Jump to content

AN UNIVERSITAR 2013 - 2014. Costoiu nu mai vrea universităţi care scot şomeri pe bandă rulantă


ALexu
 Share

Recommended Posts

AN UNIVERSITAR 2013 - 2014. Costoiu nu mai vrea universităţi care scot şomeri pe bandă rulantă

 

 

Un nou an universitar începe marţi, de data aceasta cu mai puţini studenţi în condiţiile în care rezultatele la bacalaureat au fost catastrofale. Mai multe universităţi şi-au deschis deja porţile.

 

deschiderea_noului_an_universitar_la_uab14_56997900.jpg

 

Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia şi-a deschis porţile. Aproximativ 4.200 de persoane, studenţi, masteranzi şi doctoranzi vor învăţa în acest an, la universitatea albaiuliană, dintre care aproximativ 1.600 sunt boboci, ne-a informat reprezentanţii instituţiei, care au precizat faptul că numărul lor este mai mare decât anul precedent. În acest an, la UAB studiază aproximativ 50 de cetăţeni din alte ţări, care nu au avut posibilitatea să se formeze în străinătate şi alte aproximativ 150 de persoane din Republica Moldova, scrie ziarulunirea.ro.

La UAB, 165 de cadre didactice aşteaptă să înceapă noul an universitar pentru a călăuzi paşii viitorilor profesionişti din România. Rectorul Deschiderea noului an universitar la UAB04Daniel Breaz ne-a informat că 90% dintre cererile pentru căminele studenţeşti au fost soluţionate, urmând ca săptămâna viitoare, reprezentanţii instituţiei să facă rost de un loc în cămin şi pentru restul de 10%.

Ministrul Mihnea Costoiu consideră deschiderea noului an universitar un moment cu o simbolistică bogată, un moment când fiecare universitate îşi deschide porţile pentru modelarea societăţii de mâine. Universitatea ne oferă posibilitatea să răspundem provocărilor, iar fiecare instituţie cu învăţământ superior ar trebui să aibă un sistem educaţional corect, performant şi previzibil, educaţia fiind o oportunitate pentru viitor.

Ministrul a vorbit şi despre închiderea anumitor specializări de la universităţile din întreaga ţară care nu respectă standardele calitative. Acesta doreşte ca din 2014, în instituţiile de învăţământ superior să fie doar programe de cea mai înaltă calitate pentru a evita situaţia Universităţii “Spiru Haret” şi a universităţilor care scot şomeri pe bandă rulantă.

Acesta doreşte ca din 2014, în instituţiile de învăţământ superior să fie doar programe de cea mai înaltă calitate pentru a evita situaţia Universităţii "Spiru Haret” şi a universităţilor care scot şomeri pe bandă rulantă, scrie ziarulunirea.ro.

 

Mesajul ministrului pentru studenţii UAB. "Să profite de aceasta perioadă pentru a acumula informaţii si pentru a învăţa cum să le utilizeze. Să lege prietenii şi să bucure de toate oportunităţile mediului academic, pentru că studenţia este una dintre perioadele care ne stârnesc cele mai frumoase amintiri. Invităm mediul academic la colaborare şi iniţiativă", a spus acesta care doreşte performanţă, creativitate şi eficienţă. „Universitatea din Alba Iulia s-a dovedit o universitate stabilă, raţională şi echilibrată, la fel cum sunt oamenii din aceste părţi ale ţării”, a conchis ministrul.

 

 

Sursa:

Click.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.