Frankenstein Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Chiftele in bacon Ideale sa se pregateasca din carne rosie mai slaba, fiindca stratul de bacon de deasupra nu le lasa sa se usuce. Ingrediente: 200 gr carne tocata (de vitel am folosit eu)miezul de la 1 felie de paine 2-3 linguri lapte1 lingurita mustar1/2 lingura sos Worcestershire1/4 lingurita coriandru macinat 1/8 lingurita ienibahar macinat1/4 legatura patrunjel tocat1/2 ou 11 felii subtiri bacon (sau speck, jambon) sare, piper Bucati: 11 Mod de preparare: 1) Se inmoaie miezul de paine rupt in lapte. 2) Se amesteca toate ingredientele pentru chiftele (exceptand baconul). Se condimenteaza cu sare si piper. 3) Se formeaza chiftele mai lunguiete in palma (late cat felia voastra de bacon) si se aseaza pe cate o felie de bacon. Daca feliile de bacon sunt lungi, le puteti taia in jumatate, fiindca baconul trebuie sa cuprinda doar o data si un pic chifteaua. Se ruleaza. 4) Chiftelele se pot pastra asa la frigider pana aveti nevoie de ele. 5) Cand doriti sa le pregatiti, ungeti o tigaie cu ulei si incingeti-o bine. Rumeniti chiftelele invelite in bacon pe toate partile. 6): Dati tigaia la cuptor, la 200C pentru 10 minute. Daca tigaia voastra nu merge la cuptor, le puteti transfera pe o tava tinuta in cuptor. 7): Chiftelele sunt bune simple, ca aperitiv sau ca fel principal (in poza sunt acompaniate de un piure de pastarnac si un sos de vin rosu). Sunt bune reincalzite sau la temperatura camerei. *Sursa articolului Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts