Jump to content

Spanac si anghinare gratinate


Helsinng
 Share

Recommended Posts

Spanac si anghinare gratinate

 

 

spanac-si-anghinare-gratinate.jpg

Aperitivul cald, cremos si sanatos este foarte rapid de pregatit. Aveti grija doar sa prajiti suficienta paine alaturi.

Ingrediente :

200 gr spanac proaspata (sau 100 gr spanac congelat)

150 gr anghinare in ulei (cca 8 inimi)

1 manunchi mic ceapa verde mica (ceapa ciorii/chives)

200 ml smantana dulce pentru gatit

50 gr parmezan

1 lingura ulei

sare, piper

Portii: 3

Mod de preparare:

  1. Spanacul se soteaza in uleiul incins doar pana frunzele se "vestejesc". Daca e congelat, doar se decongeleaza din timp. Se scurge de apa intr-un tifon. Se toaca marunt.
  2. In blender se mixeaza anghinarea pana e maruntita bine.
  3. Se adauga spanacul, ceapa tocata fin, smantana si parmezanul razuit fin. Se amesteca bine. Se condimenteaza cu piper negru macinat si sare dupa gust.
  4. Se pune aceste amestec intr-un vas termorezistent si se da la cuptor la 200C pentru 20 minute. Apoi se porneste grillul si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca un pic deasupra.
  5. Se serveste cu paine prajita

Pofta buna !

Sursa:http://www.e-retete.ro/retete/spanac-si-anghinare-gratinate

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.