Jump to content

Pancakes cu dovleac copt si nuca

Helsinng
 Share

Recommended Posts

Pancakes cu dovleac copt si nuca

Va salut, dragi pofticiosi! Si iertare pentru absenta, se pare ca timpul nu este prietenul meu si s-ar putea sa postez mai rar in perioada care urmeaza. Dar rar sau des eu tot cu retete delicioase va poftesc.
Am primit de la mama unei prietene dragi un dovleac placintar si am vrut neaparat sa il folosesc la o reteta pentru un desert. Spun asta pentru ca de obicei il mancam doar copt la cuptor, simplu fara nimic.
Clatitele acestea sunt minunate dimineata la cafea sau ceai si se potrivesc excelent in pachetelul cu merinde pentru serviciu sau scoala.
Sper sa va placa si va indemn sa profitati de frumoasa toamna si de ce ne ofera ea.
DSC_0003.JPG
Ingrediente:
-2 oua
-un pahar de faina
-un pahar de lapte
-o lingura de unt topit
-2 linguri de zahar
-putina sare
-1/2 lingurita praf de copt
250 g dovleac placintar copt
-4 linguri de nuca macinata
-1/2 lingurita scortisoara

Am folosit un pahar in jur de 250-300 de ml, ideea e sa folositi aceeasi masura la faina si lapte
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul si dovleacul copt, se adauga laptele si untul topit. Separat se amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi se amesteca cu compozitia lichida. Se adauga scortisoara si nuca macinata si aluatul este gata.
Clatitele se coc in tigaie unsa cu putin ulei sau putin unt topit, insa daca aveti o tigaie buna nici nu mai trebuie gresata inainte.
Dupa coacere se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar si se servesc. Le mai puteti servi alaturi de dulceturi, siropuri, fructe sau diverse sosuri dulci. Noi le-am servit simple, doar cu putin zahar pe deasupra.
DSC_0004.JPG
DSC_0001.JPG
DSC_0006.JPG
DSC_0007.JPG
Edited by KoKoTe

Intai sa postezi un Topic Informativ, citeste regulamentul sectiuni.

ORICE TOPIC TREBUIE SA AIBA IN CONTINUT SURSA.

Ai facut multe topicuri gresite, dar nu ti-am atras atentia. Data viitoare vei fii sanctionat.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.