Jump to content

Planurile lui Predoiu pentru guvernul din umbră: "Roşia Montană, primul subiect care va fi analizat"

ALexu
 Share

Recommended Posts

Planurile lui Predoiu pentru guvernul din umbră: "Roşia Montană, primul subiect care va fi analizat"

Guvernul alternativ al lui Cătălin Predoiu urmăreşte o continuitate între generaţii, bazată pe "cooperare paşnică". Invitat, marţi seara, la Realitatea TV, democrat-liberalul a vorbit despre planurile guvernului său din umbră. Primul proiect pe lista guvernului său, spune Predoiu, este Roşia Montană.

predoiu_oc_711edaed30_27665300.jpg

Acest guvern este o construcţie de politici. Sunt 9 oameni noi. Sunt 16 portofolii, 9 noi. Am spus că va fi un guvern care va îmbina experienţă şi cu oameni noi. Pentru că eu nu cred în rupturi. Societatea românească este marcată de rupturi în profunzime. Tot ce încercăm să facem este să mergem din ruptură în ruptură. Din 1989 încoace, mergem din ruptură în ruptură. Cred că trebuie să înlocuim ruptura cu continuitatea, cu o cooperare paşnică între generaţii, cu amestec de expertiză şi tinereţe, cu evoluţie, în loc de revoluţie. Eu cred că, atât cei vechi, cât şi cei noi, pot împreună să creeze acele soluţii de care avem nevoie, să creeze politici şi să dea o replică actualului guvern", a spus Cătălin Predoiu, marţi seara, în emisiunea "Jocuri de putere".

Care sunt planurile concrete ale acestui guvern alternativ? Roşia Montană va fi primul subiect pe care-l va aborda, asigură Predoiu.

"Roşia Montană va fi primul subiect pe care o să-l abordăm în cadrul acestui guvern-alternativă, să încercăm să construim un document de poziţie mai larg al partidului, pe care să-l promovăm", a spus Predoiu.

În opinia sa, în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană, premierul Victor Ponta face două greşeli "majore": acţionează fără să înţeleagă ce se întâmplă din punct de vedere juridic în acest moment şi, în al doilea rând, neglijează Piaţa.

"În Roşia Montană, premierul face două greşeli majore. În primul rând, trece la acţiune fără să înţeleagă ce se întâmplă din punct de vedere juridic în acest moment şi, în al doilea rând, neglijează Piaţa, nu discută cu protestatarii. Un astfel de proiect trebuie să fie înţeles, acceptat, chiar şi de cei care nu împărtăşesc viziunile economice intrinseci ale proiectului. Din punctul meu de vedere, ceea ce trebuie făcut este, în acest moment, o analiză clară a ceea ce avem, din punct de vedere juridic, economic, şi abia după aceea o decizie", a spus Predoiu.

Sursa: Click.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.