Jump to content

Ajutor - PC nou

Recommended Posts

La inceputul lui 2013 imi voi face un PC din piese. M-am gandit sa pastrez de la cel actual carcasa (nu cred ca trebuie schimbata), placa de sunet, unitatea optica si sa cumpar doar procesorul, placa video, sursa, memoria, HDD-ul, placa de baza si un cooler mai puternic. Nu prea cunosc asa bine toate detaliile placilor video, ale procesoarelor, etc existente pentru a fi 100% bazat pe ceea ce imi voi lua. De aceea, eu mi-am facut o lista cu piesele de pe dc-shop si vreau sa stiu daca se merita toate acestea la pretul pe care il au si daca pot inlocui o piesa cu alta mult mai buna si mai ieftina. Am un buget de 20 de milioane.

• V1

Placa video Sapphire ATI Radeon HD6670 2GB DDR3 128bit PCIe - 301 ron

Procesor AMD Phenom II X4 975 Black Edition Quad Core Socket AM3 - 569 ron

Placa de baza AsRocK FM2A55M-DGS Socket FM2 - 208 ron

HDD SEAGATE BARRACUDA 500GB 7200RPM 16MB - 259 ron

Kit memorie Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz Vengeance rev A - 219 ron

Sursa Segotep Raynor Power 650W - 201 ron

Cooler Cooler Master Hyper612S - 178 ron

Total: 1.935 ron

M-am uitat pe dc-shop si am vazut un procesor de tip Six Core ( AMD Phenom II X6 1045T 2.7GHz Socket AM3 box - 487 ron ). Se merita sa schimb acel procesor postat de mine Quad Core de 3,6 GHZ cu acesta Six Core de 2,7 GHZ care e si cu un milion mai ieftin?

SAU

• V2

Procesor Intel Core i3-3220 IvyBridge 3.3 GHz Socket 1155 Box - 509 ron

Memorie Kingston HyperX BLU 8GB DDR3 1600Mhz CL10 - 165 ron

Placa de baza Gigabyte B75M-D3V Socket 1155 - 246 ron

Placa Video Asus GeForce GTX650 DirectCU TOP 1GB DDR5 128bit - 584 ron

HDD WD Caviar Blue 1TB SATA3 64MB 7200RPM - 306 ron

Sursa Segotep Raynor Power 650W - 200 ron

Total: 2.010 - nepunand cooler

Edited by Alpha287

Primul PC arata binisor. Al doilea la fel. Eu, personal, consider ca versiunile Asus pt seria GTX sunt niste cacaturi bune de gunoi. Cauta si tu de la EVGA sau altceva, ca ASUS face niste gunoaie cand e vorba de GTX-uri. Iti trebuie si un cooler bun, dar eu zic ca al doilea PC este mai bun decat primu. Va fi cu 3-4mil mai scump, dar eu zic ca INTEL mereu va avea calitate mai buna. Experientele mele cu ASUS/ATI au fost neplacute, si eu zic ca 3-4mil in plus merita pt un PC mai sigur,

Primul PC arata binisor. Al doilea la fel. Eu, personal, consider ca versiunile Asus pt seria GTX sunt niste cacaturi bune de gunoi. Cauta si tu de la EVGA sau altceva, ca ASUS face niste gunoaie cand e vorba de GTX-uri. Iti trebuie si un cooler bun, dar eu zic ca al doilea PC este mai bun decat primu. Va fi cu 3-4mil mai scump, dar eu zic ca INTEL mereu va avea calitate mai buna. Experientele mele cu ASUS/ATI au fost neplacute, si eu zic ca 3-4mil in plus merita pt un PC mai sigur,

Am auzit ca ar fi mai bine ca la al doilea PC sa schimb placa video si sa pun un ATI, gen Sapphire ATI Radeon HD6670 2GB DDR3 128bit PCIe

Eu iti recomand a 2-a varianta, doar cu o mica modificare.

Sa-i pui alta placa video, pentru ca cea pe care ai specificat-o mai sus, nu este atat de buna.

Eu iti recomand a 2-a varianta, doar cu o mica modificare.

Sa-i pui alta placa video, pentru ca cea pe care ai specificat-o mai sus, nu este atat de buna.

Recomanda-mi o alta placa video mai buna decat cea mentionata de mine cu care sa ma incadrez in bugetul de 20 de milioane al intregii configuratii mentionate mai sus.

Eu as alege varianta a 2-a. Nu zic ca varianta 1 nu este buna. Fiecare varianta are avantaje si dezavantaje.De Ex: Prima varianta,are Procesor Quad-Core unul dintre cele mai bune procesoare..A 2-a varianta,are Procesor i3,din cate stiu eu, de la i5 in sus este inclusa si optiunea HD. Fa o modificare la placa video.Dar daca ai gasi un procesor i5 cu 3.00-4.00 Ghz. ai face o afacere cred destul de buna.Sau ai putea un i7 dar costa foarte mult,uitate pe PC garage,si vezi acolo.Dar nu face prostia sa schimi procesorul Quad-Core 3,6 Ghz pe unu cu 2,7. Acei Ghz conteaza foarte mult.

Care placa video e mai buna din cele mentionate mai sus? Acel ASUS sau cea de la ATI? Cea de la Asus are Cuda Core. Sau, daca tot imi ziceti sa schimb anumite chestii din acele configuratii, ziceti-mi si cu ce model sa schimb ..

Placa video este NVidia, nu Asus. Sunt diferite modele, EVGA, Gainward, etc. Ele lucreaza si fac imbunatatiri, dar nu stau sa-ti fac scoala pe domeniul asta.

Ia ATI-ul

Placa video este NVidia, nu Asus. Sunt diferite modele, EVGA, Gainward, etc. Ele lucreaza si fac imbunatatiri, dar nu stau sa-ti fac scoala pe domeniul asta.

Ia ATI-ul

M-am referit la numele ei, puteam zice si "Sapphire sau gtx-ul" .. in fine . De procesor ce zici, care din ele? i3-ul ?

M-am referit la numele ei, puteam zice si "Sapphire sau gtx-ul" .. in fine . De procesor ce zici, care din ele? i3-ul ?

Dacă nu îţi ajung banii, eu zic să-ţi iei un hard mai mic, crede-mă că nu o să ai ce face cu 1000 GB, e prea mult. Oricâte ai pune tot n-o să se umple. Mai bine un HDD de 500 GB şi mai câştigi 100 de lei.

Dacă nu îţi ajung banii, eu zic să-ţi iei un hard mai mic, crede-mă că nu o să ai ce face cu 1000 GB, e prea mult. Oricâte ai pune tot n-o să se umple. Mai bine un HDD de 500 GB şi mai câştigi 100 de lei.

Mi s-a spus ca o alegere buna ar fi sa iau un hard cu buffer de 64 MB. Ei bine, daca as lua unul de 500GB 64MB cu 5400rpm as da cu 50 de lei mai putin fata de unul de 1 TB 64MB 7200rpm. In privinta hard-ului oricum ma mai pot gandi. Principala mea problema este alegerea procesorului / placii video. Unii zic sa iau Intel Core i3 si daca as mai pune vreo 2 mil sa iau un i5, iar altii imi zic sa iau AMD Phenom II X6 (six core) 1045T 2.7GHz (3,2 GHZ turbo). In privinta placii video, multe persoane mi-au recomandat GTX-ul postat mai sus si de asemenea daca as mai avea vreo 2 milioane sa iau un GTX 650Ti

Eu unu iti recomand V2 cu exceptia placii video, chiar daca nu imi plac cele de la ATI, HD6670 este destul de reusita. Mai bine te-ai mai orienta dupa o placa video pe 256 bits deoarece vei vedea diferenta in cazul jocurilor noi. Poate avea si 1GB daca e pe 256 Bits, sau cum era o versiune de la EVGA pentru Geforce 8800 GTS de 840 MB si 320 bits, dar ai nevoie de sursa cu mufa din aia pe 6 pini. Oricum, conteaza mult placa video. Cat despre HDD, intr-adevar e mai ok pe 64MB Buffer si RPM mai mare ( viteza de citire ceva mai buna), dar ramane la alegerea ta daca vrei de 500GB sau 1 TB.

http://www.hwcompare...d-6670-oem-1gb/

e mai bun gtx-ul,desii eu sunt un fan ATi..

acu` la procesoare clar x6 decat intel i3,nu se pune discutia.

Asa ramane. Multumesc de ajutor.

O ultima intrebare si poti da closed: ce parere ai de aceasta placa de baza si despre aceasta sursa:

Sursa Seasonic S12 II 520W - 317 ron

Placa de baza Asus M5A78L-M-LX3 Socket AM3 - 196 ron

Sunt bune sa le iau impreuna cu acel gtx si x6 ?

Edited by Alpha287

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.