TLucian Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 (edited) Va rog, am o problema de facut la info pana maine si nu stiu cum sa ii dau de cap, va rog ajutati-ma, enuntul suna cam asa: - Se citeste un sir n cu elemente intregi, sa se formeze si afiseze un sir nou care sa contina elementele palindrom din sirul initial. Dau + la cine ma ajuta. Limbajul este pascal. Edited October 20, 2013 by viciuL Link to comment Share on other sites More sharing options...
South Ashima and Marlboro Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 (edited) ce inseamna palindrom? Daca imi explici incerc sa fac eu ceva, se mai preda epava aia de limbaj? Edited October 20, 2013 by AshimaP Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAlexandru93 Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 (edited) Un sir de elemente este palindrom daca citit de la stanga la dreapta sau de la dreapa la stanga rezulta acelasi lucru. Exemplu : 1221 radar Am uitat in mare parte limbajul pascal, l-am facut in liceu, insa iti arat algoritmul de verificare daca un numar este palindrom: c=n; (formezi o copie a numarului) k=0; cat timp (n!=0) begin k=k*10+n%10; // adaugi ultima cifra a lui n la k; n=n/10; // stergi ultima cifra a lui n end; daca (c=k) atunci este palindrom alfel nu este palindrom Edited October 20, 2013 by iAlexandru93 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkiizO Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Topic closed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts