secolului XIX, în stilurile neoclasic şi eclectic, după planurile arhitectului francez Albert Galleron. Foarte aproape de hotel mai poţi vizita şi Biserica Creţulescu (unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură ale Capitalei) sau Sinagoga Eşua Tova. Totodată, poţi face o plimbare prin Cişmigiu, cea mai veche grădină publică din Bucureşti, situată la circa 600 de metri de hotel. Întors la Radisson Blu Bucureşti, te poţi relaxa la piscina interioară, piscina exterioară (situată în grădina hotelului) sau la Spa Bali, unde poţi beneficia de o multitudine de facilităţi şi tratamente. Experienţa culinară nu trebuie nici ea să lipsească din această călătorie inedită pe care o faci, iar cu orice card Mastercard Premium sau Business (adică Gold, Platinum, World, World Elite, Corporate sau Business) beneficiezi de 15% reducere din nota de plată la oricare dintre restaurantele şi barurile hotelului. Poţi experimenta ceea ce se cheamă „progressive dinner”. Acest lucru înseamnă că poţi servi aperitivul la Restaurantul Caffe Citta, savurând aromele bucătăriei italieneşti. Acest restaurant dispune pe perioada sezonului de vară şi de o terasă în aer liber. Pentru felul principal te poţi muta în rafinatul restaurant Prime Steaks and Seafood, unde poţi savura vedeta meniului, John Stone Prime Irish Beef, muşchi de vită maturat şi pregătit la cuptorul cu cărbuni Josper, ca un adevărat gentleman. O altă alegere poate fi mult premiatul Ginger Sushi Bar & Lounge, unde bucătarii asiatici pregătesc, în bucătăria deschisă situată în centrul restaurantului, o multitudine de delicii asiatice, precum tradiţionalul sushi, tartarul asortat, sashimi sau nigiri şi o selecţie de preparate calde. La desert poţi încerca unul dintre preparatele cu arome mediteraneane şi orientale ale restaurantului Sharkia, situat în Park Inn by Radisson Bucharest Hotel & Residence, la doar câţiva paşi de cealaltă parte a hotelului Radisson Blu. Poţi încheia seara „progressive dinner” cu un cocktail la elegantul Blå Lounge Bar, barul „de gheaţă” situat în centrul hotelului şi care oferă o amplă vedere către grădina şi piscina exterioară. A doua zi, micul dejun îl poţi servi în restaurantul cu meniu international Dacia Felix, situat la parterul hotelului. Poţi veni aici cu familia şi prietenii deoarece, din toamnă până în primăvară, restaurantul găzduieşte „Sunday Brunch” - un bufet generos, cu preparate din toate cele patru restaurante ale hotelului, precum şi muzică live. Pentru cei mici există amenajat un loc de joacă, cu multe jucării şi surprize din partea animatorilor. Aşadar, dacă vrei să fii turist chiar şi în oraşul tău poţi încerca o experienţă în acest hotel în care au stat o mulţime de personalităţi importante din întreaga lume. Printre ele îi enumerăm doar pe actualul rege Felipe al VI-lea al Spaniei şi soţia sa, regina Letizia sau cântăreaţa Madonna. Sursa
  7. Cercetătorii au descoperit că oamenii preistorici depozitau pentru a consuma mai târziu oase de animale. Un nou studiu, condus de către dr. Ruth Blasco, cercetătoare în cadrul Universităţii Tel Aviv, arată modul în care strămoşii noştri din Paleolitic depozitau oase de animale, din interiorul cărora consumau măduva, pe perioade care puteau ajunge şi la nouă săptămâni. „Măduva osoasă constituie o sursă importantă de nutrienţi şi, ca atare, a fost prezentată de mult timp în dieta oamenilor preistorici”, a explicat profesorul Ran Barkai de la Universitatea Tel Aviv, care a făcut parte din echipa dr. Blasco. Acest nou studiu pune la îndoială asumpţiile anterioare legate de comportamentele de hrănire ale strămoşilor noştri. Teoriile principale sugerează că aceştia consumau hrana imediat ce o procurau. „Până acum, dovezile au indicat consumul imediat de măduvă în urma procurării şi eliminării ţesuturilor moi. În lucrarea noastră, prezentăm dovezi privind depozitarea şi consumul întârziat al măduvei osoase la peştera Qesem”, a adăugat Ran Barkai. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că oasele de cerb pe care le-au folosit în cadrul acestui studiu sunt cele mai vechi dovezi descoperite până în prezent ale realizării stocurilor de hrană pentru a fi consumată mai târziu. Cercetătorii sunt de părere că dispariţia elefanţilor din proximitatea peşterii Qesem, care reprezentau o importantă sursă de hrană, a dus la transformarea comportamentelor oamenilor preistorici. Astfel, cerbii au devenit principalul vânat şi s-a început chiar păstrarea unora dintre oase pentru asigurarea unor surse de hrană pentru perioadele în care vânatul era mai rar. Analizele realizate de către cercetători arată că oasele erau învelite în pielea cerbilor pentru a asigura conservarea măduvei osoase pentru perioade îndelungate, ajungând chiar şi la nouă săptămâni. „În studiul nostru, arătăm pentru prima dată că, în urmă cu 200.000-420.000 de ani, oamenii preistorici din Peştera Qesem erau suficient de sofisticaţi, inteligenţi şi de talentaţi pentru a şti că este posibil să se păstreze anumite oase de animale în condiţii specifice şi, atunci când este necesar , să îndepărteze pielea, să crape oasele şi să mănânce măduva din interior”, explică profesorul Avi Gropher de la Universitatea Tel Aviv. Trecerea de la consumul imediat la unul planificat a reprezentat un punct de cotitură în evoluţia specii noastre, permiţându-ne să evoluăm şi să dezvoltăm forme tot mai complexe de existenţă socioeconomică. Sursa
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.