Jump to content

AMD ieftineste placile video


Leventhe
 Share

Recommended Posts

Cu cateva zile inainte ca nVidia sa lanseze placile sale video cu GPU Maxwell GM204, GeForce GTX 980 si GTX 970, AMD a promis ca va ieftini propriile modele, pentru a ramane competitiv. Insa pentru ca placile nVidia s-au dovedit mai rentabile, celor de la AMD le-a luat mai mult timp pentru a hotari pana la ce nivel isi vor ajusta preturile.


amd-ati.gif


Deciziile au fost in final luate, si ca urmare Radeon R9 290X coboara la 400 $, iar R9 290 ajunge 300 $. Astfel, chiar daca R9 290 va avea in continuare o viata grea, in lupta cu mult mai eficienta GTX 970, R9 290X se bucura de un pret sensibil mai mic, devenind mai atractiva. Dar chiar si asa, nu credem ca nVidia va schimba pretul de 550 $ al varfului sau de gama, avand in vedere ca nu are nici o luna si se vinde foarte bine.


Si impreuna cu placile video Hawaii, si modelele imediat subadiacente vor fi ieftinite la AMD. Radeon R9 280X ar trebui sa scada pana la 230 $, iar recent lansata R9 285 va atinge pragul de 200 $.



Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.