u q p u Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Salut B-zone. Astazi vroiam sa-mi fac ip-ul dinamic si am sunat la operatorii de la firma de internet. Mi-au zis ca IP-ul lor este public si ca trebuie sa-l fac singur din static in dinamic. Imi puteti spune voi cum sa fac asta? Astept raspunsuri clare si la subiect. Mersi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colonellu Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Depinde de la caz la caz. La unele firme de internet ai IP dinamic ( rutabil ) şi la altele static . Dacă ei te-au îndrumat să îl faci singur rutabil , singura opţiune pe care o văd , ar fi să cumperi un router wireless , pentru ca la router poţi seta mac-ul , şi iţi poţi schimba până şi prima clasă la IP .Mai sunt şi anumite softuri care pot face acest lucru , dar consuma multă bandă de net şi mai multe resurse , iar eu nu recomand aceste soft-uri . *Dacă îţi cumperi un router , vezi să fie la un preţ intre 80lei şi 150lei , dacă vrei să fie unu bun şi să nu apară eventuale probleme la el . Succes ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
u q p u Posted May 27, 2013 Author Share Posted May 27, 2013 Depinde de la caz la caz. La unele firme de internet ai IP dinamic ( rutabil ) şi la altele static . Dacă ei te-au îndrumat să îl faci singur rutabil , singura opţiune pe care o văd , ar fi să cumperi un router wireless , pentru ca la router poţi seta mac-ul , şi iţi poţi schimba până şi prima clasă la IP .Mai sunt şi anumite softuri care pot face acest lucru , dar consuma multă bandă de net şi mai multe resurse , iar eu nu recomand aceste soft-uri . *Dacă îţi cumperi un router , vezi să fie la un preţ intre 80lei şi 150lei , dacă vrei să fie unu bun şi să nu apară eventuale probleme la el . Succes ! Imi poti arat un model de unde pot cumpara de pe internet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colonellu Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Poftim http://www.emag.ro/router-wireless-d-link-dir-600/pd/EJM22BBBM/ Este cel mai bun router în raport calitate/preţ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
YoshiJiro Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 Numai stau eu sa iti explic uitate aici pentru win vista / 7. Pentru Xp, este aproximativ la fel, adica chiar mai simplu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
u q p u Posted May 28, 2013 Author Share Posted May 28, 2013 Numai stau eu sa iti explic uitate aici pentru win vista / 7. Pentru Xp, este aproximativ la fel, adica chiar mai simplu. Unde sunt alea cu protocol , unde in poze apare ca trebuie sa ai 3, eu am 1: Si e setat la obtain an ip automaticaly. Ce sa fac...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YoshiJiro Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Unde sunt alea cu protocol , unde in poze apare ca trebuie sa ai 3, eu am 1: Si e setat la obtain an ip automaticaly. Ce sa fac...? Daca tot nu este inca dinamic, cum a spus si Majestick cumparati un router cu care iti poti schimba ip tu cand ai nevoie, si sunt sigur ca ai ban pe ceva servere sau pe undeva, majoritatea de asta cer ip dinamic. In mod general, dupa ce ai setat alea pe automatically, trebuie sa iti ia ip virat de ei, adica de providerul de internet. Daca iti cumperi un router si nu stii sa-l configurezi, imi poti da un PM si te voi ajuta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
u q p u Posted May 30, 2013 Author Share Posted May 30, 2013 Daca tot nu este inca dinamic, cum a spus si Majestick cumparati un router cu care iti poti schimba ip tu cand ai nevoie, si sunt sigur ca ai ban pe ceva servere sau pe undeva, majoritatea de asta cer ip dinamic. In mod general, dupa ce ai setat alea pe automatically, trebuie sa iti ia ip virat de ei, adica de providerul de internet. Daca iti cumperi un router si nu stii sa-l configurezi, imi poti da un PM si te voi ajuta. Acest router nu este bun? Are 2 aNtene : http://www.emag.ro/router-wireless-n-300mbps-tp-link-tl-wr841n/pd/E75V7BBBM/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
uNder Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Eu zic sa te duci in Flanco, sa-ti cumperi unul cu 2 Antene, ca este foarte bun ce acolo mi-am cumparat si eu si merge Wifi, ca pe apa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YoshiJiro Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 (edited) Acest router nu este bun? Are 2 aNtene : http://www.emag.ro/r...n/pd/E75V7BBBM/ Acelasi model il am si eu numai ca al meu are o singura antena, eu ti-l recomand se configureaza foarte usor. EDIT: Topic Closed - Nu s-a mai postat de cel putin o saptamana. Edited June 10, 2013 by Yoshi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts