Jump to content

Piept de raţă cu cuşcuş de legume


Helsinng
 Share

Recommended Posts

Piept de raţă cu cuşcuş de legume

 

 

Piept-de-ra%C5%A3%C4%83-cu-cu%C5%9Fcu%C5

Ingrediente

Piept de raţă – 400 g
Zeamă de lămâie – 50 ml
Rodii – 6 buc.
Vin alb sec – 100 ml
Ceapă – 2 buc.
Curcuma – 1 linguriţă
Zahăr din trestie – 30 g
Ulei de măsline – 60 ml
Salată mixtă pentru decorare
Sare, piper colorat


Pregătirea cuşcuş-ului de legume:
Salata crocantă „Sombrero” Bonduelle – 300 g.
Chimen pudră – 40 g
Coriandru pudră – 40 g
Curcuma pudră – 20 g
Usturoi – 3 căţei
Ceapă – 1 buc.
Ulei vegetal – 50 ml
Roşii – 2 buc.
Alune italiene – 100 g
Cuşcuş – 300 g
Unt – 50 g
Coriandru proaspăt
Sare şi piper colorat, proaspăt măcinat

Mod de preparare

  • Se taie rodiile în două şi se înlătură seminţele. O parte se lasă pentru decorare, restul se trece prin mixer. Se strecoară prin sită, se adaugă zahăr de trestie şi zeamă de lămâie.
  • Pielea de pe raţă se crestează în dungi oblice. Se condimentează după gust şi se prăjesc în tigaie cu pielea în jos. Se pun într-un cuptor încins pentru 10 minute.
  • Când raţa este prăjită se scoate din tigaie şi se răceşte. Excesul de grăsime se varsă din tigaie, după care se adaugă vin. Se găteşte până ce se evaporă alcoolul.
  • După care se toarnă deasupra sosul din rodii, pregătit anterior. Se fierbe puţin, se condimentează după gust şi se adaugă seminţele de rodie.
  • Se lasă să se răcească.
  • Se prăjeşte uşor în ulei ceapa tăiată în cubuleţe, cu usturoi, coriandru pudră, curcuma şi alune măcinate.
  • Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă, se înlătură seminţele şi se taie în cuburi.
  • Salata Sombrero decongelată se amestecă cu ceapa şi condimentele.Se fierbe puţin, înăbuşit. La sfârşit se adaugă roşiile tăiate şi se condimentează după gust cu sare, piper şi coriandru proaspăt.
  • Se răceşte. Într-un vas se fierbe apă sărată cu ulei.
  • Turnaţi în vas arpacaşul cuşcuş şi amestecaţi.
  • Când cuşcuş-ul absoarbe apa, adăugaţi unt şi amestecaţi delicat cu salata Sombrero.
  • Condimentaţi după gust.

Mod de servire:Salata Sombrero se amestecă cu arpacaşul cuşcuş şi se pune pe farfurie. Pieptul de raţă se taie oblic în felii, apoi se asortează cu salată şi se decorează cu frunze de lăptucă şi coriandru proaspăt
Alături se toarnă sosul.

Sursa:http://bonduelle.ro/eating/bucatariile-lumii/bucataria-araba/salata-din-piept/

Edited by KoKoTe
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.