Jump to content

Durata orelor de curs şi a pauzelor, redusă din cauza lipsei căldurii în mai multe şcoli din România


ALexu
 Share

Recommended Posts

Durata orelor de curs şi a pauzelor, redusă din cauza lipsei căldurii în mai multe şcoli din România

Conducerea Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa a redus, începând de joi, durata orelor de curs şi a pauzelor în 23 de unităţi de învăţământ din Târgovişte, care nu primesc agent termic de la societatea de termoficare, aflată în insolvenţă, sau nu au centrale termice.

elevitremurafrigclasamediafaxfot_1353706

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa Mihaela Anton, conducerea instituţiei a decis să reducă durata orelor de curs de la 50 de minute la 45 de minute şi a pauzelor de la 10 la 5 minute în 23 unităţi de învăţământ din Târgovişte, care nu beneficiază de sursă de încălzire.

Este vorba despre şase grădiniţe, opt şcoli generale şi nouă licee în care învaţă aproape 13.000 de copii, a precizat reprezentanta ISJ Dâmboviţa. Ea a explicat că 18 dintre unităţile de învăţământ respective au fost racordate la sistemul centralizat de încălzire al oraşului care însă nu mai funcţionează după ce societatea de termoficare a intrat în insolvenţă.

De asemenea, alte cinci unităţi de învăţământ care au fost reabilitate în vara acestui an nu au centralele termice montate. "Ni s-a comunicat din partea Primăriei că au început procedurile pentru montarea de centrale termice în toate aceste unităţi de învăţământ", a afirma Mihaela Anton.

Aceasta a mai spus că decizia privind diminuarea duratei orelor de curs rămâne valabilă până când în cele 23 de unităţi de învăţământ vor fi surse de încălzire. Societatea Termica SA, aflată în subordinea Consiliului Local Târgovişte, este în insolvenţă şi nu mai furnizează agent termic. Reprezentanţii Primăriei Târgovişte au precizat că în luna septembrie a acestui an, după intrarea în insolvenţă a Termica SA, Consiliul Local Târgovişte a aprobat montarea de centrale termice individuale în toate instituţiile publice şi şcolile care erau racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Astfel de centrale vor fi montate în 49 de clădiri administrative, respectiv unităţi de învăţământ, blocuri de locuinţe ANL şi locuinţe sociale. Acest proiect a început în 15 octombrie, iar până în prezent au fost recepţionate şase lucrări, celelalte urmând să fie finalizate gradual în cel mult două săptămâni.

 

Sursa: Click.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.