Jump to content

P.O.H.U.I - Discutii

Dyablox
 Share

Recommended Posts

@@Skyntei, da ce asa slab? In afara hotarelor mulidovnesti, net net?

Ma gandesc si la asta. Dar la cum am inteles de la mai multi, in orice tara nu ai pleca, esti strain pentru ei, si nu te astepta ca o sa detii vreo functie mare si un salariu bun, mai bine promoveaza oamenii lor, decat cei straini. Dar nici nu vreau sa invat 10 ani si la 25-30 de ani sa ma trezesc cu primul telefon din banii mei, prima masina si alte bunuri, pe cand altii la 25-30 ani duc o viata ca-n rai. :)

Edited by Skyntei

@@Skyntei, stranier vei fi mereu pentru toti. Insa socoate ca un gruzshik face de 10-15 ori mai mult pe luna, decat unu in Moldova. Insa, fiecare cu studiile care le are. Ai fost prost de mic, acum matura si spala tualetele.

Daca depui efort si mai lucrezi cu capu, iti faci banii destul de repejor. De ce sa nu ajungi sa iti plateasca statul invatamantul, nu tu sa platesti statului? Ai nostri se evidentiaza foarte mult prin universitatile / colegiile din strainatate. Poate duci tu o viata buna aici, dar sa aleg intre 3000 lei pe luna si intr-o casa cu parintii sau 25.000+ lire pe an si oportunitatea de a calatori, e clar ce aleg. Si mi-e fix pana-n p ce cred aia de-acolo despre mine.

Pe langa asta, sa fac investitii sau sa platesc impozite care si-i baga in buzunar unii smecherasi, n-am de gand. Sa-mi mai suga pulica ei O:)

@@iZy ZEW, asta e realitatea.

Normal ca daca vrei sa ajungi undeva departe, trebuie s-o rulesti din Moldova. Aici nu prea merita sa ramai decat daca cineva din parinti / bunici are vreun bussines serios, si te pune pe tine sa-l continui, dar asta e 1 la 1000.

Dupa bacu pwlii, poate vor aparea o serie de idei... unde, cand si cum. Ai ceva propuneri tu?

@@Skyntei, eu inca is a 11-a, pot sta aici un an si sa primesc hartie de sters curu dupa a 12-a, sau sa mai invat 1-2 ani in plus in alta tara, la high school, sa primesc diploma normala si dupa sa fiu acceptat tot acolo in universitate. Odata ce am terminat studiile liceale in Londra, voi fi acceptat mai usor in universitati / colegii tot acolo.

Tu poti aplica la universitati europene. Opurtunitati sunt multe, mai ales ca studiile universitare is gratis in Germania si inca cateva tari din UE. Deja platesti din buzunarul tau chiria, intretinerea, s.a. La urma urmei, mai lucrezi si supravietuiesti binisor, daca te mai ajuta parintii, zashibisi.

Mai sunt si grant-uri, care iti acopera contractul la anumite universitati si pe langa asta iti ofera casa pentru trai, iti plateste drumul si mai ai bani de buzunar. Asta ii cea mai buna metoda.

@@Skyntei, eu inca is a 11-a, pot sta aici un an si sa primesc hartie de sters curu dupa a 12-a, sau sa mai invat 1-2 ani in plus in alta tara, la high school, sa primesc diploma normala si dupa sa fiu acceptat tot acolo in universitate. Odata ce am terminat studiile liceale in Londra, voi fi acceptat mai usor in universitati / colegii tot acolo.

Tu poti aplica la universitati europene. Opurtunitati sunt multe, mai ales ca studiile universitare is gratis in Germania si inca cateva tari din UE. Deja platesti din buzunarul tau chiria, intretinerea, s.a. La urma urmei, mai lucrezi si supravietuiesti binisor, daca te mai ajuta parintii, zashibisi.

Mai sunt si grant-uri, care iti acopera contractul la anumite universitati si pe langa asta iti ofera casa pentru trai, iti plateste drumul si mai ai bani de buzunar. Asta ii cea mai buna metoda.

Mai sunt si cazuri cand termini studii superioare in alta tara, nu gasesti un post de lucru stabil (sau il gasesti undeva intr-un oficiu obosit lucrand cu ceilalti straini care au terminat doar 9 clase in tara lor), iar unica iesire din situatie e sa revii inapoi in Moldova cu acele studii superioare din alta tara si sa incerci sa te angajezi aici... realizand ca ti-ai pierdut nervii si mult timp in zadar.

Intr-un fel vreau sa zic, ca, Europa nu-i ceea ce a fost acum 5-10 sau chiar 15 ani... deja e invadata de stranieri, tigani, indieni, africani, marochini, merita sa pleci doar daca ai pe cineva acolo si te poate indruma.

Edited by Skyntei

@@Skyntei, ei, te gandesti prea mult la esec. Nu te gandi la el, nu te da batut si o sa realizezi tot ce ti-ai pus in plan.

Ori risti, ori ramai in cacatu asta de tara.
Sa mergi in necunoscut si sa te dezvolti acolo imi pare a fi mult mai interesant decat a sta in zona de comfort.

Edited by iZy ZEW

@@Skyntei, Crede-mă că dacă ești la un nivel mai înalt decât cei autohtoni, te angajează pe tine înaintea lor. Dacă nu, deam înseamnă că e vorba de rasism, dar în UE cazuri de ăstea mai rar.

Am trecut prin asta aproape 2 ani, deci stiu ce zic.

@@Skyntei, nu lua pe italieni drept mari europeni. Ei chipurile is mari nationalisti, nu stiu alta limba decat pe-a lor. Adevaru e ca is niste prosti lenosi. La ei acolo pute a rasism, cand aud ca esti moldovean, deam vseo, se uita parca esti un nigga la zarabotka. E si normal, fiecare al 3-lea parinte se duce sa stearga WC-urile la ei acolo, de aia si avem reputatie buna in tara aia. Am stat si eu peste 6 luni acolo, pute de la ei. Dar nu peste tot e asa.

In Grecia, Anglia nu am simtit rasism sau ceva de genul. Mai ales ca in Londra, procentajul de stranieri e mai mare ca locuitori nativi phd. Oamenii is saritori la nevoie, un nigga de la statia de trenuri era gata sa ma duca pana la aeroport, ca eu eram putim paterenii si nu stiam drumul. Prin locuri publice, ceva, daca intrebi, ti se raspunde si nu simti rahatul ala de parca se uita de sus la tine, din contra, iti pare bine ca ai cerut ajutorul si te simti mai liber sa interactionezi cu oamenii de acolo.

Edited by iZy ZEW