Jump to content

LG G PAD 8.3 – impresiile formate după 30 de zile de utilizare


Knight Marius
 Share

Recommended Posts

LG-G-Pad-8.3-3-630x290.jpg

 

Înainte de sărbători m-am hotărât să îmi cumpăr o tabletă şi după multe analize am hotărât că LG G PAD 8.3 este ceea ce vreau. Astfel că de aproximativ 1 lună de zile sunt deţinătorul tabletei LG. Astăzi am aflat că Emil a primit şi el G Pad 8.3 pentru a-i face review, dar până când acesta va fi gata, vă rog să îmi permiteţi să vă spun câteva cuvinte despre tabletă şi cât de bine îşi face treaba.
Pentru început, haideţi să facem o scurtă recapitulare a specificaţiilor acesteia:
- display de 8.3 inch cu rezoluție 1920×1200 pixeli, 273 ppi;
- procesor Qualcomm Snapdragon 600 quad-core la 1.7 GHz, Adreno 320 GPU, 2 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare;
- Android 4.2.2 Jelly Bean;
- Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi hotspot, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;
- 5 Megapixeli și cameră frontală de 1.3 Megapixeli;
- baterie de 4600 mAh, 338 gr. și 8.3 mm grosime.
LG-G-Pad-8.3-2-630x420.jpg
Pe hârtie G Pad 8.3 arată excelent, dar în realitate aceasta arată şi mai bine (atât ca design, dar şi operaţionalitate). Afirm cu tărie că este o tabletă foarte bine construită dintr-un plastic de calitate şi ceva aluminiu pe spate care se îmbină perfect. Eu mi-am cumpărat modelul pe alb (a fost o alegere pur şi simplu de gust), dar şi modelul pe negru arată bine.
Din punct de vedere al display-ului pot spune că este excelent. Am tot citit review-uri cum că luminozitatea este la aproximativ 50-60% din cea existentă pe Nexus 7 şi probabil că aşa este (nu le-am comparat la acest capitol). Însă garantez tuturor celor care îşi doresc un LG G Pad 8.3 că şi luminozitatea acestuia este foarte bună, la 50-60% fiind bine conturate culorile şi contrastul. Întradevăr, în condiţii de lumină puternică (în special cea naturală) display-ul suferă, chiar şi la 100% luminozitate. Un mare avantaj al acestui ecran este rezoluţia Full HD, unde cei 273 ppi oferă puritate ecranului şi imposibilitatea ochiului uman de a sesiza pixeli pe ecran. Am vizionat multe clipuri Full HD şi vreau să spun că se văd impecabil.
Trecând mai departe, vreau să vă vorbesc despre cum se comportă această tabletă într-o utilizare de zi cu zi. Nu voi arăta teste de benchmark (acestea le va face Emil în review), ci voi încerca să vă prezint pe scurt cât de bine sau nu se descurcă LG G PAD 8.3 la toate încercările la care o supun.
Din păcate voi începe cu un punct negativ, chiar dacă de obicei pe acestea e bine să le laşi la sfârşit. Tableta are un lag foarte deranjat la deblocare. Am încercat să instalez diferite launchere, însă acest lag nu vrea să îşi ia zborul. Probabil că acest lag provine de la interfaţa celor de la LG care mi se pare foarte încărcată şi obositoare ochiului. Odată intrat în meniu, LG G Pad 8.3 se comportă impecabil, însă nu pot să trec cu vederea acest lag supărător de la început.
LG G PAD nu are nicio problemă în a rula cele mai puternice şi mai complexe jocuri existente la ora actuală în Google Play (am testat pe ea Asphalt 8, Nova 3, Modern Combat 4, Dead Trigger 2, Real Racing 3 şi lista poate continua). Filmele se văd excelent, mai ales datorită ecranul cu aspect ratio 16:10, ideal pentru acest tip de entertainment.
La capitolul sunet, cele două boxe amplasate pe spate sunt foarte puternice (le-am pus la întrecere cu boxele de pe laptop şi câştigă detaşat) şi destul de clare. Pe alocuri era nevoie de mai mult bass, iar la volum maxim deja sunetul devine strident şi supărător. La capitolul baterie, cei 4.600 mAh se descurcă onorabil. L-am testat în mai multe variante şi am scos cam 6 – 7 ore de filme HD, 8 ore de browsing, Facebook, chat etc, şi 4.5 – 5 ore de gaming. Menţionez că aceste teste le-am facut cu o luminozitate de 55%. Din păcate acest aspect nu este unul de invidiat.
LG-G-Pad-8.3-1-630x420.jpg
Înainte de a-mi încheia articolul despre LG G PAD vreau să vă vând ceva ponturi despre această tabletă:
1. KnockOn – una dintre funcțiile ce atrag de la început. Din reflex am ajuns să „bat la uşă” şi pe telefon şi nu înţeleg de ce nu se deblochează ecranul. Mi se pare una dintre cele mai interesante funcţii existente pe acest device (găsim această funcţie şi pe LG G2);
2. Quick Remote – dacă aveţi prin casă televizore mai noi de anul 2000, puteţi să aruncaţi toate telecomenzile din casă deoarece acestea nu îşi mai au rostul;
3. Quick Translator – Am încercat să traduc câte ceva cu ea şi chiar se descurcă mai bine ca Google Translate;
4. În timp ce vă uitaţi la un film pe tabletă, puteţi derula în faţă sau în spate printr-un singur swipe pe ecran stânga/dreapta, iar dacă doriţi să măriţi/micşoraţi volumul realizaţi un swipe sus/jos (aceste scurtături sunt valabile doar pentru filmele, clipurile salvate pe tabletă);
5. Pentru cei care au LG G Pad 8.3 sau îşi doresc achiziţionarea uneia le recomand să îşi cumpere o husă, o folie de protecţie şi un card microSD pentru suplimentarea celor 16 GB memorie internă (care sunt în realitate vreo 11 GB). Ca huse vă recomand ceva ca aici, ca folie de protecţie v-o recomand pe aceasta, iar ca microSD merge orice din clasa 10.
6. Nu are 3G, puteţi remedia acest minus prin două variante: hotspot Wi-Fi de pe telefon (dacă aveţi ceva mai mult internet pe smartphone) sau internet prin Mi-Fi (dar asta înseamnă încă un gadget suplimentar de cărat). Dacă nu ai Wi-Fi în casă şi nici internet pe mobil, îţi poţi face propriul laptop/desktop hotspot Wi-Fi prin această aplicaţie.
Cam acestea au fost punctele mele de vedere cu privire la tableta LG G PAD 8.3 care sper că v-au fost de folos. Mai multe detalii le veţi primi într-un review dedicat în perioada imediat următoare.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.