Jump to content

Două săptămâni cu Samsung Galaxy S4

Leventhe
 Share

Recommended Posts

După cum bine vedeţi pe YouTube, pe canalul Mobilissimo.ro,

şi are aproape o oră în lungime. Am considerat că e nevoie de de un mic editorial în care să vă explic cum se comportă acest telefon în viaţa de zi cu zi, asta în afară mega recenziei text pe care o pregătim.

Samsung-Galaxy-S4-review-gsmdome_01_400x533.JPG

Am avut telefonul în teste 2 săptămâni de la evoMAG.ro şi am primit şi câteva sample-uri foto şi video de la o persoană care deţine telefonul. E vorba de concertul Michael Bolton, unde se remarcă S4 prin capacitatea sa de captură audio şi captura video într-o sală de concerte cu iluminare de reflectoare.

Samsung Galaxy S4 are darul de a se face plăcut, asta pot spune cu siguranţă după două săptămâni de utilizare. Chiar şi cel mai aprig fan iPhone sau HTC va recunoaşte că acest telefon începe să fie îndrăgit după câteva zile de utilizare. Englezul o zice cel mai bine cu expresia "it grows on you", deoarece cam aşa putem defini S4.

Defectele sale sunt puţine şi le aflaţi la finalul recenziei Mobilissimo.ro. Câteva sunt corectabile, precum carcasa alunecoasă şi glossy (se rezolvă cu un flip cover sau o husă aderentă), dar suprasaturarea fotografiilor şi unele aspecte ale display-ului (nivelul de unităţi Lux de aproape 2 ori mai mic decât la HTC One) sunt mici dezavantaje necorectabile.

Evident, nu spun că ecranul lui Galaxy S4 e inferior celui de pe HTC One, mai ales dacă vă plac culorile vii şi negrul foarte adânc. Se remarcă o uşoară degradare a culorilor la înclinarea ecranului, dar unghiurile de vizualizare sunt bune. O notă personală şi o mare bilă albă este aplicaţia S Health.

Mi se pare foarte bună ideea celor de la Samsung de a concentra toate datele despre sănătatea unei persoane într-un singur software. Dacă o persoană ar cumpăra un telefon pentru o singură aplicaţie, în cazul lui Galaxy S4 aceea ar fi S Health. Va mai pot da un exemplu: va exista un nou joc Halo disponibil doar pe Windows Phone şi Windows 8. Şi acela ar fi un motiv să #switchtoLumia, ca să zic aşa. Revenind la Samsung Galaxy S4 şi S Health, aplicaţia e capabilă să monitorizeze starea sănătăţii utilizatorului, inclusiv glicemia, tensiunea, greutatea, comfortul termic şi regimul de alimentaţie.

Adăugăm aici şi numărul de paşi făcuţi zilnic şi o listă cu activităţile sportive ale persoanei. Trebuie să recunosc că am folosit prea rar gesturile speciale ale lui S4 şi toate funcţiile şi senzorii săi. Pur şi simplu nu a venit ocazia de a înclina capul pentru a face scroll, Smart Pause mai mult enervează decât ajuta (se vede şi în review) şi poate doar Smart Stay să fie util (deşi dacă aveţi setat timpul de standby mare la ecran, Smart Stay nu mai are rost).

Gesturile cu mâna deasupra telefonului par mai degrabă inutile şi o povară în plus, de vreme ce mai toate acţiunile se fac mai rapid din touchscreen. Trebuie să spun şi că diferenţele dintre Galaxy S4 şi S3 sunt mai mari decât par şi pentru asta trebuie puse cele două telefoane unul lângă altul. Schimbările de design sunt subtile, dar Samsung a făcut modificările ideale pentru a ajunge la acest design.

Ei par a fi răspuns exact doleanţelor publicului de după lansarea lui S3. Am criticat marginile rotunjite? Iată-le drepte! Am criticat marginile mari ale ecranului? Iată-le mai mici! În rest, carcasa rămâne glossy şi alunecoasă, deci nici o schimbare aici. Dacă am spus că gesturile şi fluturările de mână deasupra ecranului sunt inutile pentru omul de rând, cam la fel sunt şi artificiile de cameră.

Ce rost are Sound & Shot când poţi filma? Ce rost are să filmezi slow motion dacă filmezi 360p sau 480p? Ce rost are o poză animată dacă e greu să obţii un rezultat final viabil? Înţeleg opţiuni că poze nocturne, opţiuni speciale pentru evenimente sportive şi înţeleg şi opţiunea de a şterge pe cineva din poză cu Eraser. Mi se pare inutilă şi opţiunea care îţi permite ţie fotografului să apari în poză, cu acea mică stampila integrată pe ecran.

Cu bune şi cu rele, Samsung Galaxy S4 este un super telefon şi alegerea între acest model, HTC One sau iPhone 5S se va face în funcţie de necesităţile fiecăruia. Unii doresc HTC Zoe, alţii vor S Health, alţii poate vor exclusivităţile iOS şi se mulţumesc cu diagonală mică de pe iPhone. Cele două săptămâni cu S4 au fost excelente şi nu pot să spun că mi-a lipsit ceva pe acest model. Nu pot decât să mă întreb cu ce ne va uimi Samsung la anul, pe Galaxy S5.

Sursa: http://stiri-telefoane.mobilissimo.ro/editorial/doua-saptamani-cu-samsung-galaxy-s4-editorial_17698.html

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.