Jump to content

Pizza taraneasca cu piept de pui


Sylvyu  Google
 Share

Recommended Posts

ib5IXit.jpg

Ingrediente

400 gr faina
1 cub drojdie proaspata
2 lingurite sare
50 ml ulei
1 piept de pui (cca. 600 gr)
1/2 lingurita cimbru
1 ceapa potrivita ca marime
piper
3 linguri ketchup univer
pasta ardei univer
4 ardei bulgaresti
1 ou
Mod de preparare
Am pus faina intr-un castron, am facut o adancitura, am pus drojdia, 1 lingurita sare si putina apa calduta si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca 10 minute, dupa care am adaugat jumatate din cantitatea de ulei si am framantat in continuare pana am obtinut un aluat (putin mai vartos) adica bun de intins.
Am lasat sa creasca si intre timp am curatat ceapa si impreuna cu pieptul de pui le-am macinat, dupa care le-am pus la calit pentru 10 minute impreuna cu sarea, piperul si cimbrul. Dupa ce s-au calit lasam sa se raceasca.
Aluatul dupa ce a crescut il impartim in doua parti egale, luam o bucata si o modelam sub forma de cerc, punem 2-3 linguri ketchup si intindem, apoi punem pieptul de pui, adaugam rondelele de ardei si din loc in loc pasta de ardei. Acoperim cu cealalalta jumatate de aluat, portionam cu cutitul in triunghiuri, mai lasam 5 minute sa creasca apoi introducem in cuptorul incins la 180 grade. Lasam cca 35 minute. Inainte de a o scoate o ungem cu ou batut cu o lingura de lapte.
Pofta buna!
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

Sursa: http://www.bucataras.ro/retete/pizza-taraneasca-cu-piept-de-pui-63848.html

Edited by Sylvyu Google
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.