Jump to content

Rata cu taitei Chow Mein


Helsinng
 Share

Recommended Posts

Rata cu taitei Chow Mein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

538f10634a9cb.jpg
Ingrediente pentru 6 persoane
  • 200 ml Ulei 1L Promienna
  • 1 varf Piper alb macinat Mikado
  • 1 lingurita Sos de soia Mikado
  • 1 buc Rata
  • 2 linguri Amidon de porumb
  • Garnitura
  • 250 g Taitei Chow Mein Vitasia
  • 2 buc Morcovi legatura
  • 200 g Praz
  • 200 g Telina
  • 2 Ceapa Verde
  • 1 buc Ardei gras rosu
  • 2 buc Ardei iute caserola 100g
  • 4 linguri Sos de soia Mikado
  • 2 buc Telina chinezeasca
  • 1 lingura Ulei de susan

 

 

 

Mod de preparare

 

1. Dezosam rata si o taiem cuburi mici, pe care le amestecam cu piperul, sosul de soia si amidonul.
2. Incingem uleiul, de preferat intr-un wok, punem rata si o prajim la foc iute, amestecand incontinuu cu ajutorul a doua bete chinezesti.
3. Intre timp, punem 2 litri de apa la fiert, iar cand apa clocoteste punem taiteii chinezesti la fiert conform indicatiilor producatorului, dupa care ii scurgem bine de apa.
4. Cand rata este aproape gata, scurgem uleiul si adaugam legumele taiate amestecand rapid (se vor taia julien, mai putin ardeii iuti, care trebuie maruntiti).
5. Dupa 2-3 minute adaugam taieteii si amestecam.
6. Adaugam uleiul de susan si sosul de soia, potrivim de gust si servim totul fierbinte.


Indicatii: Focul sa fie mare cam tot timpul prepararii. Sosul de soia este sarat, asadar nu mai adaugam sare.

Pofta buna !

Sursa: https://retete.lidl.ro/reteta/rata-cu-taitei-chow-mein/995#.U6e6PkDtnIe

Edited by KoKoTe Legend
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.