Jump to content

Procesor - Dati-mi exemeple

Recommended Posts

Nu prea inteleg ce vrei sa zici...

Daca ar exista procesor la fel de bun ca un i5 la pret mai mic lumea n-ar mai cumpara i5...

Asemanator la ce te referi? Sa aiba 4 cores si frecteva 3GHZ?

Daca la asta te refereai atunci ai asta... http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/athlon-ii-x4-750k-black-edition-340ghz-skt-fm2-box/

Dar sa stii , ca degeaba iei un procesor care are 4 Core-uri si 3.4GHZ ca cel de sus , nu va fi nici macar pe aproape de i5... deoarece este o diferenta de arhitectura semnificativa si performance/core ( care conteaza practic cel mai mult ) este de partea Intel.

Degeaba ai lua si un FX 6300 cu 6 Cores la 3.5GHZ ca nu va bate i5 4 cores la 3GHZ... cred ca ai inteles ideea.

Totusi , daca vorbesti de gaming diferentele de FPS sunt cu mult mai mici decat crezi , cateodata chiar nule intre procesoare de din price-range-uri diferite .

Daca ai o placa video puternica atunci trebuie sa iei si un procesor puternic ca sa tina placa , sa nu fie bottleneck. Dar daca ai o placa video entry-level de 400-600 lei un procesor gen AMD Athlon poate face fata unui i5 daca vorbim DOAR de gaming, fiind cu cateva FPS-uri sub i5. In orice alte aplicatii ( productivitate/editari video/foto/audio si overall performance si responsiveness sau mai pe romaneste spus " cum se misca windows-ul" i5-ul va fi invingator fara nici o indoiala , dar totusi pentru un pret dublu. )

Daca joci pe un monitor cu rezolutie mica gen 720p atunci greul va cadea pe procesor , nu pe placa video. Daca joci pe o rezolutie de 1080P sau mai mare cam aproape tot greul va cadea pe placa video si diferentele intre procesoare vor fi infime daca se vorbeste de gaming.

Ti-as recomanda sa te uiti la videoclip-ul asta :

Edited by MosneguTzz

Sunt in cautare de un procesor asemanator cu un I5 dar la un pret mai scazut. Daca puteti sa imi dati niste exemele ar fi genial.

Multumesc!

Păi ce sumă ai avea? Nu pot alege un procesor fara să știu in ce sumă vrei sa te încadrezi, oricum daca vrei neapărat I5 poți cumpăra unul de pe okazii, second hand. Prețul e 300 lei SH.

Multumesc pentru idei. Suma ar trebui sa se incadreze intre 500- 700 de lei. Daca gasesc pe okazii un procesor i5 cu 300 de lei m-am scos. Sper sa gasesc unul functional, pentru ca am avut si experiente neplacute cu produsele de pe Okazii.

Edited by Vladyyy

Placa de baza pe ce socket e? La 700 lei nu gasesti I5 + placa de baza(noi), Intel nu reduce preturile generatiilor anterioare, deci un I5 din generatia a 3a e la fel de scump ca un I5 din generatia a 4a. Iti recomand sa iei un I5 4440 SH ( cu test ) deoarece procesoarele se strica mai greu ( ajung sa fie depasite moral mai repede decat se strica ) si o AsRock B85 PRO 4 nou nouta care e vreo 250 lei.

Poti lua acest AMD la 535 ron, nou, si chiar mai bun decat un i5

http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/fx-4350-42ghz-box/

Desigur iti trebuie si o placa de baza compatibila

Sa nu mai faci niciodata recomandari, induci lumea in eroare...Cum sa zici ca FX-ul ala e mai bun ca un I5? Ca are mai multe nuclee si frecventa mai mare? Doar ca sa iti faci o idee, un I5 4440 care e printre cele mai ieftine I5-uri din generatia a 4 a rupe in 2 in jocuri un FX 8350 care are 4ghz si 8 core-uri.

Edited by BadDriver ENB by Robert

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.