Jump to content

P.O.H.U.I - Discutii

Dyablox
 Share

Recommended Posts

4 hours ago, Crow said:

ce aveți împotriva unionismului?

nimic bruh
dar va vad ca niste oameni ce-si pierd timpul si energia aiurea, cand puteti face ceva mai real si mai efectiv
as zice ca e imposibil, dar nu-mi place cuvantul asta, asa ca hai sa-i spun irealizabil

5 hours ago, Crow said:

fiecare cu părerea lui ciuvac,

pe ce poți să mai pierzi timpul decît istoria țării?

Eu nu zic nimic. E bine ca ai o opinie. 90% din populatia noastra nici n-are idee care-s anii in care a existat Romania Mare.

Dar, istoria ramane in trecut. Un secol in urma unirea a fost un proces esential ca dupa Primul Razboi Mondial si mult mai realizabil din punct de vedere diplomatic si economic. Acum insa e imposibil, si iti dau factori din toate ramurile care confirma asta. Daca tare vrei, organizam un debate p-aici.

Istoria trebuia stiuta pentru a prezice viitorul. E no sense sa o retraiesti din nou. Arata-mi 2 evenimente identice din istoria lumii, care se bazeaza pe aceleasi motive. Daca odata a esuat Unirea, crezi ca acum va fi una de succes? Lasa trecutul. E bine sa-l inveti, but you have to write a new history now

Crow e următorul Ionel Brătianu. Lasă că face el treabă.

Până la 18 ani învățarea istoriei țării nu e deloc o pierdere de timp deoarece mai faci o leafă din olimpiade pentru o chiflă. Însă după 18 ani, în cazul țării noastre, tot ce ține de istorie politică e useless pentru viață. Suntem departe de a fi naționaliști, precum francezii sau rușii, pentru a ne apăra identitatea noastră națională pe harta politică a lumii, suntem niște nimeni, niște anonimi care suntem dispuși să uităm de istoria și cultura noastră, înclouind-o cu cea europeană, doar pentru a avea un trai mai decent. Practic din acest motiv cei care susțin socialiștii pro ruși din R. Moldova sunt niște ignoranți, pe de o parte nici nu susțin conceptul unui trai decent dar pe de altă parte nici nu susțin patriotismul, sunt captivați de o nostalgie sovietică și de o falsă speranță, cea că alături de Rusia vor reveni vechiurile timpuri când mâncai pe săturate doar cu ”3 copeishi” timp de 6 luni. Cel mai interesant lucru e că desnaționalizarea noastră nu e cauzată de necunoașterea istorică, nu e cauzată de cultură, nici de politică, ci e cauzată datorită economiei. Deci, patriotismul nostru față de cel care a existat în perioada interbelică e practic nul. În istorie, Marea Unire a avut loc datorită unor factori favorabili: o cultură, o limbă și o zonă geografică comună. Însă, în zilele de azi când banul e mai presus decât orice și naționalismul e nul, procesul de unire s-ar axa mai mult pe o unire economică. Țara care are cuvântul de veto într-o posibilă unire ar fi România, odată ce noi suntem cei care dorim să ne alăturăm lor. Privind situația economică a ambelor state, România ar întra mai mult în minus ceea ce ar face-o să renunțe.

De asemenea, Marea Unire din 1918 a avut un impact pozitiv deoarece a sporit numărul populației, adică numărul muncitorilor și țăranilor, ceea ce însemna mai multă producție, însă în zilele de azi când totul e automatizat și suntem într-o criză de suprapopulare, cine ar avea nevoie de a întreține încă mai mulți șomaji?

În același timp, dacă ne-am uni, noi având un salariu mediu de 200$ și România unul de aproximativ 1000$, vă dați seama că salariul mediu ar scădea, ceea ce nu chiar i-ar plăcea celorlalți români nebasarabieni. Pe lânga asta, având trupe ruse în Transnistria, s-ar adauga și posibilitatea de a întra într-un conflict armat cu Rusia precum cel dintre Ucraina și Rusia în Crimea 2014.

Dacă într-o perioadă mai îndelungată un astfel de proces n-are șanse să aibă loc, cu atât mai puțin în 2018 (100 ani de la unire) având un președinte ”federalist”. În plus, cei care au puterea de a face o astfel de unire sunt totodată și cei mai corupți din stat, deci nu sunt interesați să adere la UE deoarece s-ar începe o luptă împotriva corupției nu la nivel de CNA, ci la nivel de OLAF și ar ajunge toată elita prin închisori.

Deci, concluzia e că sunt mai multe șanse că niciodată să nu ne unim cu România din nou.

Personal, nu văd niciun folos în Marea Unire. Poate unirea e ceva la care aspiră orice persoană care se gândește că o unire ar aduce cu sine și un trai mai bun, însă analizând situația României îmbunătățirile ar fi minime. Mai degrabă lași ideile și aspirațile politice într-o parte și te axezi pe dezvoltarea ta proprie. Sunt mai multe șanse că axându-te pe propria ta dezvoltare să-ți formezi o viață mai bună care nu ți-ar oferi-o nici un fel de unire. Pe timpuri de globalizare, problemele noastre nu țin de stat, ci țin de noi înșine. Deci nu vă mai pierdeți timpul sperând că statul va face o unire care vă va rezolva toate problemele.

Edited by Blessing

3 hours ago, Crow said:

futi-o băi om matur :D:D 

dacă umbli în costumaș ap nimic nu schimbă :D 

Zato solidno :D 

Nu vorghiti blea de istorie, ca trebuie sa-i scriu un test si deam o trecut 2 saptamani si eu nu i-am dat caietu.

14 hours ago, Blessing said:

Am olimpiadă și BAC la istorie, așa că orice oportunitate e bine venită pentru a practica.

ia davai, ca vine si la mine bacu

6 hours ago, rTn Dyablox VIP said:

Vezi we, poate vreti sa da-ti la podruji cate o carte de 8

eu am scris la patani, o fost de acord
unicu' iubitor de carte Axanti o avut ceva impotriva, dar ca tot timpu' parerea lui nu e luata in calcul

da mai vedem, te anunt