Jump to content

Bootare USB Stick

Ripley.
 Share

Recommended Posts

Salut. Ajutati-ma va rog cu cateva sfaturi utile in legatura cu crearea unui stick usb bootabil, pentru instalarea windows xp de pe acesta.

O gramada de tutoriale am citit pe net, insa niciunul nu explica cum trebuie.

Daca ati experimentat, spuneti-mi si mie va rog. Dau +

In primul rand descarca o imagine cu Windows XP si monteaz-o in Daemon Tools sau daca ai un CD, baga-l in unitatea optica, si sa ai la indemana un stick usb de minim 2GB.

Descarca arhivele urmatoare: bootsect.zip - usb-prep8.zip - petousb-3-0-0-7.zip

Creeaza un folder, in C:, ca de ex. C:/USB - extrage acolo continutul arhivelor usb-prep8.zip si petousb-3-0-0-7.zip.

Deasemenea, copiaza executabilul PeToUSB recent dezarhivat, in folderul usb-prep8.

Apoi urmeaza pasii:

1. Intra in folderul USB si ruleaza usb-prep8.cmd - se va deschide o fereastra neagra - apasa orice tasta pentru a continua.

2. Dupa ce ai apasat orice tasta, se va deschide automat PeToUSB. Nu umbla la nimic acolo, toate setarile sunt deja facute.

Doar asigura-te ca este selectat stick-ul USB pe care vrei sa pui Windows XP. Apoi apasa "Start".

Dupa terminarea operatiei, nu inchide PeToUSB, si nici fereastra neagra.

3. Deschide arhiva bootsect.zip, si extrage folderul bootsect direct in C:

4. Deschide CMD-ul (Windows+R, scrii cmd si apesi Enter), si scrie "cd C:\bootsect"

5. Tasteaza apoi, "bootsect.exe /nt52 X: ", unde X este litera la care se afla stick-ul tau USB.

6. Poti acum inchide PeToUSB si fereastra CMD deschisa (nu si fereastra neagra).

7. In fereastra neagra ar trebui sa apara mai multe optiuni, numerotate. Daca nu apar, apasa ENTER. Tasteaza "1", apasa ENTER si du-te la locul unde se afla montata imaginea cu Windows XP sau unde se afla CD-ul cu Windows.

8. Tasteaza "2", si alege o litera nefolosita de nici un dispozitiv de stocare, ca de ex. T: sau X:.

9. Tasteaza "3" si alege litera stick-ului tau USB.

10. Tasteaza "4", si vei fi intrebat de formatare, si alte chestii - apasa "Yes", iar apoi la "Press any key to continue" apasa orice tasta pentru a continua.

11. Pe parcurs vor mai aparea diverse intrebari, la care selectezi "Yes".

12. Cand se va fi terminat procesul de copiere al fisierelor, etc., vei fi intrebat daca dezactivezi drive-ul temporar T:, unde confirmi dezactivarea.

Pentru instalare, vei boota de pe stick, si vei alege prima oara optiunea 1, „TXT Mode Setup Windows XP...”.

Dupa ce prima parte a instalarii se completeaza, si calculatorul/laptopul se restarteaza, vei boota din nou de pe stick, si vei selecta optiunea 2, “GUI Mode Setup Windows XP...”.

De acum, de fiecare data cand se va restarta pe timpul instalarii, vei boota de pe stick si vei alege optiunea 2.

Sper ca te vei descurca! Succes!

Si nu mai da /call 112 cand iti fur vehiculul :)

Edited by Toni Punct

Cu PeToUsb am incercat, este varianta dificila. Apoi am trecut la Rufus, dar nu-l poate formata in NTFS, ci doar in FAT.

Acum sunt la WinToFlash, se pare ca se descurca bine (in prezent ii fac instalarea pe stick a windows-ului).

Salut. Ajutati-ma va rog cu cateva sfaturi utile in legatura cu crearea unui stick usb bootabil, pentru instalarea windows xp de pe acesta.

O gramada de tutoriale am citit pe net, insa niciunul nu explica cum trebuie.

Daca ati experimentat, spuneti-mi si mie va rog. Dau +

Primesti avertisment verbal pentru ca nu ai respectat modelul, urmand ca la urmatoarea abatere sa fii sanctionat cu warn.

Ai un tutorial in sectiunea "Tutoriale"

Topic closed.

Edited by SQ Joshua

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.