Jump to content

SugarSync: sincronizare între toate dispozitivele mobile şi desktop-uri


F l o y N
 Share

Recommended Posts

Apreciată de jurnalişti recunoscuţi din domeniul IT&C (Walt Mossberg - Wall Street Journal, respectiv John Biggs - Techcrunch), aplicaţia SugarSync merita poate să fie nominalizată la premiile Global Mobile Awards din cadrul târgului Mobile World Congress (25 - 28 februarie, Barcelona), fiind pe cât de complexă şi utilă, pe atât de facilă în utilizare. Vă invit să lecturaţi acest articol pentru a vă convinge.

 

SugarSync este un software gratuit de backup şi sincronizare de conţinut pe dispozitive multiple, mobile şi / sau desktop-uri. Cu alte cuvinte, folosind acest program, ai acces cu uşurinţă la fişierele selectate de tine la un moment dat de pe un anume dispozitiv şi incărcate „in cloud”, indiferent că alegi telefonul, tableta, laptopul sau desktop-ul.

 

Da, nu e nimic revoluţionar, iar alternative există. Ba chiar de la nume mari precum Google (Google Drive) sau Microsoft (Skydrive). Mai este şi Dropbox, fără îndoială un software popular. Prin urmare, de ce SugarSync?

 

 

sugarsync-1.jpg?width=640&height=312

 

 

 

 

În primul rând, pentru că oferă o compatibilitate deplină cu toate sistemele de operare majore, indiferent că vorbim de sisteme Mobile sau dedicate desktop-urilor. Merge pe Windows, Mac OS şi Linux, merge pe Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry şi chiar Symbian. Lipseşte ceva? Cred că nu. În orice caz, nu ceva important. În al doilea rând, merită încercat pentru că s-a demonstrat a fi o soluţie completă de stocare in cloud, backup, sincronizare şi sharing.

 

Fiecare modul luat la analiză separat este excelent structurat şi nu ridică probleme în utilizare, fiind intuitiv şi complet din punct de vedere al nevoilor acoperite.

 

Spre exemplu, organizatorul de conţinut (sau File Manager-ul dacă preferaţi această denumire) este excelent prin prisma faptului că îţi permite accesarea oricărui director din memoria telefonului (sau de pe card-ul acestuia), iar fişierele dorite pot fi încărcate pe serverele SugarSync printr-o simplă atingere. Ba chiar folder-ele întregi pot fi uploadate dacă dorim acest lucru. La un asemenea nivel de experienţă, evident putem realiza şi selecţii multiple sau putem crea foldere şi subfoldere.

 

 

sugarsync-11.jpg

 

 

Securitatea conţinutul este şi ea importantă, iar aici avem posibilitatea de a parola fişierele sau folderele pe care dorim. Iată aşadar o facilitate pe care nu o întâlnim la Google Drive, Dropbox, Skydrive sau iCloud.

 

Un alt avantaj este că, în cazul accesării de pe dispozitive mobile, fişierele MP3 pot fi accesate direct din aplicaţie (direct Media Streaming), fără să fie nevoie să le descarci mai întâi în memoria dispozitivului, pentru ca apoi să rulezi aplicaţia asociată. În fine, să mai spunem că se pot realiza şi shortcut-uri către anumite locaţii, fişiere sau directoare.

 

Dacă doriţi să găsiţi rapid un anumit fişier, mergeţi cu încredere pe căsuţa de Search şi tastaţi denumirea sau o parte din denumirea fişierului.

 

sugarsync-12.jpg?width=640&height=512

 

 

 

 

Vreţi şi mai mult? Fără îndoială veţi avea parte de mai mult, căci echipa de dezvoltatori a SugarSync este una care nu aşteaptă să treacă un an şi să se adune 1 milion de nemulţumiţi până să rezolve eventualele probleme. Până în prezent, update-urile au venit cu rapiditate, iar singurele plângeri (din ce am observat personal) sunt legate de scăderea autonomiei. Păi e şi normal, din moment ce la download şi upload se face trafic masiv. Da, suntem în 2013, iar traficul de date pe dispozitive mobile ar fi probabil la fel ca pe PC dacă nu ar exista torentele şi limitatarea dată de autonomie.

 

Legat de sincronizare, menţionăm că pentru fotografii şi video aceasta se poate face inclusiv automat. Iar dacă dorim o sincronizare completă, nu avem de apăsat decât un buton virtual pe care nu îl putem confunda cu nimic altceva.

 

Sharing-ul se poate face fie public (opţiunea public link), fie în mod privat, pe următoarele canale: e-mail, Facebook, Twitter, SMS ori direct către alte dispozitive, prin Bluetooth.

 

sugarsync-13.jpg?width=640&height=512

 

 

 

Am testat versiunea de SugarSync pentru Android, iar interfaţa este una atât de intuitivă şi plăcută încât (fac o paranteză şi precizez că nu vreau să vă influenţez cu ceea ce urmează să spun, dar probabil o voi face...) am renunţat la Dropbox şi am trecut pe această aplicaţie.

 

Fişierele partajate sunt stocate în “nor” (pe servere Cloud), aşa cum spuneam şi la început. Din acest motiv, apar nişte costuri în momentul în care vrei să stochezi cantităţi mari de date. Pentru început, poţi merge pe varianta gratuită ce oferă 5 GB spaţiu. Utilizatorii care vor mai mult au la dispoziţie planuri contra-cost, cu 30 GB (49,99 dolari / an), 60 GB (99,99 dolari / an), 100 GB (149,99 dolari /an), respectiv 250 GB (249,99 dolari /an). Există şi un plan business cu spaţiu de stocare nelimitat, al cărui cost este de 550 de dolari /an.

 

Ce părere aveţi? Dacă nu sunteţi convinşi încă, luaţi SugarSync de aici şi instalaţi-l pe ce dispozitiv doriţi.

 

 

Sursa: http://www.go4it.ro/tags/sugarsync

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.