Jump to content

Nikon a anunţat 1 J5, un aparat foto mirrorless compact cu captură video 4K


Beelzebub
 Share

Recommended Posts

Nikon a anunţat 1 J5, un aparat foto mirrorless compact cu captură video 4K

Nikon a lansat seria de aparate foto mirrorless 1 acum patru ani, aceasta fiind împărţită la rândul ei în trei game în funcţie de preţ şi dotări: S, J şi V. Cel mai proaspăt membru al seriei 1 este acum J5, deci un model din gama intermediară, însă acesta este atractiv deoarece oferă captură video la rezoluţie 4K şi un set mai bogat de butoane.

La fel ca toate aparatele foto din seria 1, şi noul J5 foloseşte un senzor în format Nikon CX. Acest senzor are acum o rezoluţie de 20 de megapixeli şi se laudă cu un sistem de focalizare complex cu 171 de puncte pentru detecţia de contrast şi 105 de puncte pentru detecţia de fază. Toată seria Nikon 1 s-a remarcat prin focalizarea automată foarte rapidă, însă producătorul afirmă că acesta a devenit şi mai bună.
Folosind un procesor de imagine nou Expeed 5A, Nikon 1 J5 permite captura în rafală la 20 de cadre pe secundă atunci când focalizarea continuă este activată şi la 60 de cadre pe secundă cu ea dezactivată. La aceste dotări se mai adaugă sensibilitatea ISO 160 - 12800 şi timpul de expunere 1/16.000 - 30 s.
j5-sl-10-30-pd-slup.jpg?width=640&height
Spre deosebire de modelele anterioare din gama J, noul J5 oferă un buton dedicat PASM, ceea ce elimină enervantele căutări prin meniuri, un buton programabil şi un buton pentru ajustările parametrilor de captură. O altă noutate pentru gama intermediară mirrorless de la Nikon este ecranul rabatabil, acesta oferind astfel şi posibilitatea capturării unor autoportrete la un nivel ridicat de calitate. O altă schimbare este apariţia unui mic grip, Nikon 1 J5 fiind astfel mai confortabil decât pătrăţoşii săi predecesori.
j5-sl-10-30-pd-left.jpg?width=640&height
Nikon afirmă că 1 J5 este prima sa cameră foto mirrorless care oferă captură video la rezoluţie 4K, însă aceasta are în realitate o neimpresionantă fluenţă de numai 15 cadre pe secundă. Cei care preferă înregistrarea video la rezoluţie Full HD vor beneficia însă de 60 de cadre pe secundă. Acesta este totodată şi primul aparat foto din Gama Nikon 1 care oferă captură timelapse cu intervale de 5, 10 şi 30 de secunde.
j5-sl-back.jpg?width=640&height=386
Lista de dotări mai include conexiuni un ecran de 3” cu 1035K pixeli, Wi-Fi 802.11 b/gşi NFC, bliţ integrat, ieşire HDMI şi slot MicroSDHC. Nikon 1 J5 are dimensiuni de 98.3 x 59.7 x 31.5 mm şi o greutate de 321 de grame.
Pachetul cu aparatul Nikon 1 J5 şi obiectivul NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM va fi disponibil la partenerii Nikon din Romănia la începutul lunii mai. Preţul local nu a fost confirmat, însă Nikon a anunţat o sumă de 499 de dolari (fără taxe).
Sursă: Click!

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.