Jump to content

Prestigio GeoVision 5120 – iGo Amigo pe 5”, la un preţ accesibil


BAWZIE
 Share

Recommended Posts

Pe o piaţă inundată de sisteme de navigaţie, aproape orice facilitate o sa facă diferenţa. Prestigio este o marcă destul de cunoscută în ţara noastră, în mod special pentru stick-urile USB cu carcasă din piele şi HDD-urile externe. Portofoliul lor include periferice pentru PC, accesorii pentru casă şi maşină, monitoare LCD, rame foto şi, aşa cum vom vedea în continuare, sisteme de navigaţie. Prestigio GeoVision 5120 este un model cu diagonala de 5", care foloseşte aplicaţia iGo Amigo şi se laudă cu funcţii multimedia.

Aspect minimalist, dar plăcut

S-ar putea spune că designul lui GeoVision 5120 a fost inspirat de iPhone. Ecranul se află la nivelul ramei. Carcasa este construită dintr-un material cauciucat, plăcut la atingere şi cu aderenţă sporită. Butonul de pornire este mic şi integrat pe latura superioară. În partea dreaptă avem portul miniUSB, ieşirea de căşti de 2,5 mm şi cititorul de carduri microSD. Difuzorul este foarte vizibil pe spatele aparatului, lângă el aflându-se un stilus. Surpriza plăcută ne-a pricinuit-o senzorul de luminozitate. Cei care au folosit o zi întreagă un sistem de navigaţie ştiu cât de deranjant poate să fie un ecran prea luminos noaptea ori prea întunecat ziua. În plus, nu este recomandat să ajustezi luminozitatea ecranului în timpul condusului.

iGo Amigo, dar de altă culoare

Cu aplicaţia iGo Amigo ne-am întâlnit când am testat sistemele Navon. Şi de această dată am fost foarte mulţumiţi de interfaţa simplă şi intuitivă. Menţionăm că ea nu afişează viteza de deplasare decât atunci când nu este setată o destinaţie. Cei de la Prestigio se pare că au solicitat schimbarea culorii interfeţei în negru pentru a se potrivi mai bine cu carcasa aparatului.Ea oferă un contrast bun atât noapte, cât şi ziua. La test am avut versiunea cu hărţile detaliate pentru Europa Centrală şi de Est.

Reperele 3D din Bucureşti erau prezente, dar în memoria dispozitivului erau încărcate clădirile 3D din Ungaria. În Budapesta, aproape toate blocurile erau vizibile la un anumit nivel de zoom. Ne aşteptăm ca să vedem o facilitate similară şi pentru capitala noastră. Lista cu puncte de interes ni s-a părut cam limitată, însă ne gândim că asta s-ar putea rezolva cu un update ulterior. Căutarea adreselor este dotată cu o funcţie de predicţie, scurtând semnificativ timpul necesar introducerii datelor.

Performanţe

Prestigio GeoVision 5120 este animat de un procesor Centrality Atlas IV ce rulează la 600 MHz. El include chipset-ul GPS cu 64 de canale. Timpii de poziţionare s-au încadrat în limite normale, la fel ca şi cei pentru calcularea şi recalcularea rutelor. Experienţa de lucru cu un sistem de navigaţie este foarte mult influenţată de calitatea ecranului sensibil la atingere. În cazul de faţă avem de-a face cu un afişaj touchscreen excelent de 5", cu o precizie foarte bună. Nu am simţit niciodată nevoia să folosim stilus-ul. În comparaţie cu versiunea iGo Amigo folosită de Navon, aceasta dispune de un buton de oprire în meniul principal care ne duce în meniul de bază al sistemului de navigaţie. Aici avem posibilitatea să accesăm funcţiile multimedia ale lui GeoVision 5120.

Avem la dispoziţie un player audio, unul video şi o aplicaţie pentru vizualizarea imaginilor. Marea majoritatea a fişierelor şi codec-urilor uzuale sunt suportate, cu excepţia clipurilor video HD. Din păcate, experienţa este afectată de lipsa unei ieşiri audio clasice de 3,5 mm. Difuzorul integrat nu sună rău, dar cei care vor să folosească o pereche de căşti trebuie să facă rost de un adaptor.

Bateria este un alt punct forte al aparatului, deşi nu face parte din priorităţile unui sistem de navigaţie în general. GeoVision 5120 este dotat cu un acumulator integrat Li-polimer de 1450 mAh. Cei care vor să folosească sistemul de navigaţie în timpul vizitelor per pedes ale unor oraşe mari vor aprecia o autonomie mai ridicată faţă de alte dispozitive similare. Pe de altă parte, redarea video consumă foarte repede bateria.

Sistemul de prindere

Nu este nevoie să explicăm de ce acest dispozitiv este important pentru un sistem de navigaţie. Nu poţi să ţii aparatul pe genunchi sau în spaţiile de depozitare din consola centrală. Producătorul oferă un sistem de fixare cu bilă, care permite uşor îndreptarea aparatului în orice direcţie. Din păcate, pentru ventuză au folosit un plastic puţin cam tare. Atunci când este frig sau geamul este puţin umed, fixarea este foarte dificilă. S-a întâmplat să fiu nevoit să renunţ la fixare pentru că dura prea mult, iar de câteva ori ventuza s-a desprins de pe geamul puţin umed la trecerea peste denivelări. La temperatura camerei, pe un geam curat, sistemul de prindere a fost fixat fără probleme.

Concluzii

Prestigio GeoVision 5120 ne-a lăsat în final o impresie bună. Designul minimalist, construcţia de calitate şi ecranul touchscreen excelent au punctat foarte bine. Aplicaţia iGo Amigo încă este una din cele mai performante de pe piaţă, dar în acelaşi timp uşor de folosit şi intuitivă. Sistemul de prindere ne-a dat ceva bătăi de cap, dar rămâne utilizabil în final. Prestigio GeoVision 5120 a fost oferit pentru testare de Asbis România şi are un preţ recomandat de producător de 679 de lei, în versiunea cu hărţile ţărilor din Europa Centrală şi de Est. Garanţia oferită este de doi ani.

Plusuri şi minusuri:

[+] iGo Amigo - o aplicaţie performantă
[+] preţ accesibil
[+] ecran touchscreen de calitate
[+] senzor de luminozitate
[+] construcţie bună
[+] suport multimedia decent
[-] sistem de prindere greu de fixat uneori
[-] jack audio de 2,5 mm

Sursa: go4it.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.