Jump to content

Cozonac Pufos


Frankenstein
 Share

Recommended Posts

Cozonac Pufos


Mai jos va este prezentata o reteta cu privire la pregatirea unui cozonac ideal cu care poti face impresii destul de bune; bineinteles daca citesti, respectiv pregatesti cu atentie cozonacul.


Ingrediente:

1 kg faina

2 cubulete drojdie proaspata

500 ml lapte gras

200 grame unt

250 grame zahar tos

5 + 1 galbenusuri (albusurile le congelam si le folosim la alte prajituri)

o lingurita sare

esente

coaja de lamaie

3 plicuri zahar vanilinat


Mod de preparare:

Intr-un vas incalzim laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Lasam la racit.

Aprindem cuptorul, in bucatarie trebuie sa fie cald si bine.

Pregatim maiaua ca la orice cocatura: drojdia se topeste cu o lingurita de zahar+ 2 linguri de faina+alte 2-3 de lapte. Lasam la crescut in mijlocul movilei de faina.

Cand si-a dublat volumul adaugam toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate. Si acum incepe partea cea mai interesanta: framantatul. Din cand in cand ne inmuiem mainile in untul topit (si racit). !Nu turnam direct in aluat.

Treptat, cu rabdare, framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo, tim de 30 minute. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in patru, le intindem cu mana pe masa unsa cu ulei iar aluatul ar trebui sa fie minunat.

Umplem cu ce dorim. Facem patru suluri si le impletim doua cate doua si apoi le punem in tava (tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei). Ungem cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte si presaram cu zahar.

Mai lasam sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 50 de minute.


Nota!

Umplutura poate fi cu orice. In reteta a fost folosit macul si nuca drept umplutura, insa nu e obligatoriu sa se foloseasca tot acestea, depinde de fiecare, de resursele fiecaruia.

Timpul de efectuare a retetei este de 3h, iar cantitatea este pentru 2 cozonaci.


Reteta a fost luata de aici, va urez mult succes in pregatirea ei.

Edited by BTD Jack
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.