Jump to content

Pește libian.


Marius
 Share

Recommended Posts

656x440_peste-libian-428582.jpg

Pește libian!

- INGREDIENTE -
2 fileuri de pește alb la alegere - cabillaud (cod)
1 cutie mica de bulion de rosii - 50 g
1 lamaie
2 catei de usturoi tocati marunt
1 lingurita de chimen
1 lingura de boia de ardei
2 linguri ulei de măsline
sare si piper
- MOD DE PREPARARE -
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu.
Se adauga usturoiul tocat si condimentele si se amesteca bine.
Se varsa bulionul amestecat cu sucul de lamaie si cu un pahar de vin cu apa.
Se amesteca pana cand sosul este uniform si neted.
Se adauga pestele feliat, se toarna peste el sosul cu o lingura, se acopera cratita si se gateste timp de 10-15 de minute pe foc mic.
Daca sosul scade prea mult, se poate adauga putina apa.
Am adaugat spre sfarsit lamaia stoarsa taiata bucatele.
Se potriveste de condimente, sare si piper.
Se poate servi cu orez alb sau cu cous-cous.
Se presara deasupra patrunjel si / sau coriandru tocat fin.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.