Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Copii marginalizaţi dacă părinţii NU ACHITĂ FONDUL CLASEI. Ministrul spune că e INADMISIBIL


ALexu
 Share

Recommended Posts

Copii marginalizaţi dacă părinţii NU ACHITĂ FONDUL CLASEI. Ministrul spune că e INADMISIBIL

 

 

Problema legată de fondul şcolii a intrat deja în atenţia autorităţilor. Chiar dacă s-a susţinut în nenumărate rânduri că este ilegal, părinţii spun că încă se cer aceşti bani. Pentru caiete auxiliare, cretă sau manuale.

 

161130_elevi5321_81465200.jpg

 

 

Banii daţi de părinţii elevilor suplinesc lipsurile acute din sistemul educaţional - fie că vorbim de cretă, tablă nouă sau manuale, scrie replicaonline.ro.

Caietele auxiliare (care cuprind exerciţii, în genul culegerilor, pentru fiecare materie în parte) contribuie la rotunjirea bugetului profesorului, pe lângă eventualele meditaţii la care, mai devreme sau mai târziu, vor ajunge elevii. Nu sunt foarte mulţi părinţi care să protesteze atunci când se strâng bani la clasă. Nu vor să iasă în evidenţă, de teamă că astfel vor atrage atenţia asupra copiilor lor. Dar imediat după începerea anului şcolar, este organizată prima şedinţă cu părinţii. "Întotdeauna, la prima şedinţă cu părinţii se cer bani", a declarat o mămică.

Dar, urmează şi calvarul caietelor auxiliare. "Nu iei caietul, atunci este sigur că niciodată copilul tău nu va putea face tema întreagă. Nu are tema întreagă, atunci nota e ca atare. Temele nu se dau numai din manualele aprobate şi distribuite de Ministerul Educaţiei în şcoli, ci şi din aceste caiete", a mai spus femeia.

Ce spun oficialii Ministerului Educaţiei despre fondul şcolii sau al clasei? "Este inadmisibil aşa ceva. Cadrele didactice trebuie să respecte legea. Este fraudă când un cadru didactic încearcă să impună anumite auxiliare, ca să nu mai vorbim de faptul că este şi evaziune fiscală. Este inadmisibil atunci când se solicită bani la şcoală, aşa-zisul fond al şcolii, a declarat, la începutul săptămânii trecute, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

 

La clasa a II-a, gimnaziu, un părinte a spus că trebuie să achite 50 de lei pentru caietele auxiliare, iar câte 50 de lei se strâng pentru reparaţii la clasă. "Am scăpat ieftin. Am de dat doar 30 de lei la fondul clasei, pentru că auxiliarele, adică acele caiete speciale pentru diverse materii, au fost achitate de anul trecut. Am dat anul trecut 60 de lei, ne spune Alina. Nu pot să nu dau banii. Cine nu achită, chiar dacă are o situaţie precară, se trezeşte cu copilul marginalizat la clasă. Pe de o parte, e de înţeles să contribui şi să sprijini educaţia copilului, pe de altă parte nu pot pricepe atunci când ţi se cere ca, pe lângă auxiliare, să scoţi bani din buzunar şi pentru schimbarea băncilor din clasă sau a parchetului. Asta s-a întâmplat la o altă clasă din şcoala unde învaţă fiul meu", a mai spus mămica.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.