Frankenstein Posted July 30, 2014 Share Posted July 30, 2014 Tort Cherry-Ricotta Mai jos va voi prezenta un tort foarte delicios. Mie mi-a placut, sper sa va placa si voua. Va uresc citire placuta! Ingrediente: Blat: 4 oua 4 linguri zahar 6 linguri cu varf faina 50 ml ulei un praf de sare 100 gr coacaze rosii si negre Crema: 250 gr ricotta 200 smantana pt frisca 3-4 linguri miere, depinde cat de dulce va place 1 lingura zeama de lamaie coaja razuita de la o jum de lamaie 1 plic gelatina 200 gr cirese fara samburi si taiate in jumatate Pentru ornat: cirese si coacaze Mod de preparare: Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul, amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina, amestecam usor de jos in sus, la final punem si coacazele. Amestecul il turnam intr-o tava cu inel detasabil de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2. Pentru crema batem frisca, apoi ricotta o amestecam bine cu mierea, coaja de lamaie si zeama de lamaie, la urma le amestecam pana devin omogene. 1/3 din crema o punem intr-un alt bol. Adaugam ciresele in 2/3 din crema ramasa. Gelatina o hidratam conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o topim pe baie de aburi. 1/3 din gelatina o punem in crrema fara cirese, iar restul in crema cu cirese. Punem o jumatate din blat in forma de copt folosita, peste punem crema cu cirese si ricotta, punem peste al 2-lea blat, iar deasupra crema ramasa. Ornam cu fructe si dam la rece minim 3 ore. #Imi cer scuze pentru lipsa imaginilor, insa nu erau disponibile. #Reteta a fost luata de aici, sper sa va placa. Succes in bucatarie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
South NUTU Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts